Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ευρεία σύσκεψη για τα «κατορθώματα» των Αγγλων τουριστών και στην Κρήτη

Τα καμώματα και τα «κατορθώματα» των Αγγλων τουριστών στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο ήταν το κύριο θέμα συζήτησης που είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Κρις Μπράιαντ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Λάντσμαν και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Τσιατούρας. Οι δύο πλευρές, προκειμένου να έχουν και οι Εγγλέζοι άποψη για τα περιστατικά προκλητικής συμπεριφοράς ή επεισοδίων με πρωταγωνιστές Βρετανούς τουρίστες, αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη στις 23 Ιουλίου, στη Ζάκυνθο.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι αστυνομικοί διευθυντές Ρόδου, Ηρακλείου, Ζακύνθου και Κέρκυρας, καθώς και Βρετανοί αξιωματούχοι ως παρατηρητές, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση, ώστε να ληφθούν μέτρα σε συνεργασία των δύο χωρών. Μετά τη συνάντηση ο κ. Μπράιαντ δήλωσε: «Ενας πολύ μεγάλος αριθμός Βρετανών επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε χρόνο για διακοπές, καθώς η Ελλάδα είναι ένα όμορφο μέρος.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα έχουν θαυμάσιες διακοπές στην Ελλάδα, όπως επίσης ότι θα σεβαστούν τα τοπικά έθιμα και θα έχουν ασφαλείς διακοπές.
Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε να γίνουν κατανοητά πολλά μηνύματα και να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι που έρχονται από τη Βρετανία γνωρίζουν τα όριά τους, συμπεριφέρονται υπεύθυνα και έχουν όμορφες διακοπές.
Είμαι πολύ ευγνώμων με τις ελληνικές Αρχές, ειδικά με την Ελληνική Αστυνομία και τους Ελληνες δημάρχους, που συνεργάζονται με τον βρετανικό λαό για να διασφαλίσουν ασφαλείς διακοπές για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου