Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ''

Μέσα σε μία συγκινησιακή τελετή η Παγκρητική Ένωση Αμερικής βράβευσε απόψε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με το κορυφαίο βραβείο της οργάνωσης «το Βενιζέλειο βραβείο».

Κατά την απονομή τού βραβείου απο τον πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Εμμανουήλ Βεληβασάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ο κ.Παπούλιας στην αντιφώνηση του είπε:''Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι ξανά στην Κρήτη και σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνετε να μου απονείμετε το «Βενιζέλειο Βραβείο».

Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αισθάνομαι την Κρήτη σαν τόπο μου αφού ο παππούς μου υπολοχαγός Ναπολέων Παπούλιας τραυματίσθηκε βαριά για την απελευθ
έρωση της στην μάχη των Βουκολιών του 1897.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες μορφές του νεώτερου Ελληνισμού. Οι αγώνες του, οι πολιτικές του ικανότητες, η οξυδέρκεια του πνεύματός του σε δύσκολες εποχές που σφράγισαν την πορεία μας, τον ανέδειξαν ως σύμβολο στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων.
Κυρίες και κύριοι, φίλοι μέλη της Παγκρητικής,
Η Ελλάδα δεν ξεχνά την προσφορά της Κρήτης στο Εθνικό μαρτυρολόγιο: Κατά την Τουρκοκρατία, τους Βαλκανικούς πολέμους με τους Κρήτες εθελοντές σε Ήπειρο και Μακεδονία, την μάχη της Κρήτης και τη δολοφονική ναζιστική κατοχή.
Θέλω να συγχαρώ ολόθερμα την Παγκρητική για το δυναμισμό, την μαζικότητα και το έργο της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από τους αιματηρούς εργατικούς αγώνες των πρώτων Κρητών μεταναστών στα ορυχεία της Γιούτα, οι Κρήτες δείξατε τη βούληση και στις νέες σας πατρίδες να διεκδικήσετε δυναμικά την παρουσία και τα δικαιώματά σας και ποτέ να μη ξεχάσετε την Κρήτη και την Ελλάδα.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου