Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Αρχίζει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και στην Ελλάδα

Το όνομά της είναι DIGEA και είναι η εταιρία - όχημα για το φιλόδοξο εγχείρημα των επτά ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, που θα δρομολογήσει τη μετάβαση της τηλεόρασης στην ψηφιακή εποχή.
Παρουσιάστηκε σήμερα
, από τον πρόεδρό της, Κώστα Κιμπουρόπουλο, και τον Γιώργο Μαθιό, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχου Χυτήρη, του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Πάνου Σόμπολου, και πολλών προσκεκλημένων.
«Η είσοδος της τηλεόρασης στη νέα ψηφιακή εποχή είναι για την τηλεόραση μια ιστορική ευκαιρία. Μέσα από την τεχνολογία της,
ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες.
Η επικοινωνία με το κοινό επιτρέπει να υπάρχει η δυνατότητα εκείνη, η οποία οδηγεί την τηλεόραση στην επιτέλεση της αποστολής της.
Η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση είναι σύνθετο τεχνικό, οικονομικό και επικοινωνιακό εγχείρημα υψηλού επενδυτικού κόστους, το οποίο θα ολοκληρωθεί τα επόμενα τέσσερα - πέντε χρόνια, προσφέροντας μια άλλη διάσταση, από άποψη ποιότητας σήματος και δυνατοτήτων, την τηλεόραση σε όλο τον πληθυσμό.
Με έναν αποκωδικοποιητή MPEG4 - και για όσους θέλουν έναν άλλο δέκτη - η ψηφιακή τηλεόραση θα μπορεί να μπει ως τις αρχές του 2010 στο 60% των ελληνικών σπιτιών.


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου