Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Γυμνή φωτογράφηση για Σέρβα παίκτρια!


Η Μίλιτσα Ντάμποβιτς επισκέφτηκε πρόσφατα τη χώρα μας για να παίξει για λογαριασμό της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παλαιού Φαληρού, και το σίγουρο είναι ότι πολλοί φίλοι του αθλήματος (και όχι μόνο) έχουν μετανιώσει για το γεγονός ότι αυτή η μπασκετμπολίστρια αγωνίζεται πλέον στο εξωτερικό.



Η Σέρβα παίκτρια, η οποία φοράει τώρα τη φανέλα της αρμένικης Χάτις Ερεβάν, αποφάσισε να πάρει μέρος σε μία γυμνή φωτογράφηση για λογαριασμό της γερμανικής έκδοσης του περιοδικού FHM, με την 27χρονη να επιδεικνύει σε αυτή τα διάφορα τατουάζ της σε άκρως επίμαχα σημεία, πέρα από αυτό με το δελφίνι που έχει "χτυπήσει" στην πλάτη της.

"Είναι σημάδια δύναμης και τύχης. Το δελφίνι; Αντιπροσωπεύει εξυπνάδα και καλοσύνη", δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντάμποβιτς, με όλες τις τελευταίες "καυτές" φωτογραφίες να έχουν κυκλοφορήσει εδώ και αρκετές ημέρες στο τελευταίο τεύχος του διάσημου περιοδικού.

sport24.gr
Περισσότερα...

Η γέφυρα των ρεκόρ 7.6 δισεκατομμυρίων !

Οι εργασίες μόλις ξεκίνησαν. Πάνω από 1.000 εργάτες υπέγραψαν σύμβαση έργου μέχρι το 2016, όπου και θα ολοκληρωθούν τα έργα. Το έργο θα στοιχίσει 73 δισεκατομμύρια γιουάν (δηλαδή περίπου 7.6 δισεκατομμύρια), ενώ αναμένεται να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των γύρω περιοχών, αποδεικνύοντας περίτρανα την δύναμη της Κίνας.

Ο λόγος για τη νέα γέφυρα – γίγαντα που θα κατασκευαστεί στην Κίνα και αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής της. Παράλληλα, το νέο τεχνολογικό θαύμα θα έχει μήκος 48 χιλιόμετρα, ίσως το μεγαλύτερο μήκος γέφυρας σε όλο τον κόσμο.

Η θαλάσσια γέφυρα θα μπορεί να αντέξει σεισμούς 8 ρίχτερ και την πρόσκρουση υπερδεξαμενόπλοιου 300.000 τόνων, ενώ το βασικό προσόν της είναι ότι θα συνδέει δύο βασικά εμπορικά κέντρα της Κίνας, το Χόνγκ Κόνγκ με το Μακάο και το Ζουχάι (την κινεζική Ριβιέρα).

Το έργο θα ολοκληρωθεί στο Δέλτα του ποταμού Περλ και σύμφωνα με τους ειδικούς θα κόβει την ανάσα.

Πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτοτυπία στον τομέα των μεταφορών, καθώς από ένα χιλιόμετρο και μετά θα είναι υποθαλάσσια, ενώ για την ολοκλήρωσή της θα κατασκευαστούν δύο τεχνητά νησιά που θα χρησιμεύουν ως τελωνεία για τα εμπορεύματα.

Το κομμάτι μάλιστα της υποθαλάσσιας γέφυρας θα αποτελείται από έξι σήραγγες, γεγονός που θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, αλλά και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για να κάνει κανείς σήμερα την απόσταση αυτή με άλλα μεταφορικά μέσα.

"Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί σήμερα φέρι μπόουτ, αλλά αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν αυτοκίνητα, δεν λειτουργούν τη νύχτα και είναι επικίνδυνα όταν επικρατούν τυφώνες τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διαδρομή σήμερα διαρκεί τρεις με τέσσερις ώρες. Με τη καινούργια γέφυρα, εάν μισάωρο είναι αρκετό", δηλώνει υπάλληλος της κατασκευαστικής εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο.

Σημαντική ώθηση αναμένεται να δώσει και στην εμπορική κίνηση των περιοχών και θα αποτελέσουν τη βάση της κινεζικής οικονομίας.

Αντίθετοι με την κατασκευή της γέφυρας εμφανίζονται οι οικολόγοι, καθώς εκφράζουν φόβους για τον ολοκληρωτικό αφανισμό των λευκών δελφινιών.

news247.gr
Περισσότερα...

Προσέλαβε ντετέκτιβ ζώων !


Εδώ και λίγες ημέρες ο Jesse James έχει χάσει τον σκύλο του, ένα θηλυκό πιτμπουλ και έχει κάνει αρκετές εκκλήσεις για να τον βρει, όμως χωρίς αποτέλεσμα.
Ο σύζυγος της Sandra Bullock βλέποντας ότι δεν γίνεται τίποτε προσέλαβε ιδιωτικό ντετέκτιβ που ειδικεύεται στην εξεύρεση σκύλων για να καταφέρει να βρει τον Cinnabun.
«Έχουμε επαφές με την ηθοποιό και τον σύζυγό της όλη μέρα. Ψάχνουμε συνεχώς για τις πληροφορίες που υπάρχουν», ανέφερε η Colleen Busch από το πρακτορείο.

Εκτός από τον ντετέκτιβ, το ζευγάρι έχει φτιάξει και μία σελίδα μέσα στο διαδίκτυο όπου έχει και φωτογραφίες του σκύλου, ο οποίος χάθηκε από το σπίτι τους στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα. Προσφέρουν αμοιβή 2.000 δολάρια.



gossip-tv.gr

Περισσότερα...

ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ σε βίντεο



''enimerwsi-gr.blogspot.com''


Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Αρχισε πριν λίγο το το «ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2010»



Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει φέτος Αποκριάτικες Εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δένοντας το παλιό με το σύγχρονο και αναβιώνοντας ήθη, έθιμα και παραδόσεις της Κρήτης. Πριν λι΄γη ώρα 'άρχισαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις από τη Φωτισμένη Λότζια.

Στην εξέδρα βρέθηκε το νεανικό συγκρότημα που συνδυάζει το θέαμα, τη μουσική, το χορό, τα ακροβατικά και κωμικά σκετς.
Στην πλατεία Δημαρχείου βρίσκεται η Φιλαρμονική του Δήμου, ζογκλέρ ,κλόουν και χορευτές με αποκριάτικο ρυθμό και κλίμα. Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό της πόλης.

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αύριο Κυριακή και ώρα 10:00 θα γίνει συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηρακλείου.
Στις 11:00 ξεκινάει η Αποκριάτικη βόλτα με την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης με προορισμό τη πλατεία Ελευθερίας (μέσω της Δικαιοσύνης) ,όπου δεκάδες εθελοντές έχουν διαμορφώσει τους χώρους σε ένα απέραντο παιχνιδότοπο με Κλόουν, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ένα τεράστιο Lego, το γαϊτανάκι, υπαίθριες εκθέσεις και face painting.

Οι ομάδες των παιδιών 10-12 ετών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο «1ο Παιδικό Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» θα περάσουν στον περιφραγμένο χώρο της πλατείας που τους περιμένουν γρίφοι, δοκιμασίες και παιχνίδια.
Παράλληλα με το «1ο Παιδικό Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» θα πραγματοποιηθούν δρώμενα όπως οι «τσουβαλοδρομίες» ,τα «αλευρώματα»
,οι «αβγοδρομίες» ,τα «μουτζουρώματα» ,το «σχοινάκι» και το «τσέρκι». Σε άλλα κεντρικά σημεία Αποκριάτικες ομάδες αυτοσχεδιάζουν: «Ο γάμος του Μεθύστακα» από το Δημοτικό Οργανισμό Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Δ.Ο.Κ.Α.Π.Η.) με την συμμετοχή Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής ,την «Καμήλα» ,τον «Καντή» και το «Χότζα».

Την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στην Βασιλική Αγίου Μάρκου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη «Απόκριες: Η μάσκα που κρύβει η μάσκα που αποκαλύπτει» με τον Νίκο Ψιλάκη.
Μια Διάλεξη με προβολή εικόνων από τις Απόκριες στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται καθημερινά και κορυφώνονται το Σάββατο 6/2 στις 14:00 με την Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων από την Χανιόπορτα έως την Πλατεία Ελευθερίας.
Περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Βίασε 95χρονη!


Το περιστατικό συνέβη στην Τριάδα Μεσσαπιών στην Εύβοια, το βράδυ της Παρασκευής.

Άγνωστος δράστης μπήκε στο σπίτι 95χρονης ημεδαπής, τη χτύπησε και στη συνέχεια τη βίασε.
Ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

newsit.gr


Περισσότερα...

O Λαζόπουλος θα παρελάσει στο καρναβάλι της Πάτρας .Τώρα τον σατυρίζουν …άλλοι

Ο μάστορας της τηλεοπτικής σάτιρας Λάκης Λαζόπουλος, θα κάνει έξτρα εμφάνιση στο Πατρινό καρναβάλι, ως …άρμα, εμπνευσμένο από το «Τσαντίρι». Ο Λαζόπουλος, μαζί με την μάνα του την οποία επικαλείται συχνά πυκνά στις τηλεοπτικές εκπομπές, θα οδηγεί το ...
...τρακ
τέρ της…AGB, πάνω στο οποίο θα μεταφέρει ορισμένους από τους πιο αγαπημένους του, τηλεοπτικούς αστέρες, μετακύ των οποίων η Έφη Σαρρή, η Μιμή Ντενίση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι, που κρατούνται μυστικό για να γίνει η έκπληξη.

Το άρμα, έχει φιλοτεχνήσει το καρναβαλικό συνεργείο της Πάτρας και φέρει την υπογραφή της ίδιας κατασκευάστριας που είχε σηκώσει σάλο με το άρμα του Εφραίμ.


''thebest.gr''

Περισσότερα...

Το Facebook την έστειλε φυλακή !

Η 17χρονη Ashley Sullivan καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση και πέντε χρόνια επιτήρησης και απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλ, καθώς υπήρξε ιδιαίτερα απρόσεκτη τόσο στο δρόμο όσο και στο Facebook.
Η
νεαρή ήταν υπόδικος για εμπλοκή σε δυστύχημα τον περασμένο Μάιο στο Buffalo. Η ίδια οδηγούσε μεθυσμένη και στο τροχαίο έχασε τη ζωή του το αγόρι της.
Τον περασμένο Νοέμβριο η Sullivan δήλωσε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και επρόκειτο να της ανακοινωθεί ποινή, χωρίς όμως να πάει φυλακή. Μετά όμως το δυστύχημα η κοπέλα ταξίδεψε στη Φλόριντα, έβγαλε φωτογραφίες και τις ανέβασε στο Facebook.

Σε μία από αυτές είχε την υπέροχη ιδέα να βάλει τίτλο "Μεθυσμένη στη Φλόριντα".
Η έμπνευσή της υπέπεσε στην αντίληψη του δικαστή με αποτέλεσμα η ποινή να είναι πιο αυστηρή και να μην της αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
Κατά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικαστής Matthew J. Murphy είπε στη 17χρονη ότι τον προβλημάτισε η συμπεριφορά της μετά το δυστύχημα, δεν τον έπεισε ότι έβαλε μυαλό και αυτός είναι ο λόγος που θα πάει στη φυλακή.

Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος "Μεθυσμένη στη Φλόριντα" μετά την εμπλοκή σε θανατηφόρο τροχαίο, δεν δείχνει άτομο που μετάνιωσε για τον συνδυασμό ποτού και οδήγησης.

Περισσότερα...

Φάρσα με γορίλα




Περισσότερα...

Επιστολή Παλαιοκώστα στην Ελευθεροτυπία



Με μια επιστολή «χείμαρρο» στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο Βασίλης Παλαιοκώστας δίνει τη δική του εκδοχή για την καταδίωξη που έλαβε χώρα στο Αλεποχώρι τον περασμένο Απρίλιο, δύο περίπου μήνες μετά την απόδρασή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού με ελικόπτερο.


Ο Βασίλης Παλαιοκώστας στην επιστολή του, κάνει λόγο για «σχέδιο φυσικής του εξόντωσης» από την ΕΛ.ΑΣ και τονίζει πως οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του στο Αλεποχώρι, ρίχνοντας περισσότερες από 150 σφαίρες με σκοπό να τον σκοτώσουν.

Κατηγορεί τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ (κυρίως τα ηλεκτρονικά) κάλυψαν το γεγονός, συναλλασσόμενα με την ΕΛ.ΑΣ, ενώ κάνει εκτενή αναφορά στις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης 13.000 κρατουμένων. Στηλιτεύει επίσης την αστυνομική βία και αυθαιρεσία καθώς και τις δολοφονίες και άδικες καταδίκες κυρίως νέων ανθρώπων.

Στο τέλος της επιστολής του, ο Βασίλης Παλαιοκώστας παραθέτει ένα κουίζ για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη χαρακτηρίζοντάς τον- μεταξύ άλλων- ως «βοηθό σερίφη κάποιου ορεινού χωριού» και «ένθερμο οπαδό του καταδοτισμού που λατρεύει τους πληροφοριοδότες και τις επικηρύξεις», ενώ αναφερόμενος στους δημοσιογράφους λέει για το κουίζ: «όσοι αστυνομικοί ρεπόρτερ το βρουν θα μπουν στην κλήρωση για αποκλειστική συνέντευξη».

Ακολουθεί η υπογραφή και το δακτυλικό αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Zougla.gr


Περισσότερα...

ΚΡΗΤΗ: μόλις το 12% του κύριου οδικού δικτύου έχει τις προδιαγραφές ασφαλείας ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου

«Για πολλούς η οδήγηση στην Κρήτη είναι ανάλογη με εκείνη στη Λατινική Αμερική. Ο χρυσός κανόνας για να μη σκοτωθείς είναι: κόψε ταχύτητα.

Καθώς οι δρόμοι είναι στενοί και κακοσυντηρημένο
ι, ο κίνδυνος μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή».

Η διήγηση ενός επισκέπτη του νησιού (από το δημοφιλές ταξιδιωτικό site Tripadvisor) είναι μάλλον ενδεικτική της γενικής εντύπωσης
που δημιουργεί το οδικό δίκτυο του νησιού. Αλλωστε, την ίδια άποψη έχουν και οι Κρητικοί:
«Οι δρόμοι είναι απαράδεκτοι, δεν περνά ημέρα που να μην έχουμε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Ενα νησί με 600.000 μόνιμους και άλλους τόσους επισκέπτες κινείται σε ένα άθλιο, ασυντήρητο οδικό δίκτυο», υποστηρίζει ο κ. Γιώργος Μαριδάκης, πρόεδρος της Πακρήτιας Ενωσης Αττικής.


«Για πολλούς η οδήγηση στην Κρήτη είναι ανάλογη με εκείνη στη Λατινική Αμερική. Ο χρυσός κανόνας για να μη σκοτωθείς είναι: κόψε ταχύτητα. Καθώς οι δρόμοι είναι στενοί και κακοσυντηρημένοι, ο κίνδυνος μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή».
Η διήγηση ενός επισκέπτη του νησιού (από το δημοφιλές ταξιδιωτικό site Tripadvisor) είναι μάλλον ενδεικτική της γενικής εντύπωσης που δημιουργεί το οδικό δίκτυο του νησιού. Αλλωστε, την ίδια άποψη έχουν και οι Κρητικοί:
«Οι δρόμοι είναι απαράδεκτοι, δεν περνά ημέρα που να μην έχουμε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Ενα νησί με 600.000 μόνιμους και άλλους τόσους επισκέπτες κινείται σε ένα άθλιο, ασυντήρητο οδικό δίκτυο», υποστηρίζει ο κ. Γιώργος Μαριδάκης, πρόεδρος της Πακρήτιας Ενωσης Αττικής.


''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ''

Περισσότερα...

Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (20η ημέρα)-Αποτελέσματα

Σε αγώνες για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ηρακλής-Καβάλα 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα 2-0
ΠΑΟ
Κ-Ατρόμητος 30/01
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 31/01
Πανθρακικός-Εργοτέλης 31/01
Ξάνθη-'Αρης 31/01

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 31/01
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 31/01

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 19 αγώνες)

=========================
1.
Παναθηναϊκός 48
2.
Ολυμπιακός 40 .
ΠΑΟΚ 40
4. 'Αρης 32
5. Αστέρας Τρίπολης 29 .
ΑΕΚ 29
7. Ατρόμητος 26
8.
Εργοτέλης 25
9. Καβάλα 24-18αγ.
.
Πανιώνιος 24
11. Ξάνθη 22 .
Ηρακλής 22-18αγ.
13. Λάρισα 21-18αγ.
. ΠΑΣ Γιάννινα 21-18αγ.
15. Λεβαδειακός 16
16.
Πανθρακικός 3

Περισσότερα...

Τα διασημότερα ελληνικά διαζύγια!




Μπορεί να έδειχναν οι ζωές πολλών ζευγαριών λαμπερές, αλλά δυστυχώς ο χρόνος έδειξε ότι όλα τα ξεθωριάζει...
Άλλοι κράτησαν λίγο, άλλοι πολύ και άλλοι καθόλου!
Τι μπορεί να φταίει όταν μια οικογένεια έχει τα πάντα; Μήπως τελικά αυτό;

Χρήματα, υλικά αγαθά, δόξα, αναγνωρισιμότητα είναι στοιχεία που είχαν όλα τα παρακάτω ζευγάρια που εν τέλει χώρισαν.
Άλλοι με παιδιά και άλλοι όχι αλλά όπως και να έχει ένα διαζύγιο δεν παύει να έιναι ένα στενάχωρο γεγονός και για τις δύο πλευρές... Αν και τελικά κάποιες φορές είναι η καλύτερη λύση...


Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρης Παπαμιχαήλ


Το πρώτο διάσημο τηλεοπτικό ζευγάρι της χώρας μας.

Άννα Βίσση-Νίκος Καρβέλας

Και οι δύο μετράνε πολλές σχέσεις στη ζωή τους.
Ωστόσο η μεταξύ τους θα είνα πάντα το επίκεντρο και η κόρη τους Σοφία θα τους ενώνει για μια ζωή!

Σοφία Αλιμπέρτη-Γιάννης Πάριος

Οι σχέσεις τους είναι ακόμη άψογες και από το γάμο τους απέκτησαν δύο γιους!

Νατάσα Θεοδωρίδου-Γιώργος Φουστάνος


Τυχαίνει να είναι κουμπάροι του πολυσυζητημένου και φρεσκοχωρισμένου ζευγαριού. Έδειχναν ολύ αγαπημένοι και απέκτησαν μαζί δύο κόρες.

Ρούλα Κορομηλά- Νάσος Γαλακτερός

Αν και η Ρούλα έχει κι άλλους γάμους στο βιογραφκό της έδειχνε ότι στο πρόσωπο του Γαλακτερου είχε βρει τον άντρα της ζωής της... Μάλλον όχι..


Άντζελα Δημητρίου-Γιώργος Τρούπης

Τα βρίσκουν, χωρίζουν, τα βρίσκουν, χωρίζουν... Ωστόσο μετράνε γάμο και χωρισμό! Σαμπρίνα-Παναγιώτης Λιαδέλης Γάμος , παιδί, διαζύγιο... Αν και ταλαιπωρήθηκαν δικαστικά τώρα μεταξύ τους είναι όλα καλά

Ανδρέας Μικρούτσικος-Δήμητρα Ρουμπέση


Ο Ανδρέας και με άλλους γάμους στην πλάτη του, έδειχνε πραγματικά ευτυχισμένος στο πλευρό της Δήμητρας. Κάτι όμς δεν πήγε καλά και ο χωρισμός τού στοίχισε αρκετά...

Ελένη Μενεγάκη- Γιάννης Λάτσιος

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα δημοσιογραφιγραφεία χτες αν και ήταν κάτι που οι δυο τους το ήξεραν καιρό. Κοντά σεννιά χρόνια παντρμένοι και τρία παιδιά, έδειχναν ότι τίποτα δεν μπορεί να τους κλονίσει. 'Οποια κι αν είναι η πραγματική αιτία χωρισμού, είναι κάτι που κατάφερε να μπει ανάμεσά τους κι αυτό είναι λυπηρό.
Και φυσικά πολλά είναι ακόμη τα ζευγάρια που έδωσαν τέλος στο γάμος τους, με τα περισσότερα απ' αυτά να έχουνα ξαναπροχωρήσει στη ζωή τους.
Κάποια από αυτά είναι η Άννα Δρούζα με το Νίκο Οικονόμου, ο Απόστολος Γκλέτσος την Λυκουρέζου,των οποίων ο γάμος κράτησε μόνο 60 ημέρες, η Χριστίνα Παππά με τον Κλαούντιο Γκολ Ντεμπέλα...


''newsit.gr''
Περισσότερα...

Το νέο ευρώ!!! η λύση για την οικονομία !!!


By griniarogatos(Κλικ για μεγέθυνση)

Περισσότερα...

ΕΛ.ΑΣ.:Μαθήματα ευγένειας για ευέξαπτους αστυνομικούς

Τέλος στην αυθάδεια των αστυνομικών, στη απρόσκοπτη χρήση βίας και στις συλλήψεις αθώων πολιτών.
Εντός των ημερών, το σώμα της ελληνικής αστυνομίας θα α
ποκτήσει τρόπους, μέσω της επιβολής κώδικα σωστής συμπεριφοράς, κυρίως προς κοινωνικά ευάλωτες ομάδες ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί
"Οδηγός καλής συμπεριφοράς της ΕΛ. ΑΣ." και θα σταλεί σε 55.000 ένστολους, με κύριο στόχο να μην επαναληφθούν λάθη που στοίχισαν την εικόνα και τη διεθνή φήμη της αστυνομίας μας.

Ο οδηγός "σαβουάρ βιβρ" θα περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα πρέπει να αντιδρούν οι αστυνομικοί σε καταστάσεις ιδιαίτερα ευαίσθητες, όπως δηλαδή όταν απέναντί τους έχουν έναν ηλικιωμένο, άτομα με αναπηρία, ανήλικους μετανάστες, μουσουλμάνους, βουδιστές, εβραίους και ινδουιστές και πώς πρέπει να χειρίζονται με λεπτότητα τυχόν συλλήψεις τους από τις διωκτικές αρχές.

Πρεμιέρα με τους αστυνομικούς της γειτονιάς
Μετά τους οδηγούς ταξί και τα σεμινάρια απόκτησης καλών τρόπων προς τουρίστες, στα θρανία σήμερα κάθονται οι 218 αστυνομικοί της γειτονιάς, οι οποίοι και περνούν το πρώτο κρας τεστ, ενώ μετά την έκδοση του "Οδηγού" σε όλα σχεδόν τα αστυνομικά τμήματα θα ξεκινήσουν εντατικά "ιδιαίτερα".
Η ιδέα γεννήθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν αστυνομικός κατηγορήθηκε ότι έσκισε σελίδες του Κορανίου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, προκαλώντας κοινωνικές εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

"Από το περιστατικό, αντιληφθήκαμε ότι οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν πώς πρέπει να συμπεριφερθούν σε αυτές τις καταστάσεις, που κρίνονται ιδιαίτερα ευαίσθητες και λεπτές. Οπότε και θεωρήσαμε ότι η σύνταξη αυτού του Οδηγού, θα προσφέρει ένα χέρι βοηθείας σε όλο το σώμα", αναφέρει αξιωματούχος της αστυνομίας.
Στη σύνταξή του συνέβαλαν καθηγητές Εγκληματολογίας, μετανάστες δεύτερης γενιάς, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων και αστυνομικοί. Στον Οδηγό συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω βήματα: -Πώς αγγίζουμε το Κοράνι -Πώς χειριζόμαστε συλλήψεις μουσουλμάνων, πώς μπαίνουμε στο σπίτι της (βγάζουμε τα παπούτσια μας) -Πώς προσφωνούμε έναν ηλικιωμένο (πάντα με το Κύριος/Κυρία) -Στα άτομα με αναπηρία, ακόμα και πριν τη σύλληψή τους δεν τα κάνουμε να νιώθουν μειονεκτικά, δεν τα περιφρονούμε -Άνθρωποι με προβλήματα υγείας, πρέπει να τα βοηθάμε να λαμβάνουν επαρκή ποσότητα νερού, προκειμένου να αποφύγουμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη υγείας.

΄΄news247.gr΄΄

Περισσότερα...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ:Κατασκεύασαν λογισμικό που ξεχωρίζει το είδος του βήχα !

Όπως δημοσίευσε το το Discovery News ,η εταιρεία STAR Analytical Services κατασκεύασε πρόσφατα ένα λογισμικό που μπορεί να διακρίνει τις διαφορές μεταξύ του απλού βήχα και του βήχα που προκαλεί το κρυολόγημα, η γρίπη ή άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Η εταιρεία χρησιμοποιώντας μια σειρά απο ηχογραφήσεις με άτομα που βήχουν ανακάλυψε ότι τα τελευταία 100 με 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου του βήχα περιέχουν ήχους που μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση του
απλού κρυώματος ή της εξαιρετικά σοβαρής πνευμονίας.
Αν και χρειάζονται ακόμα πολλές ώρες ερευνών για την τελειοποίηση του λογισμικού, τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι αρκετά ενθαρρυντικά

Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Εμπρησμός αυτοκινήτου στις Στέρνες Ακρωτηρίου.

Σε εμπρησμό οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα ,η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε αγροτικό αυτοκίνητο ,στις Στέρνες Ακρωτηρίου.

Το όχημα καταστράφηκ
ε ολοσχερώς και σύμφωνα με την την πυροσβεστική που έφθασε αμέσως με δύο οχήματα και έξι άνδρες,οι υλικές ζημιές ανέρχονται σε 5.οοο ευρώ.
Στον τόπο του συμβάντος,έφθασαν και αστυνομικοί, καθώς τα κρούσματα εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Χανιά είναι αυξημένα.

Προανάκριση ενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.


Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ αυριανών Κυριακάτικων Αθηνα'ι'κών Εφημερίδων


Αργότερα όλα τα πρωτοσέλιδα σε Βίντεο

Περισσότερα...

Επ ! Γιατί δεν φοράει κανείς ...κράνος !!



(Κλικ για μεγέθυνση της εικόνας)
Περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Πάει ένας τύπος στο γιατρό του για να μάθει τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχε κάνει.

-Τί γίνετε γιατρέ; Όλα καλά, έτσι;
-Δυστυχώς έχω για σένα δυσάρεστα νέα και πολύ δυσάρεστα νέα.

Ποια θες να ακούσεις πρώτα;

-Τί μου λες γιατρέ μου τώρα;
Με κάνεις και ανησυχώ.
Πες μου τα δυσάρεστα πρώτα, σε παρακαλώ.
Τί συμβαίνει;

-Κοίτα!
Οι εξετάσεις δείχνουν ότι έχεις 24 ώρες ζωής!

-Τί λες ρε γιατρέ τώρα;
Και τα
πολύ δυσάρεστα νέα, ποια είναι δηλαδή;
-Σε ψάχνω από χθες…!!!

Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Κοντά στην υλοποίηση υπόγειου γκαράζ-μαμούθ

Ένα μικρό βήμα, που όμως φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση το γκαράζ-μαμούθ με τις 613 θέσεις για ΙΧ που σχεδιάζει να κατασκευάσει ο δήμος Ηρακλείου υπογείως της Λεωφόρου Δημοκρατίας, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, έκανε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΤΑΗ, που έλαβε απόφαση να αναθέσει στο συγκοινωνιολόγο Δημήτρη Ρέντζο τη μελέτη κυκλοφοριακής σύνδεσης του πάρκινγκ με την πόλη.

Το κόστος της μελέτης για την κυκλοφοριακή σύνδεση του γκαράζ
ανέρχεται σε 10.000 ευρώ και θα είναι έτοιμη μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, όπως λέει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΤΑΗ, κ. Κώστας Μαμουλάκης.
Η μελέτη κυκλοφοριακής σύνδεσης για το γκαράζ ουσιαστικά θα αποτελέσει και τη σωτήρια λύση, καθώς εγκαταλείπεται πλέον η ανέφικτη πρόταση για διάνοιξη της οδού Ανθεμίου και εκτροπή όλης της κυκλοφορίας σε αυτήν που διέρχεται δυτικά και βόρεια του συγκροτήματος του Καπετανάκειου.

Οι δυσκολίες για την επαναχάραξη της οδού Ανθεμίου ήταν πολύ μεγάλες.
Δεν ήταν μόνο οι απαλλοτριώσεις που θα έπρεπε να γίνουν αλλά και ένα άλλο πρόβλημα που σχετίζεται με τους κοινόχρηστους χώρους.
Η επαναχάραξη της Ανθεμίου μείωνε τα ποσοστά κοινόχρηστων χώρων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατές οι εγκρίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με τη νέα μελέτη που θα ανατεθεί δεν θα γίνουν νέοι δρόμοι αλλά θα χρησιμοποιηθούν οι υπάρχοντες, όπως λέει ο κ. Μαμουλάκης, που απλώς θα αλλάξουν λειτουργία ως προς την κυκλοφορία.

Δηλαδή, η ρύθμιση και η κυκλοφοριακή σύνδεση του πάρκινγκ θα γίνει με την πρόβλεψη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων διαφορετικών από αυτών που ισχύουν σήμερα. Ο συγκοινωνιολόγος Δημ. Ρέντζος που ανέλαβε τη μελέτη είναι υποχρεωμένος μετά την ολοκλήρωσή της να καταθέσει τους φακέλους, ώστε να ληφθούν όλες οι εγκρίσεις από τα συναρμόδια υπουργεία.
Υπενθυμίζεται ότι το γκαράζ της λεωφ. Δημοκρατίας -ή πλατείας Ελευθερίας, όπως έχει επικρατήσει- χωροθετείται υπογείως του χώρου στον οποίο εκτείνεται η λεωφόρος Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστεί σε δύο υπόγεια επίπεδα μεταξύ του Καπετανάκειου και έμπροσθεν των σκαλοπατιών της Ανάληψης και του αγάλματος του Βενιζέλου. Το γκαράζ θα καταλάβει και χώρο που βρίσκεται στη λεωφόρο Ικάρου, όπου λειτουργεί σήμερα το υπαίθριο πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ, και θα έχει εισόδους και εξόδους τόσο από τη λ. Δημοκρατίας όσο και από τη λ. Ικάρου.
Πάντως, όπως δήλωσε ο κ. Μαμουλάκης, υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες μέχρι να φτάσει το έργο στη δημοπράτηση.

Εκκρεμούν περιβαλλοντικές εγκρίσεις και η εξασφάλιση των κονδυλίων που απαιτούνται. Σύμφωνα με προεκτίμηση του παρελθόντος, υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου 9 εκατ.
ευρώ.


΄΄ΤΟΛΜΗ΄΄

Περισσότερα...

Αφιερωμένο στα παραδοσιακά μουσικά όργανα της Κρήτης το ημερολόγιο της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης Αυστραλίας

Στα κρητικά μουσικά όργανα είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο 2010 της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης Αυστραλίας.
Με την έκδοση του Ημερολογίου, η Παγκρήτια ελπίζει ότι μέσα από τα φύλλα του ημε
ρολογίου, με τις επιλεγμένες φωτογραφίες των διαφόρων κρητικών μουσικών οργάνων, θα δοθεί η ευκαιρία να αφεθεί ο αναγνώστης στη δίνη του χρόνου και να θυμηθεί τυχόν αναμνήσεις του παλιού καιρού με τα κρητικά όργανα της σημερινής και παλαιάς εποχής στην Κρήτη, αλλά και με τον ίδιο τρόπο συμβάλλοντας και έτσι στη διατήρηση της ιστορικής μουσικής παράδοσης.

Το Ημερολόγιο αυτό φιλοδοξεί να νικήσει το χρόνο και να παραμείνει ένα συλλεκτικό έντυπο στις βιβλιοθήκες των ανθρώπων μετά το πέρασμα του 2010.

Το Ημερολόγιο του οργανισμού διανέμεται δωρεάν, ενώ συμπεριλαμβάνεται σε αυτό και μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου, ένα δισέλιδο για την ιστορία του οργανισμού και ένα τρισέλιδο φωτογραφικών στιγμιότυπων από δραστηριότητες του Οργανισμού την χρονιά που πέρασε.
Επίσης, υπάρχει και το ετήσιο πρόγραμμα των τμημάτων της Παγκρήτιας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης αφιερώνει το Ημερολόγιο της σε θέμα που σχετίζεται με την Ελλάδα, αλλά ειδικά με την Κρήτη. Συγκεκριμένα, το 2002 ήταν αφιερωμένο σε πρόσωπα της Κρήτης, το 2003 στα μοναστήρια της Κρήτης, το 2004 στους πρωτομάστορες της Κρητικής Μουσικής, το 2005 στην Εθνική Ελλάδας και τους Ολυμπιονίκες του 2004, το 2006 στους Κρήτες Μακεδονομάχους, το 2007 στον Νίκο Καζαντζάκη, το 2008 στα γραμματόσημα της Κρήτης και το 2009 στον Μινωικό Πολιτισμό.

Με το Ημερολόγιο του 2010, ο πρόεδρος, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, το Διοικητικό Συμβούλιο, το Γυναικείο Τμήμα, το Συμβούλιο Νεολαίας, τα Χορευτικά Συγκροτήματα, η Σχολή Κρητικής Μουσικής και το Αθλητικό Τμήμα του Συλλόγου, εύχονται χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλο τον όπου γης ελληνισμό.


΄΄omogeneia.ana-mpa.gr/΄΄

Περισσότερα...

Επιστρέφει ο χειμώνας από Τρίτη




Περισσότερα...

TV-Δορυφορική: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ


-16:30 CONN-X SPORTS 1 (και Dubai sports 2 ,ελεύθερο στις 26 μοίρες Ανατολικά και 7 Δυτικά) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΜΠΑΓΕΡΝ - ΜΑΪΝΤΖ -
-16:45 ΣΚΑΪ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΑΡΙΣΑ -
-16:45 NOVASPORTS 1 ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ -
-17:00 CONN-X SPORTS 2 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
-18:00 Eurosport(και Eurosport Germany ελεύθερο στον Αστρα 19.2) Ποδόσφαιρο: Αφρικάνικο Κύπελλο Εθνών στην Αγκόλα :Νιγηρία -Αλγερία -
-19:00 NOVASPORTS 1 ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -
-19:00 CONN-X SPORTS 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΜΠΑΡΙ - ΠΑΛΕΡΜΟ

-19:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ -
-19:30 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΜΠΕΡΝΛΙ - ΤΣΕΛΣΙ -
-19:30 CONN-X SPORTS 2 (και Dubai sports 2 ελεύθερο στις 26 Ανατολικά) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΣΑΛΚΕ - ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ -
-20:00 NOVASPORTS 4 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: ΛΙΛ - ΛΑΝΣ -
-21:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -
-21:45 CONN-X SPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΝΑΠΟΛΙ - ΤΖΕΝΟΑ -
-22:00 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΜΑΡΣΕΪΓ -
-22:00 NOVASPORTS 4 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: ΒΕΛΕΖ ΣΑΡΣΦΙΛΝΤ - ΚΟΛΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ -
-23:00 ΣΚΑΪ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Περισσότερα...

SOS εκπέμπουν 300 ΚΕΠ

Σε δύο μήνες λήγουν οι συμβάσεις 518 υπαλλήλων στα ΚΕΠ και κανείς τους δε ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.
Οι υπάλληλοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου και προειδοποιούν ότι
κινδυνεύουν με κατάρρευση περίπου 300 από τα 1.100 ΚΕΠ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.
Οι υπάλληλοι που ζουν μέσα σε κλίμα ανασφάλειας για το αύριο, δεν γνωρίζουν αν τελικά θα ανανεωθούν ή όχι οι συμβάσεις τους και πότε, και καταγγέλλουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το σίγουρο είναι ότι άμεσα θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση για το τι θα γίνει με τις συμβάσεις αυτές, καθώς τα περιθώρια στενεύουν.


ΕΘΝΟΣ

Περισσότερα...

Σε διαθεσιμότητα γυναίκα Αστυνόμος Β' για «αναξιοπρεπή» συμπεριφορά και σέξι προφίλ στο myspace !


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα γυναίκα Αστυνόμος Β', που υπηρετεί σε υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της.


Η Αξιωματικός σε προσωπική σ
ελίδα που διέθετε στο internet είχε δημοσιεύσει προσωπικές φωτογραφίες της, οι οποίες θεωρήθηκαν προκλητικές και ακατάλληλες για το σώμα της ελληνικής αστυνομίας.

Το υλικό που εντόπισε η αστυνομία θεωρήθηκε προκλητικό, καθώς, η συγκεκριμένη κοπέλα δημοσίευσε δικές της φωτογραφίες με μαλλί τύπου πανκ, σκουλαρίκι στη μύτη αλλά και φωτογραφίες όπου την απεικόνιζαν μισόγυμνη.

Στο πλαίσιο της έρευνας
από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, να διατηρεί προσωπικό λογαριασμό με ψευδώνυμο και ελεύθερη πρόσβαση προς όλους.
Εν τω μεταξύ έχει διεξαχθεί ΕΔΕ για την νεαρή αστυνομικό και μέχρι να οριστεί ποινή θα βρίσκεται εκτός υπηρεσίας.

Περισσότερα...

Πάνω από 1 εκ. ευρώ θα κοστίσει στο Ελληνικό δημόσιο η δίκη του Γρηγορόπουλου αν συνεχιστεί μετά το Πάσχα


Αν η δίκη στην 'Αμφισσα στη δίκη του Γρηγορόπουλου για την δολοφονία του Αλέξη ,συνεχιστεί για πολλές ημέρες και πάει μετά το Πάσχα τότε το Ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει μόνο για αυτή την δίκη πάνω από 1εκ. ευρώ.
Επαναλαμβάνουμε ότι αν η δίκη κρατήσει τόσο πολύ τότε θα πληρωθούν οι βάρδιες, η σίτηση και η διαμονή-μετακίνηση όλων των αστυνομικών που βρίσκονται εκεί και προσπαθούν να κρατήσουν ήρεμα τα πνεύματα για να μην γίνουν επεισόδια.

Οικονομία σου λέει ο άλλος.
Όμως μάλλον εδώ δεν γίνεται διαφορετικά.

Περισσότερα...

Επαγγελματίας διαρρήκτης ετών 10!!!

Ένας μικρός μόλις 10 ετών, άρπαξε την τσάντα ιδιοκτήτριας ινστιτούτου αισθητικής στην Πάτρα και εξαφανίστηκε.
Την δράση του όμως κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα της τηλεόρασης.
Ο 10 χρονος σκαρφάλωσε από τον φωταγωγό στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, με κίνδυνο της ζωής του και από το ανοικτό παράθυρο της κουζίνας, κατάφερε να μπει στο ινστιτούτο, να αρπάξει με αστραπιαίες κινήσεις την τσάντα και να αναχωρήσει με τον ίδιο τρόπο.


Δεν πίστευαν στα μάτια τους μετά οι ιδιοκτήτες, όταν είδαν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τον ανήλικο να δρα με τόσο…επαγγελματικό τρόπο.
Το ίδιο συνέβη και με τους τηλεθατές που είδαν τα σχετικά π
λάνα στον τηλεοπτικό σταθμό Patra T.V.

''thebest.gr''
Περισσότερα...

ΕΥΡΩΠΗ-Ποδόσφαιρο: Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου

Σπουδαίες αναμετρήσεις διεξάγωνται σε όλη την Ευρώπη σήμερα και αύριο.
Σημαντικότερα παιγνίδια είναι αυτά μεταξύ Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το απόγευμα της Κυριακής ,όπως και το μεγάλο ολλανδικό ντέρμπι με την Φέγενοορντ να υποδέχεται τον Άγιαξ στο "Κούιπ".
Από εκεί και πέρα σπουδαία είναι η αναμέτρηση της Σεβίλλης με την Βαλένθια στην Ισπανία, αλλά και της Λιόν με την Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία το βράδυ της Κυριακής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημαντικότερων πρωταθλημάτων:

Premier League - 24η αγωνιστική:

Σάββατο
Μπέρμιγχαμ - Τότεναμ (17:00)
Φούλαμ - Άστον Βίλα
Χαλ - Γουλβς
Λίβερπουλ - Μπόλτον
Γουέστ Χαμ - Μπλάκμπερν
Γουΐγκαν - Έβερτον
Μπέρνλι - Τσέλσι (19:30)
Κυριακή
Μάντσεστερ Σίτι - Πόρτσμουθ (15:30)
Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)
Δευτέρα
Σάντερλαντ - Στόουκ (22:00)

Serie A - 22η αγωνιστική

Σάββατο
Μπάρι - Παλέρμο (19:00)
Νάπολι - Τζένοα (21:45)
Κυριακή
Σαμπντόρια - Αταλάντα (16:00)
Κιέβο - Μπολόνια
Κάλιαρι - Φιορεντίνα
Πάρμα - Ίντερ
Μίλαν - Λιβόρνο
Ρόμα - Σιένα
Κατάνια - Ουντινέζε
Γιουβέντους - Λάτσιο (21:45)

Primera Division - 20ή αγωνιστική

Σάββατο
Εσπανιόλ - Μπιλμπάο (19:00)
Χιχόν - Μπαρτσελόνα (21:00)
Ντεπορτίβο - Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)
Κυριακή
Χερέθ - Μαγιόρκα (18:00)
Βιγιαρεάλ - Οσασούνα
Τενερίφη - Σαραγόσα
Βαγιαδολίδ - Αλμερία
Χετάφε - Σανταντέρ
Ατλέτικο - Μάλαγα (20:00)
Σεβίλλη - Βαλένθια (22:00)

Ligue 1 - 22η αγωνιστική

Σάββατο
Μπορντό - Μπουλόν (20:00)
Λε Μαν - Τουλούζ
Λιλ - Λανς
Μονακό - Νις
Νανσί - Λοριάν
Ρεν - Γκρενόμπλ
Μονπελιέ - Μαρσέιγ (22:00)
Κυριακή
Οσέρ - Σεντ-Ετιέν (18:00)
Βαλενσιέν - Σοσό
Λιόν - Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Bundesliga - 20ή αγωνιστική

Παρασκευή
Αμβούργο - Βόλφσμπουργκ (21:30)
Σάββατο
Γκλάντμπαχ - Βέρντερ (16:30)
Φρανκφούρτη - Κολωνία
Χέρτα - Μπόχουμ
Μπάγερν - Μάιντζ
Ανόβερο - Νυρεμβέργη
Σάλκε - Χόφενχαϊμ (19:30)
Κυριακή
Στουτγκάρδη - Ντόρτμουντ (16:30)
Λεβερκούζεν - Φράιμπουργκ (18:30)

Liga Sagres - 17η αγωνιστική

Παρασκευή
Μπράγκα - Σπόρτινγκ (22:45)
Σάββατο
Λεϊρία - Ολαλένσε (18:00)
Ναβάλ - Μπελενένσες
Νασιονάλ - Πόρτο (19:00)
Μπενφίκα - Γκιμαράες (21:15)
Κυριακή
Σετούμπαλ - Ρίο Άβε (18:00)
Πάσος Φερέιρα - Ακαντέμικα (20:00)
Δευτέρα
Λεϊσόες - Μαρίτιμο (22:15)

Jupiler League - 24η αγωνιστική

Παρασκευή
Γκερμινάλ - Άντερλεχτ (21:30)
Σάββατο
Μπριζ - Μπουσκρόν (εκτός πρωταθλήματος η Μουσκρόν)
Σαρλερουά - Λόκερεν (21:00)
Μέκελεν - Σερκλ Μπριζ
Ρόζελαρ - Γκενκ
Κυριακή
Γάνδη - Ζούλτε-Βάρεγκεμ (19:00)
Σταντάρ Λιέγης - Κόρτραϊκ (21:30)
Τετάρτη
Σιντ-Τρούιντεν - Βέστερλο (21:30)

Eredivisie - 20ή αγωνιστική

Παρασκευή
Βίλεμ - Βάαλβαϊκ (21:45)
Σάββατο
Ναϊμέγκεν - Σπάρτα Ρότερνταμ (19:45)
Μπρέντα - Φένλο (20:45)
Άλκμααρ - Γκρόνινγκεν
Ντεν Χάαγκ - Χέερενφεεν (21:45)
Κυριακή
Φέγενοορντ - Άγιαξ (13:30)
Τβέντε - Ρόντα (15:30)
Ουτρέχτη - Χέρακλες
Φίτεσε - Αϊντχόφεν

Scottish Premier League - 23η αγωνιστική

Σάββατο
Χάμιλτον - Σέλτικ (14:30)
Αμπερντίν - Μάδεργουελ (17:00)
Χιμπέρνιαν - Σεντ Μίρεν
Κιλμάρνοκ - Νταντί Γιουνάιτεντ
Ρέϊντζερς - Φόλκερκ
Σεντ Τζόνστοουν - Χαρτς

Süper Lig - 19η αγωνιστική

Παρασκευή
Αντάλιασπορ - Μπεσικτάς (20:00)
Σάββατο
Ίστανμπουλ - Κασίμπασα (14:00)
Ντιγιάρμπακιρσπορ - Τράμπζονσπορ (19:00)
Κυριακή
Γκεντσλέρμπιρλιγί - Άνκαρασπορ 3-0 (στα χαρτιά)
Μανίσασπορ - Ανκαραγκιουτσού (14:00)
Μπούρσασπορ - Εσκισέχιρσπορ
Γκαζιάντεπσπορ - Καϊσέρισπορ
Σίβασπορ - Φενέρμπαχτσε (15:00)
Ντενίζλισπορ - Γαλατάσαράι (19:00)

Κύπρος - 19η αγωνιστική

Σάββατο
Ομόνοια - Απόλλων (14:30)
Άρης - Ερμής
ΑΕΠ - Ανόρθωση (15:00)
Κυριακή
Εθνικός - ΑΠΟΕΛ (17:00)
Δόξα - ΑΠΕΠ
ΑΕΛ - ΑΠΟΠ/Κινύρας (18:00)
Δευτέρα
Nέα Σαλαμίνα - ΕΝΠ (19:00)
Περισσότερα...

Καταγγελία για απο Γ. Κουράκη για υπεξαίρεση του Φανούρη Βατσινά

Νέα αναβολή πήρε χθες η τακτική γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ από την στιγμή που δεν υπήρχε απαρτία από την πλευρά των νυν μεγαλομετόχων των αδερφών Βατσινά.
Ο νομικός τους εκπρόσωπ
ος παρέστη απλώς στην διαδικασία αλλά δεν συμμετείχε, οπότε, βάσει νόμου και από την στιγμή που δεν υπήρχε απαρτία, η γενική συνέλευση αναβλήθηκε και θα πρέπει να οριστεί όπως ορίζει ο νόμος μέσα στις επόμενες 20 μέρες.

Σε αυτό το διάστημα, όπως τόνισε και χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Γ. Κουράκης, «ελπίζουμε ότι θα έχουν πέσει οι υπογραφές για την οριστική μεταβίβαση των μετοχών, ώστε το νέο διοικητικό συμβούλιο να εκλεγεί από τους νέους μετόχους που
έχουν βάλει τα χρήματά τους για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που κατέχουν τα αδέρφια Βατσινά».

Γενική συνέλευση μπορεί να μην έγινε βέβαια χθες στο Κλειστό του ΒΑΚ, όμως ο Γ. Κουράκης έκανε μια ενημέρωση στον κόσμο για την μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Φ. Βατσινά, εξηγώντας από την δική του μεριά τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν μπει ακόμη οι τελικές υπογραφές.
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ επισήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί επιπλέον χρέη πέρα των συμφωνηθέντων αξίας 681.228 ευρώ, ενώ αποκάλυψε ότι μόλις χθες έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ νέο έγγραφο που ζητάει να καταβληθούν 206.000 ευρώ στον πρώην Βέλγο τερματοφύλακα του ΟΦΗ Τρ. Πέερσμαν.
Τα αδέρφια Βατσινά στην ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την πλευρά του Κουράκη, ότι υπάρχουν νέα χρέη, με τον πρόεδρο του ΟΦΗ όμως να επισημαίνει από την πλευρά του ότι «δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι κανενός.

Το εξώδικο στον κ. Βατσινά επιδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια στις 23 Δεκεμβρίου συναντηθήκαμε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, όπου και τον ενημέρωσα ότι έχουν προκύψει νέα δεδομένα και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια νέα συμφωνία και να υπογράψουμε ένα καινούργιο συμφωνητικό, που θα λέει ότι μέσα σε διάστημα 1,5 χρόνου και αφού θα έχει διευκρινιστεί πλήρως το ύψος των χρεών από την διαχείρισή σας θα δούμε αν είναι να πάρετε ένα ποσό».

Η υπόθεση Σίμιτς

Η μεγάλη αποκάλυψη όμως από τον Γ. Κουράκη είχε να κάνει με την πώληση του Αλ. Σίμιτς στην Λάρισα.
Ο παίκτης λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του ΟΦΗ, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ στην Λάρισα όχι το καλοκαίρι αλλά στο μεταξύ ματς των δύο ομάδων στο Παγκρήτιο Στάδιο στις 31/1/2009, όπου η Θεσσαλική ομάδα κέρδισε με 1-2 με τους δύο προέδρους να υπογράφουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Το ποσό αυτό όμως δεν καταγράφτηκε ποτέ στα βιβλία της ΠΑΕ, καθώς, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Γ. Κουράκης, ο Φ. Βατσινάς εισέπραξε τις επιταγές των 100.000 ευρώ (η τελευταία των 25.000 εισπράχθηκε από τον ίδιο τον Σεπτέμβριο του 2009) και έβαλε τα λεφτά στην τσέπη του και όχι στο ταμείο της εταιρίας.
«Αυτό λέγεται υπεξαίρεση, κύριοι, και είναι ένα μικρό παράδειγμα από τις ατασθαλίες που έχουν γίνει στην ΠΑΕ ΟΦΗ από την διαχείριση Βατσινά. Δεν μπορεί την ημέρα που παίζει ο ΟΦΗ με την Λάρισα ένα κρίσιμο αγώνα να πωλείται βασικός παίκτης της ομάδας. Εμείς δεν κάνουμε πίσω και αυτό που ξεκινήσαμε θα το τελειώσουμε. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια νέα λύση με τα αδέρφια Βατσινά από την στιγμή που υπάρχουν και άλλα χρέη και να υπογράψουμε ένα νέο συμφωνητικό και, αν δεν γίνει αυτό, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων.
Πάντως, η υπογραφή που έχουμε βάλει θα τηρηθεί στο ακέραιο». Ο πρόεδρος του ΟΦΗ στη συνέχεια έκανε μια ενημέρωση προς τον κόσμο για την πορεία της πώλησης των μετοχών, λέγοντας ότι «μέχρι στιγμής περίπου 1.100 άτομα έχουν αγοράσει μετοχές που φτάνουν στο ύψος του 1.800.000 ευρώ, ενώ έχουν μείνει περίπου 250.000 ευρώ μετοχές απούλητες».

Μιλώντας στη συνέχεια για την κατάσταση που παρέλαβε ο ίδιος και οι συνεργάτες του από τα αδέρφια Βατσινά, τόνισε ότι «οι οφειλές μας προς το δημόσιο ήταν 1.200.000-1.300.000 ευρώ και έπρεπε να τις εξοφλήσουμε άμεσα, αλλιώς οδηγούμασταν μαθηματικά στην Δ' Εθνική. Δώσαμε «ζεστό» χρήμα το καλοκαίρι περίπου 500.000 ευρώ, προκειμένου η ομάδα να είναι εντάξει στις δημόσιες υπηρεσίες με τα χρέη που είχε».
«Να κατατεθεί το συμφωνητικό» Μετά την ομιλία του Γ. Κουράκη προς τον κόσμο που υπήρχε στο Κλειστό του ΒΑΚ, έγιναν κάποιες ερωτήσεις και κάποιες τοποθετήσεις. Μια εξ αυτών ήταν και του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, του κ. Κώστα Καζανάκη:
«Είμαι ένας από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν τίμια και καθαρά αυτό το σωματείο. Επίσης, είμαι ένας από τους ανθρώπους που σας πιστέψανε, σας πιστεύουνε και θα συνεχίσουνε να το κάνουνε.
Από την πλευρά μου, προτείνω να δοθεί στην δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχετε υπογράψει όταν γίνει η γενική συνέλευση. Θα πρέπει ο κ. Βατσινάς να σεβαστεί την ιστορία του ΟΦΗ.
Το σωματείο πρέπει να καθαρίσει από την κακομοιριά που λέγεται Βατσινάς».


΄΄ΤΟΛΜΗ΄΄
Περισσότερα...

Σκυλι που γελαει;! χα !



Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ; Διημερίδα απο σήμερα για την Προώθηση των Έργων Υποδομών και Περιβάλλοντος του νομού

Αναπτυξιακή διημερίδα για την «Προώθηση των Έργων Υποδομών και Περιβάλλοντος Ν. Χανίων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007 - 2013» διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με τη συνεργασία της Ν. Α. Χανίων σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 31 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 30 Ιανουαρίου
17.00 - 17.30 Προσέλευση
17.30 - 21.30 ΕΣΠΑ 2007-2013

Σύστημα διαχείρισης και ελέγχου-Προτάσεις αλλαγών-ΠΔΕ (Σχέδιο Καλλικράτης)

Ποιότητα Έργων - Δημόσια Διοίκηση

Φάκελος Έργου - Μεθοδολογία Σύνταξης και Υποβολής για Ένταξη Έργων

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ:
-Υπάρχουσα Κατάσταση - Προβλήματα
-Προώθηση Μελετών - Αναβάθμιση - Συνδέσεις με Λιμάνια και -Χρηματοδότηση - Φορέας Υλοποίησης και Συντήρησης
-Χαιρετισμοί
- Τοποθετήσεις Θεσμικών - Υπηρεσιακών Φορέων και Εκπροσώπων Υπουργείων
-Παρεμβάσεις - Συζήτηση
Λήξη 1ης Ημέρας

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

9.30-10.00 Προσέλευση
10.00-15.30 ΕΣΠΑ 2007-2013
- Τομεακά Προγράμματα
Έργα Περιβάλλοντος - Βιολογικοί καθαρισμοί Αξιοποίηση Υδατικού Δυναμικού Εγγειοβελτιωτικά Έργα
Λοιπά Έργα Υποδομών Περιβάλλοντος & Χωροταξικού Σχεδιασμού Ν. Χανίων
ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013
Εισηγήσεις - Τοποθετήσεις - Παρεμβάσεις - Συζήτηση
Λήξη Αναπτυξιακής Διημερίδας.
Περισσότερα...

Φοιτήτρια πουλά online την παρθενιά της ....

Μια 19χρονη φοιτήτρια διαθέτει την παρθενιά της σε δημοπρασία που εξελίσσεται στο Διαδίκτυο προκειμένου να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσό και να καλύψει το κόστος των πανεπιστημιακών της σπουδών, γράφει σήμερα Σάββατο η εφημερίδα Waikato Times.

Η φοιτήτρια, που υπογράφει με το ψευδώνυμο "Unigirl", δηλώνει ότι είναι "ελκυστική" και ότι "δεν είχε ποτέ σεξουαλική σχέση".
"Διαθέτω την παρθενιά μου σε αυτόν...

...που θα προσφέρει το υψηλότερο ποσό εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις όσον αφορά την προσωπική ασφάλεια", αναφέρει
η αγγελία της στον ιστοχώρο I Need (ineed.co.nz). "Αυτή είναι η απόφασή μου που έλαβα με πλήρη επίγνωση των συνθηκών και των πιθανών συνεπειών", προσθέτει
.
Ένας αναγνώστης της εφημερίδας καταδίκασε την κίνηση χαρακτηρίζοντάς την "αηδιαστική, άρρωστη και λαθεμένη".
Ο ιδιοκτήτης του website, Ρος ΜακΚένζι δήλωσε στην εφημερίδα ότι "η πολιτική μας ορίζει ότι αν μια αγγελία είναι νόμιμη και δεν αντιτίθεται στις γενικές αρχές τις κοινωνίας μας είναι εντάξει, αλλά χρειάζεται να εξετάσω το θέμα αυτό περισσότερο και να το συζητήσω με τον συνέταιρό μου".


ΑΠΕ

Περισσότερα...

ΕΡΕΥΝΑ: Οι άνδρες είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να έχουν εμπλοκή σε θανατηφόρα τροχαία από τις γυναίκες.

Ο άνδρες οδηγοί αυτοκινήτων έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν εμπλοκή σε θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα από τις γυναίκες οδηγούς,αναφέρεται σε έρευνα του μεγαλύτερου οργανισμού για τα αυτοκίνητα της Αυστραλίας που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την έρευνα της Road and Traffic Authority,το 2009 είχαν εμπλοκή σε θανατηφόρα τροχαία στη Νότια Νέα Ουαλία 469 άνδρες σε σύγκριση με 118 γυναίκες.

Οι άνδρες είναι περισσότερο επιρεπείς στα δυστυχήματα από τις γυναίκες ακόμη και εάν γίνει δεκτό ότι οδηγούν περισσότερο από τις γυναίκες.
Ο διευθυντής του Κέντρου για την Ασφάλεια των Δρόμων Σόαμς Τζομπ δήλωσε ότι οι ανδρες που έχουν εμπλοκή σε θανατηφόρα τροχαία είναι πιθανότερο να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα,πιθανότερο να έχουν κάνει χρήση αλκοόλ και λιγότερο πιθανό να φορούν ζώνη ασφαλείας.
Ο Τζέιμς Στιούαρτ,δάσκαλος οδήγησης,δήλωσε προς το δίκτυο ABC πως θα προτιμούσε να είναι επιβάτης σε αυτοκίνητο με γυναίκα οδηγό."Οι άνδρες οδηγούν επικίνδυνα.Υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους επειδή τους δίδαξε ο πατέρας τους που ήταν καλός οδηγός,έτσι είναι καλοί οδηγοί και αυτοί".
Περισσότερα...

Χανιά: Έκλεψαν όπλα απο σπίτι

Σε κλοπή όπλων από σπίτι στα Χανιά προχώρησαν δύο άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν από την προανάκριση την οποία διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Σε αυτό, σύμφωνα με την Αστυνομία, βοήθησε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Τα δε όπλα κλάπηκαν ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν μέσα στο σπίτι αλλά κοιμόταν...


Συγκεκριμένα σε χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "ύστερα από προανάκριση που διενεργήθηκε απ
ό την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυψαν από άρση τηλεφωνικού απορρήτου" διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είναι "δύο ημεδαποί".
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι οι κατηγορούμενοι, στις 4.30 τα ξημερώματα στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 στα Χανιά, "διέρρηξαν παράθυρο μονοκατοικίας ενός ημεδαπού ενώ αυτός κοιμόταν, εισήλθαν εντός αυτής και αφαίρεσαν
α) ένα εύχρηστο μονόκανο κυνηγετικό όπλο μάρκας Investarm, διαμ. 12 cal, β) μία εύχρηστη κυνηγετική καραμπίνα μάρκας L Franky, διαμ. 12 cal, γ) μία εύχρηστη κυνηγετική καραμπίνα μάρκας Beretta διαμετρήματος 12 cal δ) ένα εύχρηστο δίκανο μάρκας Bernadelli διαμετρήματος 12 cal, τα οποία κατείχε νόμιμα, δύο κινητά τηλέφωνα, στ) μία φωτογραφική μηχανή και ζ) ένα αντρικό ρολόι, συνολικής αξίας 5000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 13.500 ευρώ".

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι ίδιοι, "όπως προέκυψε από την προανάκριση στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 και από ώρες 10 έως 11.30 μ.μ. αφαίρεσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από εκδήλωση που λάμβανε χώρα στα Χανιά την τσάντα μιας ημεδαπής γυναίκας η οποία περιείχε χρηματικό ποσό 400 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και το κλειδί του διακόπτη του αυτοκινήτου της".

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2009 από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων "διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των ανωτέρω δραστών, όπου βρέθηκε στην οικία του ενός δράση ένα κινητό τηλέφωνο από τα αφαιρεθέντα από τον πρώτο παθόντα και το κλειδί του αυτοκινήτου της ημεδαπής γυναίκας. Επιπρόσθετα, σε δασική περιοχή δίπλα από την οικία του δεύτερου δράστη βρέθηκε το αφαιρεθέν κυνηγετικό όπλο μάρκας Investarm το οποίο προφανώς εγκατέλειψαν οι δράστες", οι οποίοι, "δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου".


΄΄Χανιώτικα Νέα΄΄

Περισσότερα...

Απίστευτο- Κυκλοφόρησαν σήμερα δύο περιοδικά ΕΚΤΑΚΤΩΣ με αφορμή το χωρισμό Μενεγάκης-Λάτσιου .



Εδώ για τόσα και τόσα σοβαρά ζητήματα δεν βγαίνουν έκτακτα παραρτήματα και σήμερα δυο περιοδικά ΄΄έσκασαν μύτη΄΄,μόνο και μόνο για τι μέγα θέμα του χωρισμού Μενεγάκης -Λάτσιου που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα.

Τι άλλο θα δούμε...


Περισσότερα...

Απο μικρός....



By Asimonis(κλικ για μεγέθυνση)


Περισσότερα...

Των τριών Ιεραρχών σήμερα .Μήνυμα Ιερώνυμου.

Οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Γρηγόριος ο Θεολόγος. Αναδείχθηκαν οι περισσότεροι σημαντικοί εκκλησιαστικοί πατέρες και άγιοι.
Η σοφία και η δράση τους έδωσε σ' αυτούς τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος...».

Και οι τρεις έδειξαν υποδειγματική προσήλωση στη χριστιανική θρησκεία κι η ζωή τους ήταν γεμάτη από τους αγώνες τους γι' αυτή.
Τα συγγράμματά τους, αλλά και η προφορική τους διδασκαλία έδωσαν δόξα και αίγλη στη χριστιανική παιδεία.
Γαλουχημένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας και άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής σοφίας, συνδυάζουν τις γνώσεις τους αυτές και προσφέρουν τις πρώτες βάσεις στη διαμόρφωση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

Για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα ανακηρύχτηκαν άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και γενικά της σπουδάζουσας νεολαίας.


Μήνυμα Ιερώνυμου προς μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Όσο η Παιδεία θα ισοδυναμεί με εκπαιδευτικό σύστημα που θεωρείται επιτυχημένο μόνο ως προπαρασκευαστικό στάδιο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τόσο περισσότερο θα αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών που θα ''χάνεται'' και δεν θα ολοκληρώνει τη βασική εκπαίδευση, θα υποφέρει απο κατάθλιψη και θα μισεί το σχολείο».
Αυτό τονίζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στο μήνυμά του προς μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ο αρχιεπίσκοπος συνέχισε προσθέτοντας: «Για τους Τρείς Ιεράρχες, ο νόμος της αγάπης, της ισότητας, της ελευθερίας και της ειρήνης, δεν έχει τίποτε το κοινό με το νόμο των ισχυρών κάθε εποχής.
Η Παιδεία, σύμφωνα με τη διδασκαλία τους, αποτελεί δρόμο απελευθέρωσης προσωπικής και κοινωνικής και το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να σέβεται την ιδιαιτερότητα του προσώπου του μαθητή, να βρίσκεται στην υπηρεσία του, να καλλιεργεί και να θεραπεύει τη δίψα του για μάθηση.
Ο στόχος πρέπει να είναι η κατά πρόσωπο καλλιέργεια και όχι το κατά κεφαλήν εισόδημα.
Η αγάπη και όχι η αναγκαιότητα».

Περισσότερα...

Σαν σήμερα...

-1595: Το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.
-1649 Αποκεφαλίζεται ο βασιλιάς της Αγγλίας, της Σκοτίας και της Ιρλανδίας Κάρολος Ι (1600-1649), αφού κρίνεται ένοχος για εθνική προδοσία.
-1882: Γεννιέται ο 32ος πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο
Ρούσβελτ.
-1923 Υπογράφεται στη Λοζάνη η σύμβαση ανταλλαγής των πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Από την εφαρμογή της σύμβασης εξαιρούνται οι Έλληνες της Κωσταντινούπολης και οι Μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης.
-1927: Γεννιέται ο δολοφονηθείς πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε.
-1933: Ο Λόουν Ρέιντζερ αρχίζει την 20χρονη περιπέτειά του στα ραδιοκύματα.

-1945: Ανασυγκροτείται το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, που είχε διαλυθεί κατά τη δικτατορία Μεταξά.
-1948: Ο Μαχάτμα Γκάντι δολοφονείται από ινδουιστές εξτρεμιστές.
-1951: Πεθαίνει ο Φέρντιναντ Πόρσε, σχεδιαστής του αυτοκινήτου που φέρει το όνομά του.
-1965: Με νόμο καθιερώνεται η 35ετία των δημοσίων υπαλλήλων.
-1967 Ο σημαντικός Έλληνας γλύπτης Γ.Σκλάβος βρίσκει τραγικό θάνατο στο εργαστήριό του στο Παρίσι από έναν όγκο γρανίτη τον οποίο επεξεργαζόταν.

-1969: Οι Beatles δίνουν την τελευταία δωρεάν συναυλία τους, πριν από τη διάλυσή τους. Διήρκεσε 42 λεπτά κι έγινε στην ταράτσα της δισκογραφικής εταιρίας τους Apple.

-1975: Πεθαίνει ο ηθοποιός Ορέστης Μακρής.

-1988 Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Ανδρέας Παπανδρέου και Τουργκούτ Οζάλ, συναντώνται στο Νταβός της Ελβετίας, αναθερμαίνοντας έτσι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 30 / 1 / 2010




Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα

(Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)



Περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Νεκρός εργάτης σε λατομείο

Άσχημο παιγνίδι επιφύλαξε η μοίρα πριν απο λίγες ώρες ,σε έναν 60χρονο εργάτη στο λατομείο της Πόμπιας Μεσαράς του Ηρακλείου, ο οποίος για άγνωστο λόγο έπεσε μέσα στον σπαστήρα.

Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Περισσότερα...

Έγινε και αυτό: Κυκλοφόρησε τουριστικός οδηγό για ...ομοφυλόφιλους

Τον πρώτο επίσημο τουριστικό οδηγό για ομοφυλόφιλους, εξέδωσε η Ταϊβάν ,ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να παρουσιάσει την χώρα ως φιλική προς την κοινότητα των ομοφυλοφίλων.
Ο οδηγός, που έχει τίτλο Queer Guide, τυπώθηκε από την κυβέρνηση της Ταϊπέι με σκοπό να προωθήσει τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή της Ταϊπέι.

Ο 48σέλιδος οδηγός αφιερώνει 7 σελίδες στην παρουσίαση τοποθεσιών που συχνάζουν ομοφυλόφιλοι και 41 σελίδες για να προσφέρει γενικές τουριστικές πληροφορίες και συμβουλές κατά του AIDS
.
Ο Λιν Κουο-νινγκ, από το τμήμα υγείας της κυβέρνησης της Ταϊπέι, δήλωσε ότι η ιδέα για την έκδοση του Queer Guide προήλθε από την ανησυχία της κυβέρνησης για την υγεία της ομοφυλόφιλης κοινότητας. "Πριν δύο χρόνια αρχίσαμε να κάνουμε ανώνυμα τεστ AIDS σε ομοφυλόφιλους άνδρες.
Θέλαμε να τυπώσουμε και ένα έντυπο με πληροφορίες για το AIDS, αλλά θεωρήσαμε ότι είναι καλύτερο να εκδώσουμε έναν Queer Guide", δήλωσε.


"Έχουμε τυπώσει 2.000 ανίτυπα του οδηγού και τα μοιράζουμε σε μαγαζιά και σάουνες για ομοφυλόφιλους", πρόσθεσε.
Αν και πολλοί ομοφυλόφιλοι χαιρέτισαν την έκδοση του Queer Guide, κάποιοι παραπονέθηκαν ότι δεν είναι φιλικός προς την ομοφυλόφιλη κοινότητα και ότι δεν θα πρέπει να αναφέρεται στο AIDS.
Περισσότερα...

Καθαρίζουν τους δρόμους με ....τηγανόλαδο

Με βιοκαύσιμα, τα οποία θα προέρχονται από την ανακύκλωση λαδιού τηγανίσματος, θα κινούνται στο μέλλον τα πλυστικά οχήματα που καθαρίζουν τους δρόμους του Παρισιού.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Φρανσουά Νταγκνό, ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση, τέσσερα ή πέντε οχήματα θα κινούνται με με πετρέλαιο κίνησης που θα αναμειγνύεται με 30% βιοντίζελ τηγανόλαδου.
Το λάδι θα προέρχεται από
τα εστιατόρια της περιοχής. Στόχος είναι να τροφοδοτηθούν με βιοκαύσιμα συνολικά 600 οχήματα.
Η δημαρχεία του Παρισίου ανακοίνωσε επίσης σχέδιο μεταφοράς του ανακυκλώσιμου γυαλιού μέσω του Σηκουάνα, το οποίο αν υλοποιηθεί θα γλυτώσει την πόλη από τους ρύπους 2.500 φορτηγών, κάθε έτος.

Περισσότερα...