Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Απίστευτο ρεκόρ Γκίνες με μπάλα ποδοσφαίρου!

Ο Νταν Μάγκνες έκανε παγκόσμιο ρεκόρ τον περασμένο Μάη κρατώντας μίσ μπάλα ποδοσφαίρου στον αέρα για 24 συνεχόμενες ώρες, όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε λογική...

Ο 26χρονος πρωταθλητής του freestyle κατάφερε να μπει στα βιβλία του ρεκόρ Γκίνες καθώς διέσχισε μία απόσταση 36 μιλίων στο Λονδίνο (η μεγαλύτερη απόσταση που έχει καλυφθεί ποτέ) χτυπώντας μία μπάλα ποδοσφαίρου με οποιοδήποτε μέρος του σώματος πλην των χεριών, χωρίς φυσικά αυτή να ακουμπήσει στο έδαφος ούτε για μία στιγμή.


Το απίστευτο αυτό κατόρθωμα διήρκεσε 14 ώρες, με τον Μάγκνες να κάνει... τουρ σε και στα πέντε γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ που έχουν έδρα την αγγλική πρωτεύουσα, ξεκινώντας στις 9 το πρωί από το "Κρέιβεν Κότατζ" της Φούλαμ και καταλήγοντας στις 10 το βράδυ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" της Τότεναμ.

Το απίστευτο είναι πως κατά τη διάρκεια της διαδρομής του δεν είχε πρόβλημα να παραχωρήσει και μερικές συνεντεύξεις (!) σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που κατέγραφαν κάθε κίνησή του, με τον Μάγκνες να αποκαλύπτει τον απώτερο στόχο του: να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα επισκεφτεί κάθε γήπεδο ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ καθώς θα χτυπάει μία μπάλα ποδοσφαίρου.

"Ο Νταν είναι εξαντλημένος όμως πέρασε υπέροχα. Το αγάπησε οπωσδήποτε αυτό που έκανε. Το ρεκόρ θα έχει και συνέχεια. Αυτό ήταν το πιο συναρπαστικό κομμάτι, το να επισκεφτεί πέντε λονδρέζικους συλλόγους σε μία ημέρα", δήλωσε ο εκπρόσωπός του, με τον Μάγκνες να τονίζει μετά την επίτευξη του ιστορικού ρεκόρ:

"Περίμενα να το σπάσω (το προηγούμενο ρεκόρ ήταν απόσταση 26 μιλίων με μία μπάλα), ήξερα ότι δεν θα σταματούσα αλλά στο τέλος ήμουν αποκαμωμένος. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που καταφέραμε.

Κάναμε μερικές παρακάμψεις οπότε προσθέσαμε έξι μίλια περισσότερα από αυτά που υποτίθεται ότι θα έκανα".

''sport24.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου