Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Εκδηλώσεις κρασιού απο σήμερα στο Ηράκλειο

Ένα τριήμερο μεθυστικό ταξίδι διοργανώνεται για πρώτη χρονιά, από σήμερα Παρασκευή έως τις 19 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Δήμου «Νίκος Καζαντζάκης» και των οινοποιείων της περιφέρειάς του, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Εννέα οινοποιεία, τα οποία επιθυμούν να σηματοδοτήσουν τη
«νέα άνοιξη του κρητικού κρασιού», δημιουργώντας ετικέτες εξαιρετικής ποιότητας, ανοίγουν τις πόρτες τους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οινοπολιτεία 2009 - Ανοικτές Πόρτες».
Πρόκειται για τα οινοποιεία:
· Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών · Γ.Ε.Α. - Λυραράκης · ΜΙΝΩΣ - Μηλιαράκης · MEDITERRA · Πατεριανάκης · Στυλιανού · Ταμιωλάκης · Κτήμα Μιχαλάκη · Τιτάκης
Για τρία εικοσιτετράωρα οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τα οινοποιεία της περιοχής, να γνωρίσουν τους οινοποιούς, να ξεναγηθούν στους αμπελώνες, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά και να συμμετάσχουν στις ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος, αλλά και τα ίδια τα οινοποιεία.
Διαγωνισμοί, γευσιγνωσίες, σεμινάρια, εξορμήσεις, αλλά και μουσικές, δρώμενα, προβολές, εκθέσεις, κ.λπ. θα εξελίσσονται σε διάφορους οικισμούς του Δήμου και στα 9 οινοποιεία που συμμετέχουν.
Μεταξύ των εκδηλώσεων είναι και η συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη το Σάββατο 18/7 και το πολυθέαμα - συναυλία «Οίνου και Πνεύματος» του οινολόγου Δημήτρη Χατζηνικολάου και του συνθέτη Βασίλη Χατζηνικολάου την Παρασκευή 17/7.
Στην πεδιάδα των Πεζών και στη γύρω περιοχή η καλλιέργεια της αμπέλου αποτελεί μια μακραίωνη παράδοση.
Με τις εκδηλώσεις επιδίωξη του Δήμου και των οινοποιών είναι να γνωρίσει το πλατύ κοινό τα ξεχωριστά κρασιά της περιοχής και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτά.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Ρούσσος Κυπριωτάκης, δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Η οινική ταυτότητα της περιοχής είναι συνυφασμένη με την ποιότητα. Αισθητική και ποιότητα είναι τα δύο στοιχεία που σφραγίζουν και τις εκδηλώσεις μας, οι οποίες άλλωστε φιλοδοξούμε να αποτελέσουν θεσμό προβολής και ανάδειξης του τοπικού οίνου».

«Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για τους ντόπιους καταναλωτές, όσο και για τους ξένους επισκέπτες, να γνωρίσουν, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, το νέο, λαμπερό και ποιοτικό πρόσωπο του κρητικού κρασιού», δηλώνει από την πλευρά του ο Νίκος Μηλιαράκης, πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου