Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

To πόρισμα απο τις ΕΔΕ ''καίει'' Δ/ντη αγροτικής φυλακής Αγιάς και αρχιφύλακα των φυλακών Αλικαρνασσού

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ΕΔΕ για τον διευθυντή των φυλακών Αγιάς Χανίων Μιχ. Κυριακάκη και τον αρχιφύλακα των φυλακών Αλικαρνασσού Εμμανουήλ Κουγιουμτζάκη διαπιστώθηκε ότι οι δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι διέπραξαν, μεταξύ άλλων, τα πειθαρχικά αδικήματα της «ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός της υπηρεσίας» και της «παράβασης καθήκοντος».
Τα πορίσματα που συντάχθη
καν μετά τις ΕΔΕ είναι «καταπέλτης» και για τους δυο υπαλλήλους, οι οποίοι εκτός από την …αγωνία τους για τις μεταγωγές του Βλαστού μεριμνούσαν ακόμη και για την σωστή διατροφή του μέσα στη φυλακή! «Προστάτης» του Βλαστού!
Στο πόρισμα που συντάχθηκε για τον Μιχ. Κυριακάκη, επισημαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, ότι γνώρισε την σύζυγο του Π. Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, πριν από έξι χρόνια στην Αγία Γαλήνη στην Κρήτη. Εκείνη του ζήτησε να μεταγάγει τον σύζυγο της από τις φυλακές Αλικαρνασσού όπου βρίσκονταν τότε κρατούμενος στην Αγροτική Φυλακή Αγιάς.
Τότε, εκείνος φέρεται να της απάντησε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο, πλην όμως συνομιλούσε τακτικά μαζί της στο τηλέφωνο.
Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια Κυριακάκης, Βλαστός και Χήρα συναντήθηκαν έξω από το γραφείο του διευθυντή των φυλακών Αλικαρνασσού, ενώ μετά την αποφυλάκισή του ο Π. Βλαστός πήγε με τη σύζυγό του στις φυλακές Αγιάς για να αποχαιρετήσουν τον Κυριακάκη. Μετά την αποφυλάκιση του Βλαστού, τον τραυματισμό του και την εισαγωγή του σε εντατική μονάδα του νοσοκομείου Κορίνθου, ο Κυριακάκης φέρεται να παρενέβη «ανθρωπιστικά»- κατά τον ισχυρισμό του – προκειμένου οι γιατροί να δείξουν τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία στον Βλαστό.
Ακόμη:
* Τον περασμένο Μάιο ο Βλαστός από τις φυλακές Τρικάλων που βρίσκονταν υπέβαλλε αίτημα για τη μεταγωγή του στην Αλικαρνασσό. Τότε επειδείχθηκε υπερμευτρος ζήλος καθ’ υπόδειξη της συζύγου του Βλαστού για τη μεταγωγή του. Οι πιέσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης ασκούνταν τηλεφωνικά και δια ζώσης. * Ο Μιχ. Κυριακάκης φέρεται να διαβεβαίωνε το Βλαστό, μέσω της συζύγου του, ότι το αίτημά του θα ικανοποιηθεί μετά τις ευρωεκλογές, επειδή υπήρχε απαγόρευση μεταγωγών.
* Ο Βλαστός και η σύζυγός του προσφέρθηκαν να «ευχαριστήσουν» τον Κυριακάκη για την προσπάθεια του με 5.000 ευρώ τελικά και παρότι η σύζυγος Βλαστού σε συνομιλία της παραδέχεται ότι «αυτός ο Κυριακάκης) πάντοτε άπλωνε το χέρι του», ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι ουδέποτε τα δέχθηκε τα χρήματα αυτά και ισχυρίζεται ότι «δεν είναι τέτοιος άνθρωπος και το κάνει από ανθρωπιά».
Φρόντιζαν και τη διατροφή του!
Στο πόρισμα που αφορά τον Εμμ. Κουγιουμτζάκη επισημαίνεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος, επί σειρά ετών αρχιφύλακας των φυλακών Αλικαρνασσού:
* Γνώρισε τον Βλαστό όταν αυτός ήταν κρατούμενος στην Αλικαρνασσό και εργάζονταν στην καντίνα των φυλακών. Στα επισκεπτήρια γνώρισε τη σύζυγό του, Ιωάννα Χήρα, στην οποία και επέτρεπε να φέρνει στη φυλακή απαγορευμένα είδη διατροφής, όπως ψάρια και χόρια.
Και αυτό γιατί ο Π. Βλαστός αντιμετώπιζε προβλήματα με τη διατροφή του!
* Όταν ο Π. Βλαστός πήρε τη διαβεβαίωση από τον Μ. Κυριακάκη ότι μετά τις ευρωεκλογές θα μεταχθεί από τις φυλακές Τρικάλων στην Αλικαρνασσό, άρχισε να τηλεφωνεί στον Κουγιουμτζάκη για να μάθει ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα. Δηλαδή, τι άδειες δίνονταν αν υπάρχουν ευεργετικά μεροκάματα, κ.λπ. Ο Κουγιουμτζάκης φέρεται να του έδωσε με λεπτομέρεια κάθε πληροφορία, ενώ του ευχήθηκε «καλοδεχούμενος»! * Μάλιστα ο Βλαστός με κάθε τρόπο προσπαθούσε να «σώσει» τον Κουγιουμτζάκη από πειθαρχικό που εκείνος αντιμετώπιζε σε δεύτερο βαθμό.
Μάλιστα συζητούσε το θέμα αυτό με τον Τρομπούκή και ήλπιζε ότι με τις διασυνδέσεις του και τις γνωριμίες του θα βοηθούσε τον Κουγιουμτζάκη να παραμείνει αρχιφύλακας ώστε να έχει την εύνοιά του.

Παρ΄ όλα αυτά ο Βλαστός σε συνομιλίες με τη σύζυγό του χαρακτήριζε τον Κουγιουμτζάκη «καλό παιδί» πλην όμως «αρπακτικό»!



Της Ελένης Κόκαλη ''protothema.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου