Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΚΡΗΤΗ:Το χρονικό και οι συναντήσεις Μ.Χρυσοχοϊδη .΄΄Τέρμα στα άβατα΄΄. Προανήγγειλε πρόσληψη εποχικών δασοπυροσβεστών

Τη συνεργασία όλων των φορέων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, για την εξάλειψη κάθε θύλακα εγκληματικότητας του νησιού, ζήτησε σήμερα από το Ηράκλειο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης περισσότερες πληροφορίες, που προανήγγειλε και νέο γύρο αστυνομικών επιχειρήσεων στο Μυλοπόταμο ή όπου αλλού απαιτείται, εφόσον κριθεί αναγκαίο από τις έρευνες που θα προηγηθούν.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης με την άφιξη του στο Ηράκλειο μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου είχε συναντήσεις με του
ς αξιωματικούς της Κρήτης και των τριών σωμάτων ασφαλείας σε επίπεδο Διευθυντών και Διοικητών Υπηρεσιών.
Παράλληλα συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων και των τριών σωμάτων.
Ακολούθως είχε συνάντηση στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεως της Περιφέρειας Κρήτης με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Αθανάσιο Καρούντζο και φορείς του νησιού, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρου Αρναουτάκη περισσότερες πληροφορίες.

Στη συνάντηση είχαν κληθεί από τον υπουργό και παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, Βουλευτές του νομού, οι 4 Νομάρχες του νησιού καθώς και οι Δήμαρχοι, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στα προβλήματα αστυνόμευσης των περιοχών τους.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επικαλέστηκε μηδενική ανοχή και δήλωσε ότι «θα μπει τέρμα στους ψευτοτσαμπουκάδες και στα άβατα της Κρήτης». Παράλληλα χαρακτήρισε επαρκέστατη την αστυνομική δύναμη του Ηρακλείου, σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντιδιαστολή με τα αιτήματα των συνδικαλιστών αλλά ακόμα και με τα πεπαλαιωμένα οργανογράμματα.

Αυτό που λείπει - είπε - είναι η σωστή διαχείριση των υφισταμένων δυνάμεων και ο σχεδιασμός και αυτό που περισσεύει η αδράνεια, η παραίτηση και η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, που εμείς θέλουμε να καταπολεμήσουμε.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για μια νέου τύπου αστυνόμευση που θ’ ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα αλλά και στις αυξημένες ανάγκες του οργανωμένου εγκλήματος, που απειλεί την κοινωνική ειρήνη και αναφέρθηκε στην σύσταση της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, για την οποία ήδη έχουν προκηρυχθεί 100 θέσεις ειδικών αστυνομικών.

Για όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα - μεταξύ των οποίων και το Ηράκλειο - είπε ότι μέχρι το τέλος της 'Ανοιξης, στόχος είναι ο πολίτης να βλέπει τον αστυνομικό να περνά κάθε είκοσι λεπτά έξω από το σπίτι του.

Η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι πρωτοφανής, τόνισε, χωρίς να αναφέρει πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Δήλωσε ωστόσο ότι θα είναι υπόλογος και θα κριθεί από το αποτέλεσμα, το οποίο θα ζητά ο ίδιος από τις ηγεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων, με συχνές επισκέψεις που θα κάνει στο νησί.

Αναφερόμενος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έκανε λόγο για αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του σώματος, με παράλληλη εκπαίδευση του προσωπικού και την πάταξη της αδράνειας και της χαλάρωσης.
Ειδικά για την Κρήτη προανήγγειλε πρόσληψη μεγάλου αριθμού εποχικών δασοπυροσβεστών, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου