Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ζητείται λύση στην στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς - Μήλος - Θήρα - Κρήτη - Δωδεκάνησα

Να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς-Μήλος-Θήρα-Κρήτη-Δωδεκάνησα για να αρθεί η απομόνωση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των νησιών, ζητά η Νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Α. Παπαληγούρα.
Η κ Σχοιναράκη καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με γνώμονα τα κοινωνικά κριτήρια και την ισόρροπη ανάπτυξη της
ελληνικής περιφέρειας και όχι την κερδοφορία των ακτοπλοϊκών εταιρειών.
Συγκεκριμένα η κ.Σχοιναράκη στο κείμενο της επιστολής της μεταξύ άλλων αναφέρει:
Το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιάς-Μήλος-Θήρα-Κρήτη-Δωδεκάνησα οδηγεί ξανά τους κατοίκους των νησιών σε αδιέξοδο, δεδομένου ότι οι όποιες εκκλήσεις όλων μας από τον προηγούμενο χρόνο δεν έχουν βρει μέχρι σήμερα ανταπόκριση. Όπως φαίνεται, για μια ακόμα χρονιά, τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών αποδείχθηκαν αναξιόπιστα καθώς δεν κατάφεραν να επιλύσουν τα χρόνια προβλήματά τους και τα δίκαια αιτήματα για μόνιμη και σταθερή σύνδεσή τους με τον Πειραιά και την Κρήτη.
Η σημερινή κατάσταση είναι κατανοητό ότι δημιουργεί αξεπέραστα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στα νησιά μας, ενώ η ήδη προβληματική τουριστική περίοδος που διανύουμε δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση τους.
Αποτελεί χρέος της πολιτείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρση της απομόνωσης και την οριστική επίλυση των ακτοπλοϊκών προβλημάτων των νησιών μας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, με γνώμονα τα κοινωνικά κριτήρια και την ισόρροπη ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και όχι την κερδοφορία των ακτοπλοϊκών εταιρειών''.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου