Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Έκλεψαν ελαιόλαδο αλλά έφυγαν με άδεια χέρια

Έστησαν και πραγματοποίησαν με επιτυχία την επιχείρηση κλοπής μιας μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου και ελαιόκαρπου, αλλά τους πρόδωσε το φορτηγό που χρησιμοποίησαν.
Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν το βράδυ της Τετάρτης στο ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Προφήτη Ηλία, αφού πρώτα παραβίασαν την είσοδο του κτιρίου.

Σαν… κύριοι μπήκαν μέσα και άρχισαν να μεταγγίζουν σε άδεια βαρέλια μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου, το οποίο είχε παραχθεί από τη φετινή σοδειά των παραγωγών.

Ενώ για τη διευκόλυνσή τους δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και το μηχάνημα κλαρκ που βρισκόταν εντός του ελαιουργείου, προκειμένου να φορτώσουν τα κλοπιμαία πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού, που επίσης φρόντισαν να κλέψουν από κάτοικο της περιοχής λίγη ώρα νωρίτερα.
Η επιχείρηση, με βάση τα στοιχεία, πρέπει να κράτησε αρκετή ώρα, όμως οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν. Αφού φόρτωσαν τόνους ελαιολάδου και περίπου 25 τσουβάλια με ελαιόκαρπο, τα οποία προορίζονταν για άλεσμα, μπήκαν στο φορτηγό και έφυγαν από το χώρο.
Όμως επειδή «ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη», η… επιχείρησή τους δεν είχε ευτυχές -για εκείνους- αποτέλεσμα.
Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν χωρίς να τους δει κανείς, μέσα από αγροτικούς χωμάτινους δρόμους, το μεγάλο φορτηγό έπεσε σε ένα χαντάκι και ακινητοποιήθηκε.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους να το απεγκλωβίσουν, κάνοντας χρήση ακόμη και ενός τρακτέρ, με το οποίο επιχείρησαν να τραβήξουν το φορτηγό με ιμάντες, δεν τα κατάφεραν.
Το φορτηγό παρέμεινε κολλημένο εξαιτίας του βάρους που είχε στην καρότσα. Έτσι οι δράστες αναγκάστηκαν να φορτώσουν μόλις ένα τόνο λαδιού, από αυτά που είχαν κλέψει και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ανησυχία Αυτό που πρέπει πάντως να σημειωθεί είναι ότι οι ζημιές που άφησαν πίσω τους είναι μεγάλες, ενώ στην προσπάθειά τους να μεταγγίσουν το λάδι στα δοχεία, έχυσαν και μεγάλη ποσότητα στο πάτωμα.
Όπως είναι λογικό το περιστατικό αυτό έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία του Προφήτη Ηλία, με τους παραγωγούς να βλέπουν ότι δεν μπορούν να προστατεύσουν τον κόπο και την περιουσία τους, ούτε και όταν αυτή έχει υποτίθεται πάει στον ασφαλισμένο χώρο ενός ελαιουργείου.
Δεν είναι άλλωστε μεγάλο το χρονικό διάστημα, που μια συμμορία είχε ρημάξει τα λιόφυτα της περιοχής της Βιάννου, κλέβοντας από τσουβάλια, μέχρι τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα που άφηναν εκεί οι ανυποψίαστοι αγρότες.
Μια υπόθεση, η οποία έλαβε τέλος με τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος ήταν από το Μυλοπόταμο, με τις έρευνες βέβαια να συνεχίζονται και σήμερα για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών του.

Του Ανδρέα Κριτσωτάκη ''ΤΟΛΜΗ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου