Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Καταγγελία για απο Γ. Κουράκη για υπεξαίρεση του Φανούρη Βατσινά

Νέα αναβολή πήρε χθες η τακτική γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ από την στιγμή που δεν υπήρχε απαρτία από την πλευρά των νυν μεγαλομετόχων των αδερφών Βατσινά.
Ο νομικός τους εκπρόσωπ
ος παρέστη απλώς στην διαδικασία αλλά δεν συμμετείχε, οπότε, βάσει νόμου και από την στιγμή που δεν υπήρχε απαρτία, η γενική συνέλευση αναβλήθηκε και θα πρέπει να οριστεί όπως ορίζει ο νόμος μέσα στις επόμενες 20 μέρες.

Σε αυτό το διάστημα, όπως τόνισε και χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Γ. Κουράκης, «ελπίζουμε ότι θα έχουν πέσει οι υπογραφές για την οριστική μεταβίβαση των μετοχών, ώστε το νέο διοικητικό συμβούλιο να εκλεγεί από τους νέους μετόχους που
έχουν βάλει τα χρήματά τους για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που κατέχουν τα αδέρφια Βατσινά».

Γενική συνέλευση μπορεί να μην έγινε βέβαια χθες στο Κλειστό του ΒΑΚ, όμως ο Γ. Κουράκης έκανε μια ενημέρωση στον κόσμο για την μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Φ. Βατσινά, εξηγώντας από την δική του μεριά τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν μπει ακόμη οι τελικές υπογραφές.
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ επισήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί επιπλέον χρέη πέρα των συμφωνηθέντων αξίας 681.228 ευρώ, ενώ αποκάλυψε ότι μόλις χθες έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ νέο έγγραφο που ζητάει να καταβληθούν 206.000 ευρώ στον πρώην Βέλγο τερματοφύλακα του ΟΦΗ Τρ. Πέερσμαν.
Τα αδέρφια Βατσινά στην ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την πλευρά του Κουράκη, ότι υπάρχουν νέα χρέη, με τον πρόεδρο του ΟΦΗ όμως να επισημαίνει από την πλευρά του ότι «δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι κανενός.

Το εξώδικο στον κ. Βατσινά επιδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια στις 23 Δεκεμβρίου συναντηθήκαμε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, όπου και τον ενημέρωσα ότι έχουν προκύψει νέα δεδομένα και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια νέα συμφωνία και να υπογράψουμε ένα καινούργιο συμφωνητικό, που θα λέει ότι μέσα σε διάστημα 1,5 χρόνου και αφού θα έχει διευκρινιστεί πλήρως το ύψος των χρεών από την διαχείρισή σας θα δούμε αν είναι να πάρετε ένα ποσό».

Η υπόθεση Σίμιτς

Η μεγάλη αποκάλυψη όμως από τον Γ. Κουράκη είχε να κάνει με την πώληση του Αλ. Σίμιτς στην Λάρισα.
Ο παίκτης λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του ΟΦΗ, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ στην Λάρισα όχι το καλοκαίρι αλλά στο μεταξύ ματς των δύο ομάδων στο Παγκρήτιο Στάδιο στις 31/1/2009, όπου η Θεσσαλική ομάδα κέρδισε με 1-2 με τους δύο προέδρους να υπογράφουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Το ποσό αυτό όμως δεν καταγράφτηκε ποτέ στα βιβλία της ΠΑΕ, καθώς, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Γ. Κουράκης, ο Φ. Βατσινάς εισέπραξε τις επιταγές των 100.000 ευρώ (η τελευταία των 25.000 εισπράχθηκε από τον ίδιο τον Σεπτέμβριο του 2009) και έβαλε τα λεφτά στην τσέπη του και όχι στο ταμείο της εταιρίας.
«Αυτό λέγεται υπεξαίρεση, κύριοι, και είναι ένα μικρό παράδειγμα από τις ατασθαλίες που έχουν γίνει στην ΠΑΕ ΟΦΗ από την διαχείριση Βατσινά. Δεν μπορεί την ημέρα που παίζει ο ΟΦΗ με την Λάρισα ένα κρίσιμο αγώνα να πωλείται βασικός παίκτης της ομάδας. Εμείς δεν κάνουμε πίσω και αυτό που ξεκινήσαμε θα το τελειώσουμε. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια νέα λύση με τα αδέρφια Βατσινά από την στιγμή που υπάρχουν και άλλα χρέη και να υπογράψουμε ένα νέο συμφωνητικό και, αν δεν γίνει αυτό, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων.
Πάντως, η υπογραφή που έχουμε βάλει θα τηρηθεί στο ακέραιο». Ο πρόεδρος του ΟΦΗ στη συνέχεια έκανε μια ενημέρωση προς τον κόσμο για την πορεία της πώλησης των μετοχών, λέγοντας ότι «μέχρι στιγμής περίπου 1.100 άτομα έχουν αγοράσει μετοχές που φτάνουν στο ύψος του 1.800.000 ευρώ, ενώ έχουν μείνει περίπου 250.000 ευρώ μετοχές απούλητες».

Μιλώντας στη συνέχεια για την κατάσταση που παρέλαβε ο ίδιος και οι συνεργάτες του από τα αδέρφια Βατσινά, τόνισε ότι «οι οφειλές μας προς το δημόσιο ήταν 1.200.000-1.300.000 ευρώ και έπρεπε να τις εξοφλήσουμε άμεσα, αλλιώς οδηγούμασταν μαθηματικά στην Δ' Εθνική. Δώσαμε «ζεστό» χρήμα το καλοκαίρι περίπου 500.000 ευρώ, προκειμένου η ομάδα να είναι εντάξει στις δημόσιες υπηρεσίες με τα χρέη που είχε».
«Να κατατεθεί το συμφωνητικό» Μετά την ομιλία του Γ. Κουράκη προς τον κόσμο που υπήρχε στο Κλειστό του ΒΑΚ, έγιναν κάποιες ερωτήσεις και κάποιες τοποθετήσεις. Μια εξ αυτών ήταν και του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, του κ. Κώστα Καζανάκη:
«Είμαι ένας από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν τίμια και καθαρά αυτό το σωματείο. Επίσης, είμαι ένας από τους ανθρώπους που σας πιστέψανε, σας πιστεύουνε και θα συνεχίσουνε να το κάνουνε.
Από την πλευρά μου, προτείνω να δοθεί στην δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχετε υπογράψει όταν γίνει η γενική συνέλευση. Θα πρέπει ο κ. Βατσινάς να σεβαστεί την ιστορία του ΟΦΗ.
Το σωματείο πρέπει να καθαρίσει από την κακομοιριά που λέγεται Βατσινάς».


΄΄ΤΟΛΜΗ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου