Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Η μεγάλη μέρα για μας έφθασε !
Το ...κουβαδάκι μας και σε άλλη παραλία .

Απο σήμερα ,έστω για λίγο κατεβάζουμε ...ρολά .
Χωρίς υπολογιστές ,χωρίς ''ποντίκια'',χωρίς να είμαστε επί 12 ώρες στην τσίτα .
Και όλα αυτά ,για μια εβδομάδα χαλάρωσης .

Καλές μας ,διακοπές λοιπόν και με γεμάτες ...μπαταρίες (και εφόσον αντέξουμε ,γιατί δεν σας κρύβω ότι επι προσωπικού ,αρχίχω να κουράζομαι απο το συνεχή τρέξιμο την ηθικά απαράδεκτη στάση του γράφοντος τα τοπικά θέματα στην ΕΡΤ Χανίων ,να αντιγράφει copy-paste ,καθημερινά θέματα απο το Blog μας και να τα παρουσιάζει ως πηγή ΕΡΤ ...),τα λέμε(γραπτώς) απο την Δευτέρα 6 Ιουλίου.
BYE-BYE Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα




Περισσότερα...

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Του πουλούσαν κλεμένη μηχανή του γκαζόν μέσω eBay !

Ένας κλέφτης στη Γερμανία είχε την εξαιρετική ιδέα να πουλήσει μέσω ίντερνετ μια μηχανή για το γκαζόν στον πρώην ιδιοκτήτη της. "Ο ιδιοκτήτης πήγε να ρίξει μια ματιά, πριν κλείσει η συμφωνία και διαπίστωσε ότι η μηχανή ήταν αυτή που του είχαν κλέψει" δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Tuebingen(νότια Γερμανία).

Το θύμα έφυγε χωρίς να πει τίποτα στον δαιμόνιο κλέφτη και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο "πωλητή", ο οποίος ομολόγησε ότι έκλεψε τη μηχανή από μαι αποθήκη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αργότερα την έβαλε για πούλημα στο eBay, με αποτέλεσμα να έχει την απρόσμενη αυτή συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της.

Περισσότερα...

Ένας παλιός γερανός έγινε ξενοδοχείο !!



Χρυσές δουλειές κάνει ένας παλιός γερανός στο Χάρλινγκεν της Ολλανδίας .
Το ''Dockside Crane Hotel''διαθέτει δέκα δωμάτια, τα οποία είναι σχεδόν πάντα ρεζερβέ. Σαν όψη δεν λέει και πολλά. Είναι μάλλον αποκρουστικό ως ξενοδοχείο, αλλά στο εσωτερικό του είναι πολύ φροντισμένο και με θέα που κόβει την ανάσα. Η τιμή των δωματίων; Ξεκινάνε από 260 ευρώ.
Όσοι πιστοί προσέλθετε !






Περισσότερα...

Πλώρη για Κυκλάδες και Κρήτη βάζουν τα δύο νέα πλοία της Attica

Σκληρές «ναυμαχίες» στα νερά του Αιγαίου υπόσχεται η συμφωνία της Attica για τη ναυπήγηση δύο νέων πλοίων στα ναυπηγεία Daewoo.
«Ναυμαχίες» με πρωταγωνιστές τους δύο ισχυρούς πλέον πόλους της ακτοπλοΐας: Τον όμι
λο της Sea Star Capital που ελέγχει την ΑΝΕΚ και την Hellenic Seaways από την μία και τον όμιλο της Attica με την Blue Star Ferries και την Superfast από την άλλη.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Attica Group αυτό που εύλογα επιδιώκει μέσω της ναυπήγησης ακόμη δύο σύγχρονων
επιβατηγών πλοίων, είναι να ενισχύσει μελλοντικά ακόμα περισσότερο την παρουσία της στις κερδοφόρες γραμμές των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Στις Κυκλάδες ο μεγάλος αντίπαλος της Attica είναι η Hellenic Seaways που ανήκει στην ΑΝΕΚ συμφερόντων Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ το επόμενο μεγάλο στοίχημα του ομίλου της Attica μετά την είσοδο της Superfast στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι τα Χανιά όπου εκεί η ΑΝΕΚ δραστηριοποιείται σήμερα χωρίς «αντίπαλο».
Είναι προφανές λοιπόν ότι με την κίνηση αυτή θα φουντώσει ακόμα περισσότερο η μάχη στην ακτοπλοΐα για την επικράτηση του πιο ισχυρού.


''capital.gr''


Περισσότερα...

Αναζητείται γυμνός κλέφτης τηγανητών πατατών !

Η αστυνομία του Καναδά διεξάγει έρευνα ώστε να βρεθεί το άτομο που έκλεψε τις τηγανητές πατάτες μιας κοπέλας και στη συνέχεια έτρεξε γυμνός ώστε να ξεφύγει!
Η κλοπή έγινε τη στιγμή που η υπάλληλος ενός ταχυφαγείου έδινε το φαγητό στην πελάτισσα η οποία επέβαινε στο αυτοκίνητό της.
Ξαφνικά ένας νεαρός άνδρας μπήκε ανάμεσά τους και άρπαξε τη σακούλα με τις τηγανητές πατάτες, αφήνοντας πίσω του αποδεικτικά... στοιχεία!
Στη συνέχεια έτρεξε γυμνός προς ένα σταματημένο φορτηγάκι που τον περίμενε.
Εκτός από την ηλικία του δράστη, το θύμα δε μπορεί να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες”, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο δράστης – ο οποίος είναι γύρω στα 20- πήδηξε σε ένα φορτηγάκι
το οποίο έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Περισσότερα...

Η "πιο καυτή πιπεριά του κόσμου" είναι το νέο όπλο του ινδικού στρατού

Ένα νέο "όπλο" με πολλές χρήσεις αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο ινδικός στρατός, για να δημιουργήσει αποτελεσματικότερες χειροβομβίδες για την καταστολή βίαιων διαδηλώσεων, να βελτιώσει τη διατροφή των στρατιωτών αλλά και να διώχνει μακριά τους ελέφαντες. Το όνομα αυτού είναι bhut jolokia και πρόκειται για την πιο καυτή πιπεριά του κόσμου.
H πιπεριά bhut jolokia φυτρώνε
ι στο βορειοανατολικό κρατίδιο του Νάγκαλαντ και είναι 1.000 φορές πιο καυτή από το γνωστό μας τσίλι. ύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης του ινδικού στρατού σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τις ιδιότητες της καυτής πιπεριάς με τρεις τρόπους. Ο πρώτος είναι η χρήση του στο φαγητό των στρατιωτών ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις συνθήκες μεγάλου υψομέτρου και υπερβολικού κρύου.
«
Το τσίλι θα κάνει θαύματα για τους στρατιώτες στα παγωμένα ύψη, γιατί θα ανεβάζει τη θερμοκρασία σώματος» δήλωσε ο R.B. Srivastava, διευθυντής του Οργανισμού. Η δεύτερη και πιο εντυπωσιακή χρήση είναι αυτή που προβλέπει να τοποθετείται η σκόνη της πιπεριάς σε χειροβομβίδες, που θα χρησιμοποιούνται για την καταστολή βίαιων διαδηλώσεων και εξεγέρσεων.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι ιδεώδης για την ακινητοποίηση ανθρώπων, χωρίς βέβαια να τους προκαλεί σοβαρούς τραυματισμούς.
Η τρίτη χρήση – επίσης ευφάνταστη – είναι να τοποθετείται στους φράχτες των στρατοπέδων για να κρατά μακριά τα ζώα, όπως τους ελέφαντες, οι οποίοι προκαλούν ζημιές.



''cosmo.gr''
Περισσότερα...

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Περισσότερα από 100 τραπεζοκαθίσματα ξήλωσαν από καφετέριες στο κέντρο του Ηρακλείου υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είχαν καταλάβει παράνομα κοινόχρηστο χώρο.
Ο ίδιος δήλωσε ότι ανάλογες κατασχέσεις θα συνεχιστούν.



''tvcreta''
Περισσότερα...

«Χτενίζουν» το φαράγγι Σκορδαλού στα Χανιά για την σύλληψη του Αλβανού δραπέτη

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «χτένιζαν» έως αργά χθες την ευρύτερη περιοχή στο φαράγγι του Σκορδαλού, στα ορεινά του νομού Χανίων, για τον εντοπισμό του Αλβανού που συμμετείχε στην απόπειρα απόδρασης κρατουμένου των αγροτικών φυλακών της Αγιάς.

Ο αλλοδαπός κατάφερε να διαφύγει κλέβοντας το αυτοκίνητο υπαλλήλου της φυλακής υπό την απειλή όπλου. Οπως προκύπτει, ο κρατούμενος από τη Λευκορωσία που ανακρινόταν έως αργά από αξιωματικούς της αστυνομίας, είχε οργανώσει το σχέδιο με τη συνδρομή του Αλβανού που αναζητείται.
Μάλιστα φέρεται ότι θα τον πλήρωνε αδρά για τις... υπηρεσίες του.

Η απόπειρα απόδρασης ως γνωστόν ,σημειώθηκε λίγο πριν από τις 8 χθες το πρωί. Ο κρατούμενος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιχείρησε να αναρριχηθεί με σχοινί προσδεμένο σε τρίαινα στον εξωτερικό τοίχο της φυλακής. Η προσπάθειά του όμως έγινε άμεσα αντιληπτή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και συνελήφθη.



Περισσότερα...

ΑΜΑΝ ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ...

Περισσότερα...

Μαϊμού ούρησε πάνω στον πρόεδρο της χώρας!

Μια μα'ι'μου στην Ζάμπια ,ούρησε πάνω στον πρόεδρο της χώρας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου .

Ο Πρόεδρος Rupiah Banda έδινε συνέντευξη έξω από το γραφείο του και η μαϊμού που βρίσκονταν στο δέντρο από πάνω έκανε την ανάγκη της! Ο Πρόεδρος είδε με χιουμοριστικό τρόπο το απρόσμενο γεγονός και συνέχισε την συνέντευξη τύπου.

«Μόλις κατούρησες πάνω μου,» είπε ο κύριος Rupiah Banda απευθυνόμενος στην μαϊμού και κοιτώντας πάνω στο δέντρο.
Η μικρή μαϊμού είναι μέλος μια πολυμελείς ομάδας που έχει φτιάξει το σπίτι τους πάνω στο δέντρο έξω από το γραφείο του Προέδρου της χώρας.
«Θα δώσω την μαϊμού για δείπνο στο κύριο Sata,» προσέθεσε γελώντας και αναφέροντας το όνομα του αρχηγού της αντιπολίτευσης.




Περισσότερα...

USB «κλιματιστικό»

Μπορεί να μοιάζει με κλιματιστικό αυτή η USB συσκευή αλλά πρόκειται για έναν ανεμιστήρα σε σχήμα κλιματιστικού.
Το καμουφλάζ δεν έχει κάποια ιδιαίτερη λειτουργία,
πέρα από το γεγονός ότι μπορείτε να μπερδέψετε τους φίλους σας.
Κατά τα άλλα είναι έν
ας απλός ανεμιστήρας που σας δροσίζει όσο κάθεστε μπροστά στο PC.
Φυσικά, πρόκειται για άλλη μια τρελή USB, Ιαπωνική επινόηση...



Σ.Κ
Περισσότερα...

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!!!


By ''vasilisp.com'' (κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Ανακαλύφθηκαν μουσικά όργανα, ηλικίας 35.000 ετών !

Γερμανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν φλάουτα από κόκαλα πουλιού και ελεφαντόδοντο, που είναι ηλικίας τουλάχιστον 35.000 ετών και πιθανότατα αποτελούν τα παλαιότερα μουσικά όργανα στον κόσμο.
Ο σχεδιασμός των φλάουτων και η μελέτη των άλλων αντικειμένων που βρέθηκαν στην ίδια τοποθεσία, μαρτυρούν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι η μουσική συνιστούσε οργανικό τμήμα της καθημερινής ανθρώπινης ζωής, πολύ νωρίτερα από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα. Η χρονολόγηση των οργάνων έγινε με τη μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα.
Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, έγινε από τον αρχαιολόγο Νίκολας Κόναρντ, του πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν, στα σπήλαια Χόλε Φελς και Φόγκελχερντ της νότιας Γερμανίας.
Είναι ο ίδιος αρχαιολόγος που φέτος τον Μάιο προκάλεσε διεθνή αίσθηση με την ανακάλυψη ενός αγαλματιδίου, από δόντια μαμούθ, μιας ευτρ
αφούς "Αφροδίτης".
Μέχρι τώρα τα παλαιότερα γνωστά μουσικά όργανα είχαν βρεθεί στην Αυστρία και τη Γαλλία και ήσαν ηλικίας κάτω των 30.000 ετών.
Η νέα ανακάλυψη δείχνει ότι η μουσική παράδοση υπήρχε την ίδια εποχή που οι σύγχρονοι άνθρωποι (homo sapiens), με προέλευση την Αφρική, αποίκισαν μόνιμα την Ευρώπη, διώχνοντας τους Νεάντερταλ.


Περισσότερα...

Εντυπωσιακό: Το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο είναι πραγματικότητα !

Παρουσιάζεται σήμερα σε προάστιο της Ζυρίχης ,μετά απο έξι χρόνια ερευνών ,το Solar Impulse, ένα αεροπλάνο που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλικακή ενέργεια.
Η παρουσίαση γίνεται σήμερα ενώπιον περίπου 800 προσκεκλημένων από τον Ελβετό Μπερτράν Πικάρ, ο οποίος φιλοδοξεί να κάνει το γύρο του κόσμου μ' αυτό το επαναστατικό αεροσκάφος.

"Αν ένα αεροπλάνο είναι ικανό να πετάει μέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα, προωθούμενο αποκλειστικά από την ενέργεια του ήλιου, ουδείς θα μπορεί στη συνέχεια να προσποιείται πως είναι αδύνατο να γίνει το ίδιο με οχήματα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πικάρ, ο οποίος επινόησε το αεροσκάφος.
Χρειάστηκαν έξι χρόνια δουλειάς από μια ομάδα 70 ανθρώπων για να κατασκευαστεί αυτό το αεροπλάνο από ίνες άνθρακα, το οποίο έχει, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, άνοιγμα φτερών όσο ένα Airbus A340 (63,40 μέτρα), αλλά το βάρος ενός αυτοκινήτου (1.600 κιλά).
Περίπου 12.000 φωτοβολταϊκά κύτταρα τοποθετήθηκαν πάνω στα φτερά του για να τροφοδοτούν τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες από πολυμερή λιθίου βάρους 400 κιλών.
Μετα από μια δοκιμαστική πτήση στην Ελβετία που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί ως τα τέλη του χρόνου, μια πρώτη νυκτερινή πτήση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το 2010.




Περισσότερα...

Βαγόνια κατά του… χουφτώματος!

Σε μάστιγα φαίνεται πως έχει εξελιχθεί το χούφτωμα στα βαγόνια των τρένων στο Τόκιο, με αποτέλεσμα ο ανδρικός πληθυσμός να έχει αναστατωθεί.
Σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις κατηγορίες χωρίς λόγο, πολλοί άνδρες ζητούν να παραχωρηθούν βαγόνια μόνο για... αρσενικά, ιδίως τις ώρες αιχμής.
Η πρόταση αυτή, όσο περίεργη και αν ακούγεται, έχει γίνει ήδη δεκτή από 10 μετόχους της Seibu
Holdings, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα τρένα στο Τόκιο, οι οποίοι ζητούν να τεθεί προς ψήφιση από την ετήσια γενική συνέλευσή της.
«Στο πνεύμα της ισότητας των φύλων πρέπει να υπάρξουν και βαγόνια μόνο για άνδρες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των 10 μετόχων, που υπογραμμίζει πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν βαγόνια μόνο για γυναίκες και όχι αποκλειστικά για άνδρες.


''.star.gr'' ''irakliowebradio''
Περισσότερα...

Αθώα η Βρετανίδα που κατηγορείτο για τον θάνατο του βρέφους της στα Μάλια.

Αθώα ,λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία ,έκρινε το μεσημέρι το μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου ,την 22χρονη Βρετανίδα ,η οποία κατηγορείτο ότι στις 21 Ιουλίου 2008 ,είχε σκοτώσει το βρέφος της τυλίγοντας το με πετσέτες και σεντόνια και σεντόνια στο ξενοδοχείο που διέμενε στα Μάλια Ηρακλείου.
Στην απολογία της η νεαρή ,αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήθελε να πνίξει το παιδί της και ότι η ίδια ,όταν κατάλαβε πως αυτό δεν αν έπνεε έκανε ότι μπορούσε να το επαναφέρει στη ζωή.
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της κατηγορουμένης ,με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου .
Η Βρετανίδα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ξέσπασε σε λυγμούς και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα της και στα δύο ανήλικα παιδιά της.
Περισσότερα...

Επισκέψεις Μ. Σκουλάκη, σε δομές καταπολέμησης ναρκωτικών στα Χανιά.

Τη μονάδα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Χανίων, επισκέφθηκε σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με την ιδιότητα και του μέλους της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής κατά των Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σκουλάκης ανέφερε πως «το πρόβλημα των ναρκωτικών μας αφορά όλους, αγγίζει κάθε γωνιά της κοινωνίας μας - αλλά κυρίως τη νέα γενιά - και μας επιβάλλει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν συνιστά πρόβλημα μονάχα της διπλανής πόρτας, απαιτώντας την ενεργοποίηση και τη συνδρομή όλων μας για την αντιμετώπιση του».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά ο κ. Σκουλάκ
ης, τόνισε πως «σήμερα εξυπηρετούνται σε αυτό 200 άτομα» ωστόσο προσέθεσε πως «υπάρχουν άλλα 200 άτομα που περιμένουν στη λίστα αναμονής για ένταξη στο πρόγραμμα, την ίδια ώρα που πανελλαδικά η λίστα έχει ξεπεράσει τα 5.500 άτομα». Ο κ. Σκουλάκης τόνισε την ανάγκη, να εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής, όπως την χαρακτήρισε.
Για τα Κέντρα Πρόληψης, ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως «είναι αδιανόητο στις μέρες μας, όπου η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αναγνωρίζεται ως ένα σοβαρό και πολυσύνθετο κοινωνικό πρόβλημα να οδηγούνται ουσιαστικά σε κλείσιμο τα 72 Κέντρα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το Κ.Π. Χανίων».


ΑΠΕ
Περισσότερα...

Πρώτος σε πωλήσεις ο Μάικλ Τζάκσον στο Ίντερνετ λίγο μετά το θάνατό του

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, οι δίσκοι του Μάικλ Τζάκσον κατέλαβαν τις πρώτες 15 θέσεις του καταλόγου με τους δίσκους που έχουν τις καλύτερες πωλήσεις στην αμερικανική ιστοσελίδα Amazon.com.
Η επανέκδοση του «Thriller», η οποία κυκλοφόρησε το 2008 με αφορμή την 25η επέτειο από την κυκλοφορία της πρώτης ομώνυμης μουσικής συλλογής, είναι το άλμπουμ που σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αμερικανική ιστοσελίδα, ενώ ακολουθούν το «Off the Wall» (1979) και το «Bad» (1987).

Στον εκλιπόντα βασιλιά της ποπ κατακυρώνεται εξάλλου η πρώτη θέση στο iTunes της
Apple, την πλατφόρμα τηλεχρέωσης για κατέβασμα τραγουδιών από το Ίντερνετ, με 6 άλμπουμ του να έχουν ανέβει στο Top 10.
Μπεστ σέλερ είναι το άλμπουμ «The Essential» (2005), το οποίο προηγείται των «Thriller» και «Off the Wall». Περισσότερα...

''Γάζωσαν'' καφενείο στο Γάζι Ηρακλείου.

Τα ...αμέτρητα πυρά ,όπλου απο άγνωστους δράστες δέχτηκε καφενείο ,χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Γάζι Ηρακλείου.

Το πρωί ο ιδιοκτήτης του καφενείου πήγε στην αστυνομία προκειμένου να δώσει κατάθεση για το συμβάν. Περισσότερα...

Στα 60.000 τα κρούσματα της γρίπης παγκοσμίως

Ο ιός Α Η1Ν1 της νέας γρίπης έχει μέχρι στιγμής προσβάλει 59.814 άτομα σε 113 χώρες και έχει προκαλέσει 263 θανάτους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσίευσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Από τον τελευταίο απολογισμό που είχε δώσει ο ΠΟΥ την Τετάρτη, έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως 3.949 νέα κρούσματα -μεταξύ των οποίων 25 επιπλέον θάνατοι.
Η μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων διαπιστώθηκε
στη Χιλή και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ από δύο κρούσματα έχουν αναφέρει το Μαυροβούνιο και η Σερβία. Περισσότερα...

Ο Εργοτέλης πήρε τον Μπερτόσα. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας.

Σε ακόμη μία μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν προχώρησε ο Εργοτέλης, η διοίκηση του οποίου γνωστοποίησε σήμερα την απόκτηση του Κροάτη Ματέο Μπερτόσα για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ο νεαρός (γεν.10-08-1988) μεσοαμυντικός τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στις Ριέκα και Πούλα.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Μπερτόσα δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα ανήκω στον Εργοτέλη για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στόχος μου είναι να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που θα μου παρουσιαστούν, ώστε να καταφέρω να καθιερωθώ στην καινούρια ομάδα μου''.
Στο μεταξύ, η κρητική ΠΑΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας θα διεξαχθεί στο Χούντερλου της Ολλανδίας το διάστημα 18 Ιουλίου-2 Αυγούστου, κατά το οποίο ο Εργοτέλης θα δώσει και πέντε φιλικές αναμετρήσεις.
Οι Κρήτες θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τη ρουμανική Ραπίντ Βουκουρεστίου (19/7), την τουρκική Γκαζιαντεπσπόρ (23/7), την ολλανδική Ντε Γκράαφσαπ (26/7), τη βουλγαρική Λοκομοτίβ Σόφιας (28/7) και την ολλανδική Φέενταμ (31/7). Περισσότερα...

Εκριζώθηκαν 60 δενδρύλια κάνναβης στο δήμο Αρκαλοχωρίου

Εξήντα δενδρύλια κάνναβης ,ύψους έως 1,20 μέτρων ,εκριζώθηκαν απο άνδρες της δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου,απο αγροτική τοποθεσία του δήμου Αρκαλοχωρίου.

Οι αστυνομικοί της δίωξης είχαν το χώρο σε διακριτική επιτήρηση τις τελευταίες ημέρες,χωρίς να καταφέρουν τελικά να συλλάβουν τον καλλιεργητή των δενδρυλλίων. Περισσότερα...

Σε κρίσημη κατάσταση 66χρονος Ηρακλειώτης σε τροχαίο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΑΓΝΗ 66χρονος Ηρακλειώτης ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος .
Το περιστατικό συνέβη χθες στην Λεωφόρο Κνωσού Στο Ηράκλειο ,όταν η μηχανή που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της και καρφώθηκε σε μπροστινό τροχό αυτοκινήτου που εκείνη τη στιγμη παραβίαζε το στοπ !
Τον 66χρονο άνδρα ,που να σημειώσουμε δεν φορούσε κράνος ,παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο ΠΕΠΑΓΝΗ.(φωτο αρχείου)

Προανάκριση ενεργεί η τροχαίο Ηρακλείου. Περισσότερα...

Προχωρούν οι διαδικασίες για το πολεοδομικό σχέδιο στα Χανιά

Σε ορίζοντα διετίας θα πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Χανίων και των περιαστικών δήμων όπως διεφάνη από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για το ΓΠΣ που έγινε χθες το πρωί. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Αρης Παπαδογιάννης, θα απαιτηθούν δύο περίπου μήνες μέχρις ότου το σχέδιο προκήρυξης, που χθες ενέκρινε η επιτροπή, σταλεί στην Ευρωπαϊκή κοινότητα και δημοσιευτεί στον Τύπο.
Στη συνέχεια και μετά την ανάθεσή του στον μελετητή υπάρχει ένα περιθώριο 16 μηνών για την ολοκλήρωση της μελέτης.

Στη σύσκεψη προέδρευσε ο διευθυντής της ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαυράκης και συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ελ. Βενιζέλου Μ. Κεμεσίδης, Σούδας Γ. Περάκης, Θερίσου Γ. Τσαπάκος, εκπρόσωπος του ΤΕΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μιλώντας για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο κ. Παπαδογιάννης σημείωσε πως "η επιτροπή θα εγκρίνει το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού, το οποίο στη συνέχεια θα πάει στην ευρωπαϊκή κοινότητα, και έχει ένα περιθώριο 52 ημερών προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για τη μελέτη.
Μετά τις 52 ημέρες θα συνεδριάσει πια η επιτροπή, που θα εξετάσει τις υποβληθείσες αιτήσεις, προκειμένου να ανατεθεί η μελέτη και να προχωρήσει το ΓΠΣ αυτό, που τόσα χρόνια περιμένει η Χανιώτικη κοινωνία".
Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως το ΓΠΣ αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, αφού θα καθορίσει τις χρήσεις γης στο πολεοδομικό συγκρότημα των Χανίων.
Μετά την ανάθεση της μελέτης του ΓΠΣ, ο πολεοδόμος έχει ένα χρονικό περιθώριο 16 μηνών προκειμένου να ολοκληρώσει την εργασία του.


''Χανιώτικα νέα''

Περισσότερα...

Ανακριτής για την κομπίνα στο ΤΕΒΕ Ηρακλείου

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει πλέον η υπόθεση της κομπίνας με τις συντάξεις στο ΤΕΒΕ στο τοπικό παράρτημα, που είχε αποκαλύψει η “Π”.
Η υπάλληλος που εμπλέκεται και αποδέχθηκε μάλιστα την ενοχή της, καλείται από την ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση, ενώ την ίδια στιγμή, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφάσισε την αντικατάσταση της μέχρι σήμερα διευθύντριας.
Η έρευνα πάντως συνεχίζεται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που εξετάζονται.

Περισσότερα :''patris.gr'' Περισσότερα...

Ανακοίνωση ΑΟΧανιά : Παραμένει ο Σηφάκης

Τεταμένη είναι η κατάσταση στον ΑΟ Χανίων μετά τις φήμες περί αποχώρηση του Μύρων Σηφάκη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Η διοίκηση του συλλόγου με ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης του παλαίμαχου παίκτη του ΟΦΗ από την ομάδα. Η ανακοίνωση αναφέρει:
"Μολονότι θεωρούμε εύλογο κάθε φορά που συντελούνται ανακατατάξεις σε μεγάλες ομάδες της Κρήτης, το όνομα του Μύρωνα
Σηφάκη, να ευρίσκεται σε προεξέχουσα θέση, η υπερβολική διόγκωση αναληθών δημοσιευμάτων που τεχνηέντως λαμβάνουν τη μορφή καταιγίδας, δεν συντελεί στη διατήρηση του καλού κλίματος στην ομάδα την παρούσα κρίσιμη –για το σχεδιασμό- μεταγραφική περίοδο.
Αυτό μας υποχρεώνει για ακόμα μία φορά να επισημάνουμε ότι ουδέν θέμα υφίσταται με τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος τυγχάνει της καθολικής αποδοχής διοικητικού συμβουλίου, το οποίο έχει εγκρίνει το σχεδιασμό της ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, που ο προπονητής έχει εκπονήσει και ήδη εφαρμόζει.
Επίσης εκ μέρους του προπονητή μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί καμία πρόθεση διακοπής της μεταξύ μας συνεργασίας, η οποία σημειώνεται ότι έχει συμφωνηθεί τουλάχιστον μέχρι Ιούνιο του 2010. Άλλωστε ο ίδιος έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει ότι τον ενδιαφέρει η συνεργασία του με τον Α.Ο.Χανιά.
Ως εκ τούτου, αυτονόητο είναι, ότι οποιοδήποτε δημοσίευμα αφορά το ενδεχόμενο αναζήτησης άλλου προπονητή μας είναι ψευδές, βάλλει δε ευθέως κατά του ήρεμου κλίματος της ομάδας και ως εκ τούτου το καταδικάζουμε απερίφραστα.
Η απάντησή μας σε όλα αυτά είναι να προσπαθούμε με αξιοπρέπεια και υπομονή να ολοκληρώσουμε το έργο μας.
Υ.Γ : Το Δ.Σ σε όλους αυτούς που «βλέπουν φαντάσματα» απαντάει με την ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας -μετά από συντονισμένες ενέργειες σήμερα-με τον τερματοφύλακα Γεώργιο Μουντάκη, που πέρυσι αγωνιζόταν με την ομάδα της "Σπάθας".

Περισσότερα...

Παντρεύτηκαν και θέλουν να χωρίσουν την ίδια μέρα !

Ζευγάρι Πολωνών που ζει στη Γερμανία παντρεύτηκε και αποφάσισε να χωρίσει μέσα σε μια μέρα. «Δεν θέλει να την ξαναδεί στα μάτια του και επιμένει να ακυρωθεί ο γάμος, το ίδιο ζητάει και εκείνη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ανόβερο, που αναγκάστηκε να επέμβει για να χωρίσει τους νεόνυμφους πριν... σκοτωθούν.
Αμέσως μετά τον πολιτικό γάμο ο 50χρονος γαμπρός άρχισε να τσακώνεται με τη νύφη και μάλιστα προσπάθησε να της κόψει τα μαλλιά με ένα μαχαίρι της κουζίνας, διευκρίνισε η αστυνομία.
Η 34χρονη γυναίκα κάλεσε πανικόβλητη την αστυνομία, που επέβαλε στον έξαλλο σύζυγο περιοριστικά μέτρα.

Οι αστυνομικοί με τη βοή
θεια των συγγενών του ζευγαριού προσπάθησαν να τους συμβιβάσουν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Μάλιστα δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν κατέληξαν σε τρομακτικούς καυγάδες.
Ο σύζυγος, μην έχοντας άλλη λύση, πέρασε την πρώτη νύχτα του γάμου σε καταφύγιο αστέγων.


Καθημερινή
Περισσότερα...

Παλαβομάρα ...

Περισσότερα...

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Ποδηλατοδρομία στην Κρήτη

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα που δίνουν οι χρήστες, οι οικογένειές τους και οι εργαζόμενοι στους τομείς πρόληψης και θεραπείας ενάντια στην μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών.
Τα μηνύματα από την παγκόσμια κοινότητα είναι ανησυχη
τικά: ποσότητες ναρκωτικών και το πλήθος χρηστών αυξάνονται. Στη χώρα μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η λίστα αναμονής των χρηστών που περιμένουν να ενταχθούν στα προγράμματα απεξάρτησης.
Αυτή η λίστα σήμερα περιλαμβάνει 5000 χρήσ
τες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση να μπουν σε θεραπεία, που όμως ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί η πολιτεία.
Στο μεταξύ στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας ,στην Κρήτη διοργανώνεται ποδηλατοδρομία,με κεντρικό μήνυμα ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΜΙΑ ΑΝΑ
ΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ. Αντιπροσωπευτικό μήνυμα, αφού θα γίνει ο γύρος της Κρήτης με ποδήλατα. Με αυτό τον τρόπο θέλουν οι διοργανωτές, να συνδυάσουν την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών με ένα οικολογικό μήνυμα.
Τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" διασχίζουν με ποδήλατα όλο τον βόρειο οδικό άξονα του νησιού μας (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χερσόνησος, Άγιος Νικόλαος και Σητεία).

Τους ποδηλατοδρόμους θα τους υποδεχτούν στην Χερσόνησο σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι.
Περισσότερα...

Πολίτες στα Χανιά έπιασαν τσαντάκηδες

''Μέρα μεσημέρι'' δύο άτομα έκλεψαν την τσάντα μιας γυναίκας ,χθες το μεσημέρι στην οδό Τζανακάκη στο κέντρο των Χανίων,όμως ''λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο''.

Τούς αντελήφθησαν διερχόμενοι πολίτες ,τους κυνήγησαν και με την βοήθεια ενός αστυνομικού της Τροχαίας, ο ένας συνελήφθη.
Η κοπέλα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για τις πρώτες βοήθειες.
Περισσότερα...

Απαγόρευση καπνίσματος και στα αυτοκίνητα στην Αυστραλία

Το κάπνισμα θα απαγορεύεται στα αυτοκίνητα, αν σ' αυτά επιβαίνουν άτομα κάτω των 18 ετών, με νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της Βικτώριας.
Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να υπερψηφιστεί, προβλέπει αυστηρές ποινές στους παραβάτες.

Το κάπνισμα στα αυτοκίνητα απαγορεύεται και σε άλλες
πολιτείες της Αυστραλίας, αν και το όριο ηλικίας είναι για άτομα κάτω των 16 ετών.
Στην κυβέρνηση έχει υποβληθεί πρόταση να απαγορευτεί το κάπνισμα και στα σπίτια αν υπάρχουν ανήλικα παιδιά.


ΑΠΕ
Περισσότερα...

Εισαγγελικό "ναι" στη χρήση χειροβομβίδων

Στην προσπάθεια καταστολής του λαϊκού κινήματος η κυβέρνηση ενισχύει τους μηχανισμούς της με την έγκριση και «τη σφραγίδα» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Λίγες ημέρες πριν τη συνταξιοδότησή του ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Σανιδάς άναψε το «πράσινο φως» για τ
η χρήση των χειροβομβίδων κρότου - λάμψης από τους αστυνομικούς, τους ειδικούς φρουρούς και τους συνοριοφύλακες.
Σχετικό αίτημα υπέβαλε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο Γ. Σανιδάς έδωσε την «ευλογία» του στη χρήση των χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.
Οι χειροβομβίδες αυτές κατά την έκρηξη διασπώνται σε μικρά τεμάχια από καουτσούκ, οι οποίες δεν εμπίπτουν στην
κατηγορία των θανατηφόρων μέσων, αλλά, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες, αν πέσουν πάνω σε διαδηλωτές.
Στη γνωμοδότησή του ο Γ. Σανιδάς αναφέρει ότι οι αστυνομικοί, όταν φυλάνε είτε πρόσωπα είτε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, «επιτρέπεται και επιβάλλεται ενόψει της αποστολής τους και του καθήκοντός τους να κάνουν χρήση των χειροβομβίδων». Περισσότερα...

Κινδυνεύουν να χαθούν τα χρήματα για το Μουσείο Ηρακλείου

Τέλος Ιουνίου ,τα προγράμματα του Γ'κοινωτικού πλαισίου στήριξης λήγουν,αλλά οι επεμβάσεις στο κέλυφος του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Υπάρχει μάλιστα ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν ποτέ και να χαθούν πολλά χρήματα, αλλά ταυτοχρόνως και η ευκαιρία να έχουμε
ένα μουσείο σύγχρονο και ασφαλές. Και όλα αυτά, επειδή η ανάδοχος εταιρεία έχει λαμβάνειν 2,5 εκατ. ευρώ από τα Περιφερειακά Προγράμματα Κρήτης και... ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης κάνει έκκληση για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών, απευθύνοντας επιστολή σε εκείνον που θεωρεί ότι μπορεί να επισπεύσει τα πράγματα και να λύσει τα προβλήματα: στο υπου
ργείο Πολιτισμού.
Ο κ. Κουράκης επισήμανε χθες στο «Εθνος» πως έχουν διακοπεί όλες οι εργασίες. Ετσι, το έργο που δεν ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2008, κινδυνεύει έντονα να μην ολοκληρωθεί ούτε στις 30 Ιουνίου, όπως ορίζει η παράταση της σύμβασης, αφού οι εργάτες δεν δέχονται να δουλέψουν, αν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Επομένως, τα χρήματα θα χαθούν ολοκληρωτικά και το μουσείο θα μείνει ημιτελές.
Προς μεγάλη του ανακούφιση, άκουσε την προϊσταμένη της διεύθυνσης Μουσείων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σουζάνα Χούλια-Καπελώνη να λέει πως η μουσειολογική μελέτη είναι έτοιμη και πρόκειται να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Μουσείων, τον Ιούλιο.....


''Εθνος''
Περισσότερα...

Κανονικά οι πτήσεις αύριο Σάββατο

Κανονικά θα γίνουν οι πτήσεις το ερχόμενο Σάββατο, καθώς κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η τετράωρη στάση εργασίας που είχαν προγραμματίσει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Κατά τη διάρκεια της στάσης που πραγματοποιήθηκε σήμερ
α το πρωί ακυρώθηκαν ή άλλαξαν ώρα αναχώρησης 160 πτήσεις.
Οι ελεγκτές ζητούν τη βελτίωση των ραντάρ, κάνουν λόγο για ενδεχόμενα προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων, και ζητούν την απομάκρυνση της σημερινής διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατηγορώντας την για ανεπάρκεια.
Περισσότερα...

Σκάνδαλο Siemens: Στις φυλακές του Μονάχου ο Μιχάλης Χριστοφοράκος

Στις φύλακες του Μονάχου οδηγείται ο φυγόδικος πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος συνελήφθη στις 6:40 τα ξημερώματα σε σπίτι κοντά στην πόλη Ρόζενχαϊμ της Βαυαρίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εισαγγελίας η σύλληψη του οφείλεται σε πληροφορίες που έδωσε Γερμανός πολίτης.
Για τον φυγόδικο πρώην γενικό διευθυντή της Siemens Ελλάς είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. άντως, τον τελευταίο καιρό είχαν πυκνώσει οι επαφές των δικηγόρων του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς με την εισαγγελία του Μονάχου. Περισσότερα...

Εφυγε από τη ζωή ο Μάικλ Τζάκσον

Ο βασιλιάς της ποπ Μάικλ Τζάκσον έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών από ανακοπή καρδιάς. Ο Μάικλ Τζάκσον κατέρρευσε στο σπίτι του στο Δυτικό Λος Άντζελες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times οι τραυματιοφορείς που έφτασαν στο σπίτι του Τζάκσον βρήκαν τον ποπ σταρ να μην αναπνέει και του έκαναν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη επί τόπου.
Στη συνέχεια τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο Ιατρικό Κέντρο UCLA, αλλά ο Τζάκσον δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Χιλιάδες κόσμου συρρέει έξω από το στο νοσοκομείο, καθώς η είδηση του θανάτου του δημοφιλούς καλλιτέχνη συγκλονίζει τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο.


Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 26 / 6

Ε.Μ.Υ. Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα


Περισσότερα...

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Το ξενοδοχείο με τα φέρετρα ....

Αυτό και εάν είναι πρωτότυπο ξενοδοχείο !Για εκείνους που βλέπουν με χιούμορ τη ζωή και έχουν ξεπεράσει φοβίες του τύπου νεκροταφεία, νεκροφόρες και όλο αυτό το πένθιμο κλίμα, το ξενοδοχείο με τα φέρετρα στο Βερολίνο είναι πολύ πρωτότυπη λύση! Τα δωμάτια στο ξενοδοχείο αυτό είναι μονόκλινα γιατί οι ένοικοί του είναι συνήθως μοναχικοί τύποι! Υπάρχει μόνο ένα «δίκλινο» με δύο φέρετρα για κρεβάτια.
Το ''propeller island city Longe'' έχει τιμοκατάλογο που ξεκινάει από 120 ευρώ το άτομο.



Περισσότερα...