Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΧΑΝΙΑ:Στη Βουλή η υπόθεση εμπρησμού της Συναγωγής

Η πολιτεία, αλλά και η κοινωνία διασφαλίζει την ισοτιμία και ισονομία των Εβραίων πολιτών με τους υπόλοιπους Έλληνες και ειδικά στον τόπο όπου θρησκεύονται, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη για τον «διπλό» εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά.

Ο Θ.Πάγκαλος έκανε γνωστό ότι βασικός κατηγορούμενος της ενέργειας αυτής είναι Έλληνας που είναι προφυλακισμένος. Κατηγορούνται ότι τον βοήθησαν δύο πολίτες της Μεγάλης Βρ
ετανίας και ένας πολίτης των ΗΠΑ, ο οποίος είναι γιος ομογενούς υπουργού των Οικονομικών στην Πολιτεία Αϊντάχο.

Απαντώντας στην επισήμανση του Γ. Καρατζαφέρη, ότι με ιδιαίτερη σπουδή το Στειτ Ντιπάρτμεντ και WSJ εκτίμησαν ότι ο εμπρησμός ήταν πράξη Ελλήνων, ο Θ. Πάγκαλος ανέφερε:
"Λόγω της θέσεως μου δεν έχω την ευχέρεια και την ελευθερία του λόγου που έχει ο κ.Καρατζαφέρης, αλλά ομολογώ ότι και εγώ σε στιγμές δεινής πάλης της κυβέρνησης για καλύτερους όρους δανεισμού, μια τέτοια δημοσιότητα δεν μπορεί, παρά να δημιουργεί ερωτηματικά".

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει ότι πίσω από τον διπλό εμπρησμό, ίσως κρύβεται προβοκάτσια που κινείται από υπηρεσίες που επιιθυμούν τριγμούς στις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ.


''enet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου