Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Η γέφυρα των ρεκόρ 7.6 δισεκατομμυρίων !

Οι εργασίες μόλις ξεκίνησαν. Πάνω από 1.000 εργάτες υπέγραψαν σύμβαση έργου μέχρι το 2016, όπου και θα ολοκληρωθούν τα έργα. Το έργο θα στοιχίσει 73 δισεκατομμύρια γιουάν (δηλαδή περίπου 7.6 δισεκατομμύρια), ενώ αναμένεται να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των γύρω περιοχών, αποδεικνύοντας περίτρανα την δύναμη της Κίνας.

Ο λόγος για τη νέα γέφυρα – γίγαντα που θα κατασκευαστεί στην Κίνα και αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής της. Παράλληλα, το νέο τεχνολογικό θαύμα θα έχει μήκος 48 χιλιόμετρα, ίσως το μεγαλύτερο μήκος γέφυρας σε όλο τον κόσμο.

Η θαλάσσια γέφυρα θα μπορεί να αντέξει σεισμούς 8 ρίχτερ και την πρόσκρουση υπερδεξαμενόπλοιου 300.000 τόνων, ενώ το βασικό προσόν της είναι ότι θα συνδέει δύο βασικά εμπορικά κέντρα της Κίνας, το Χόνγκ Κόνγκ με το Μακάο και το Ζουχάι (την κινεζική Ριβιέρα).

Το έργο θα ολοκληρωθεί στο Δέλτα του ποταμού Περλ και σύμφωνα με τους ειδικούς θα κόβει την ανάσα.

Πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτοτυπία στον τομέα των μεταφορών, καθώς από ένα χιλιόμετρο και μετά θα είναι υποθαλάσσια, ενώ για την ολοκλήρωσή της θα κατασκευαστούν δύο τεχνητά νησιά που θα χρησιμεύουν ως τελωνεία για τα εμπορεύματα.

Το κομμάτι μάλιστα της υποθαλάσσιας γέφυρας θα αποτελείται από έξι σήραγγες, γεγονός που θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, αλλά και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για να κάνει κανείς σήμερα την απόσταση αυτή με άλλα μεταφορικά μέσα.

"Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί σήμερα φέρι μπόουτ, αλλά αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν αυτοκίνητα, δεν λειτουργούν τη νύχτα και είναι επικίνδυνα όταν επικρατούν τυφώνες τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διαδρομή σήμερα διαρκεί τρεις με τέσσερις ώρες. Με τη καινούργια γέφυρα, εάν μισάωρο είναι αρκετό", δηλώνει υπάλληλος της κατασκευαστικής εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο.

Σημαντική ώθηση αναμένεται να δώσει και στην εμπορική κίνηση των περιοχών και θα αποτελέσουν τη βάση της κινεζικής οικονομίας.

Αντίθετοι με την κατασκευή της γέφυρας εμφανίζονται οι οικολόγοι, καθώς εκφράζουν φόβους για τον ολοκληρωτικό αφανισμό των λευκών δελφινιών.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου