Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Μειώθηκαν δραματικά οι Άγγλοι τουρίστες και την Κρήτη

Άφαντοι είναι φέτος από τα Ελληνικά νησιά οι Βρετανοί τουρίστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα νησιά του Ιονίου όπου σύχναζαν, έχουν σχεδόν εξαφανιστει, καθώς στη Ζάκυνθο το ποσοστό μείωσης των Άγγλων φθάνει το 80%, στην Κεφαλλονιά το 22,4%, στην Κέρκυρα το 10%, ενώ και στην Κρήτη το ποσοστό μείωσης Άγγλων τουριστών αγγίζει το 60%.
Η μείωση οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση, που πλήττει σε μεγάλο βαθμό και την Βρετανία, καθώς και το ότι η Αγγλική λίρα έχει χάσει 10% της αξίας της έναντι του ευρώ.

Οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα στα Γούβια της Κέρκυρας είναι άδεια και όσοι ιδιοκτήτες είχαν κάνει επενδύσεις, τώρα τους κυνηγούν τα δάνεια, όπως λένε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Κάβο Λευκίμης πριν από 5 χρόνια σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι Άγγλοι επισκέπτες ηλικίας 18 έως 30 ετών έφθαναν τους 13.000 και σήμερα μόλις που φθάνουν τους 5.000.

Στην Κέρκυρα αν και σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου και του λιμένα του νησιού οι αφίξεις τουριστών από την Βρετανία έχουν μειωθεί κατά 10%, οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για μείωση 40%.
Κενά τραπέζια, άδεια καθίσματα και έρημα σοκάκια είναι η εικόνα που παρουσιάζει και το Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, αν πέρσι στους 20 τουρίστες οι 10 ήταν Άγγλοι, φέτος δεν υπάρχει ούτε ένας Άγγλος.
Η μείωση φέτος Άγγλων τουριστών στο νησί υπολογίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία στο 60%. Δεν μειώθηκαν όμως μόνο οι Άγγλοι επισκέπτες, αλλά και οι Γερμανοί κατά 15% φέτος και κατά 50% τα τελευταία 5 χρόνια. Ξενοδόχοι και καταστηματάρχες στην Κρήτη πιστεύουν, ότι η εικόνα δεν θα αλλάξει ούτε τον Αύγουστο, που θεωρείται ο πιο παραγωγικός μήνας του καλοκαιριού.
Όλες τις ελπίδες τους τώρα τις εναποθέτουν στους Ρώσους τουρίστες, που συνήθως ξοδεύουν χρήματα στις εξόδους τους.


ALPHA ΤV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου