Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΕΛ.ΑΣ.:Μαθήματα ευγένειας για ευέξαπτους αστυνομικούς

Τέλος στην αυθάδεια των αστυνομικών, στη απρόσκοπτη χρήση βίας και στις συλλήψεις αθώων πολιτών.
Εντός των ημερών, το σώμα της ελληνικής αστυνομίας θα α
ποκτήσει τρόπους, μέσω της επιβολής κώδικα σωστής συμπεριφοράς, κυρίως προς κοινωνικά ευάλωτες ομάδες ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί
"Οδηγός καλής συμπεριφοράς της ΕΛ. ΑΣ." και θα σταλεί σε 55.000 ένστολους, με κύριο στόχο να μην επαναληφθούν λάθη που στοίχισαν την εικόνα και τη διεθνή φήμη της αστυνομίας μας.

Ο οδηγός "σαβουάρ βιβρ" θα περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα πρέπει να αντιδρούν οι αστυνομικοί σε καταστάσεις ιδιαίτερα ευαίσθητες, όπως δηλαδή όταν απέναντί τους έχουν έναν ηλικιωμένο, άτομα με αναπηρία, ανήλικους μετανάστες, μουσουλμάνους, βουδιστές, εβραίους και ινδουιστές και πώς πρέπει να χειρίζονται με λεπτότητα τυχόν συλλήψεις τους από τις διωκτικές αρχές.

Πρεμιέρα με τους αστυνομικούς της γειτονιάς
Μετά τους οδηγούς ταξί και τα σεμινάρια απόκτησης καλών τρόπων προς τουρίστες, στα θρανία σήμερα κάθονται οι 218 αστυνομικοί της γειτονιάς, οι οποίοι και περνούν το πρώτο κρας τεστ, ενώ μετά την έκδοση του "Οδηγού" σε όλα σχεδόν τα αστυνομικά τμήματα θα ξεκινήσουν εντατικά "ιδιαίτερα".
Η ιδέα γεννήθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν αστυνομικός κατηγορήθηκε ότι έσκισε σελίδες του Κορανίου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, προκαλώντας κοινωνικές εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

"Από το περιστατικό, αντιληφθήκαμε ότι οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν πώς πρέπει να συμπεριφερθούν σε αυτές τις καταστάσεις, που κρίνονται ιδιαίτερα ευαίσθητες και λεπτές. Οπότε και θεωρήσαμε ότι η σύνταξη αυτού του Οδηγού, θα προσφέρει ένα χέρι βοηθείας σε όλο το σώμα", αναφέρει αξιωματούχος της αστυνομίας.
Στη σύνταξή του συνέβαλαν καθηγητές Εγκληματολογίας, μετανάστες δεύτερης γενιάς, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων και αστυνομικοί. Στον Οδηγό συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω βήματα: -Πώς αγγίζουμε το Κοράνι -Πώς χειριζόμαστε συλλήψεις μουσουλμάνων, πώς μπαίνουμε στο σπίτι της (βγάζουμε τα παπούτσια μας) -Πώς προσφωνούμε έναν ηλικιωμένο (πάντα με το Κύριος/Κυρία) -Στα άτομα με αναπηρία, ακόμα και πριν τη σύλληψή τους δεν τα κάνουμε να νιώθουν μειονεκτικά, δεν τα περιφρονούμε -Άνθρωποι με προβλήματα υγείας, πρέπει να τα βοηθάμε να λαμβάνουν επαρκή ποσότητα νερού, προκειμένου να αποφύγουμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη υγείας.

΄΄news247.gr΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου