Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Εντυπωσιακό το iPad αλλά με ελλείψεις

«Επαναστατική» χαρακτήριζαν οι φήμες τη νέα συσκευή της Apple πριν την χθεσινή της παρουσίαση στο Σαν Φρανσίσκο.

Κι όπως γίνεται συχνά με τις αριστοτεχνικά στημένες - από άποψη μάρκετινγκ - εκδηλώσεις της εταιρείας, ο πλανήτης περίμενε με κομμένη την ανάσα το νέο «θαύμα» της παρέας του Στιβ Τζομπς. Δικαιολογημένα, γιατί η Apple μας έχει συνηθίσει σε θαύματα.


Όμως, οι χρήστες του Twitter που βρέθηκαν στο ακροατήριο του Στιβ Τζομπς είχαν διαφορετική άποψη για αυτό που έβλεπαν και δεν το έκρυβαν στα μηνύματα που έστελναν μέσα από το αμφιθέατρο: «Τίποτα το εντυπωσιακό μέχρι στιγμής», «απογοήτευση», «το ακροατήριο πεθαίνει από βαρεμάρα».

Τελικά, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, από ότι φάνηκε όταν ο ιδρυτής της Apple ολοκλήρωσε την παρουσίασή του και οι παρευρισκόμενοι έπαιξαν με τα δάχτυλα το iPad.
Η συσκευή δεν είναι ακριβώς επαναστατική, αλλά ούτε απογοητευτική. Όπως έχει κάνει τον 21ο αιώνα με όλα τα εξαιρετικά πετυχημένα της προϊόντα η Apple, το iPad βασίζεται σε συσκευές και τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν, τις οποίες βελτιώνει κι εξελίσσει.

Το μυστικό βρίσκεται στο νέο σχεδιασμό τους που είναι απλά ακαταμάχητος - χάρη στην ομάδα του Τζον Άιβι - και βέβαια στις νέες εφαρμογές που αναπτύσσουν για τις συσκευές χιλιάδες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Η Apple τους δίνει το κλειδί και τα δημιουργικά μυαλά όλου του κόσμου συνεισφέρουν στη λειτουργικότητα και πρακτικότητα του προϊόντος της.

Κερδισμένος όλων φυσικά, βγαίνει ο καταναλωτής, που έχει στη διάθεσή του ένα εξαιρετικό προϊόν, συνήθως καλύτερο από τον ανταγωνισμό.
Οι ελλείψεις του iPad είναι δύσκολο να κρυφθούν. Δεν έχει κάμερα, AdobeFlash - πρόγραμμα «must» πλέον για το Ίντερνετ- ούτε USB (η σύνδεση με dock είναι περιττή ταλαιπωρία).

Το γιατί υπάρχουν αυτές οι ελλείψεις, παραμένει ένα μυστήριο, όπως και με κάποια πράγματα στο περίφημο iPhone. Στην περίπτωση του Flash, μάλλον παίζεται κάτι με τις συμφωνίες σε επιχειρηματικό επίπεδο. Όσο για τα υπόλοιπα, το πιθανότερο είναι να τα κρατάνε για τις επόμενες εκδόσεις…

Αρκετά με τις ελλείψεις όμως γιατί θα ξεχάσουμε το σημαντικότερο: Το iPad είναι ένα πανέμορφο και κομψό μηχάνημα, όπως μας έχει συνηθίσει η Apple. Φαίνεται λειτουργικό, πρακτικό και εντυπωσιακό στη χρήση του και τις δυνατότητές του.

Αυτό που μένει να δούμε είναι το περιεχόμενο και οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν για το iPad. Εκεί βρίσκεται το κλειδί και θα φανεί σύντομα. Αυτή θα είναι η αληθινή επανάσταση στην καθημερινότητα των χρηστών του.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου