Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΚΡΗΤΗ:Καταιγισμός ... διαταγών πληρωμής

Με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών ζουν χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες στην Κρήτη. Ο «καταιγισμός» των αποφάσεων διαταγών πληρωμής αποκαλύπτει με τον πλέον δραματικό τρόπο το μέγεθος της κρίσης στον νομό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου και τα Ειρηνοδικεία του νομού, οι αποφάσεις διαταγών πληρωμής έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2008, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφεται στα προγράμματα πλειστηριασμών.

Είναι ενδεικτικό ότι ξεπερνούν τις 10.000 συνολικά οι αποφάσεις διαταγών πληρωμής, που εκδόθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου σε αντίθεση με τις περίπου 3.000 αποφάσεις του 2008.
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες είναι οι πολίτες που απευθύνονται καθημερινά στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας, προσβλέπον
τας σε οικονομική βοήθεια. Πρόκειται για άστεγους, άπορες οικογένειες, ανύπαντρες μητέρες, άτομα με ειδικές ανάγκες και οικονομικούς μετανάστες. Οπως επισημαίνεται, το 2009 χορηγήθηκε για Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ποσό ύψους 638.485 ευρώ σε επιδοτούμενους, ενώ επίσης διατέθηκε ποσό ύψους 24.300 ευρώ σε 120 συνανθρώπους μας, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.
Πλημμυροπαθείς
Δώδεκα οικογένειες από την περιοχή της Βιάννου, που χαρακτηρίστηκαν πλημμυροπαθείς από τις δυνατές βροχοπτώσεις του περασμένου Οκτωβρίου, έλαβαν οικονομική βοήθεια 21.135 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν στις οικοσκευές τους.

Σε σχέση με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, εκτός από τις 218 άπορες οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα λαμβάνοντας δύο φορές τον μήνα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αίτηση έχουν ήδη υποβάλει άλλες 205 οικογένειες. Κατά 7% αυξήθηκε το 2009 ο αριθμός των επιδοτούμενων ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ κατά 14% αυξήθηκε το ποσό των επιδομάτων.

Συνολικά, το 2009 χορηγήθηκε ποσό άνω των 16 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.


''ethnos.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου