Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΧΑΝΙΑ:Μεγάλο ενδιαφέρον από τους μαθητές για την επαγγελματική σχολή.

Τριπλασιάστηκαν φέτος τα ποσοστά εγγραφών στην Επαγγελματική Σχολή Χανίων. Το ενδιαφέρον των μαθητών για τις ειδικότητες της ΕΠΑ.Σ. Χανίων, ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία, αφού από τα 150 παιδιά που αναμένονταν αρχικά, τα μαθήματα παρακολουθούν 480 μαθητές. Η Επαγγελματική Σχολή Χανίων (ΕΠΑΣ) λειτουργεί για τρίτη χρονιά στα Χανιά, με σκοπό την παροχή επαγγελματικού διεξόδου στα τεχνικά επαγγέλματα, με 12 ειδικότητες.

Όπως τόνισε στα "Χ.Ν" ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Νίκος Βεστάκης "πρόκειται για μαθητές οι οποίοι είχαν τελειώσει το Γενικό Λύκειο και δεν κατάφεραν να περάσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, εγγράφηκαν στην ΕΠΑΣ και ξεκίνησαν από την αρχή.
Αυτό
συμβαίνει διότι η ΕΠΑΣ τους δίνει ένα πτυχίο με το οποίο μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με ειδικούς όρους, καλύτερους από ότι το Γενικό Λύκειο, και παράλληλα καταρτίζονται σε κάποιο επάγγελμα.
Παρατηρούμε ότι σιγά-σιγά αλλάζει αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα, δηλαδή οι περισσότεροι μαθητές δεν ακουλουθούν πλέον την Γενική Εκπαίδευση, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για σχολές όπως η ΕΠΑΣ.

Διότι υπάρχουν πολλοί νέοι που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πτυχίο ηλεκτρολόγου, υδραυλικού, αισθητικής, κομμωτικής ή παραϊατρικής κατεύθυνσης όπως βοηθός φαρμακείου, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κ.α. Έτσι παρ' ότι έχουν τελειώσει τις τάξεις του Γενικού Λυκείου, επιστρέφουν και πάλι να φοιτήσουν στην ΕΠΑΣ για να πάρουν πτυχίο από την σχολή".
Ο ίδιος επεσήμανε τον ρόλο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Γυμνάσιο προκειμένου ο μαθητής να μπορεί να επιλέξει την κατεύθυνση που του ταιριάζει. Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες για το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού στα Γυμνάσια του νομού Χανίων.
"Είναι σημαντικό τα παιδιά να ενημερώνονται και να μπορούν από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις για την ζωή τους" τόνισε. Οι ειδικότητες που έχει φέτος η Επαγγελματική Σχολή ΕΠΑΣ Χανίων (Μυλωνογιάννη 94) είναι οι εξής:

Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών, Κεντρικής Θέρμανσης, Εργαλειομηχανών CNC Τεχνίτης, Ηλεκτρολογικών Εργασιών ΚτηριακώνΈργων, Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων, Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού και Αγροβιοτεχνίας Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων - Αρχιτεκτονική Τοπίου, Βοηθών Φυσικοθεραπευτών, Βοηθών Φαρμακείων, Αισθητικής Αγωγής, Κομμωτικής Τέχνης, Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών.


''Χανιώτικα Νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου