Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Δίδυμα από διαφορετικούς πατεράδες στην Τουρκία

Ένας Τούρκος που υπέβαλε αίτηση διαζυγίου δοκίμασε μία σπάνια έκπληξη όταν πληροφορήθηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας ενός μόνον από τα δίδυμα αγόρια που έφερε στον κόσμο η γυναίκα του, γράφει σήμερα η εφημερίδα Σαμπάχ.
Η απίστευτη - πλην όμως επιστημονικά θεμελιωμένη αλήθεια -- ήλθε στο φως όταν ο εν λόγω σύζυγος, μέλος των σωμάτων ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, άρχισε να αμφιβάλλει για την πίστη της συζύγου του και αποφάσισε να κάνει εξετάσεις DNA για τα δίδυμα, ηλικίας τριών ετών.
Οι εξετάσεις έδειξαν με βεβαιότητα 99,9% ότι είναι πατέρας του ενός αγοριού, εξηγεί το άρθρο της Σαμπάχ, το οποίο προσθέτει ότι οι εξετάσεις επαληθεύτηκαν και από δεύτερο εργαστήριο ύστερα από αξίωση του δικαστηρίου το οποίο εξετάζει την αίτηση διαζυγίου.
Η μητέρα των αγοριών διατηρούσε σχέσεις με έναν άνδρα πριν εξαναγκασθεί από την οικογένειά της να παντρευτεί τον αστυνομικό, ο οποίος αναφέρεται μόνον με τα αρχικά ΑΚ.

Το φαινόμενο των διδύμων με διαφορετικούς πατέρες είναι ιδιαίτερα σπάνιο στους ανθρώπους, αλλά αρκετά συνηθισμένο στα ζώα, όπως στις γάτες ή τους σκύλους.
Συμβαίνει όταν μία γυναίκα έχει διπλή ωορρηξία μέσα στον ίδιο έμμηνο κύκλο, εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο καθηγητής Ρουσέν Αϊτάκ, επικεφαλής του Γυναικολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Άγκυρας.
«Αν αυτή η γυναίκα έχει σεξουαλικές σχέσεις με δύο διαφορετικούς άνδρες στη διάρκεια μιας σύντομης χρονικής περιόδου, είναι πιθανό να υπάρξει διπλή εγκυμοσύνη, με το κάθε ωάριο να φέρει διαφορετικό γενετικό υλικό», εξηγεί.


Η θλιβερή κατάληξη της συγκεκριμένης ιστορίας είναι ότι ο ΑΚ αποφάσισε να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού του, ενώ το άλλο ανατέθηκε σε ίδρυμα, καταλήγει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας. Όσο για τη μητέρα, αντιμέτωπη με τις απειλές τόσο της οικογένειάς της όσο και του πρώην συζύγου της κατά της ζωής της, πέτυχε τουλάχιστον μία δικαστική απόφαση που απαγορεύει και στους μεν και στον δε να πλησιάζουν στο σπίτι της σε ακτίνα μικρότερη των 500 μέτρων.


''Καθημερινή''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου