Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Από τη Θεσσαλονίκη στα... Χανιά για να βρεθεί εντατική!

Ασθενής χειρουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά αναγκάστηκε να ταξιδέψει, διασωληνωμένος, με C-130 μέχρι τα Χανιά, όπου βρέθηκε ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ, για να μπορέσει να νοσηλευτεί.
Ολο και περισσότερες κλίνες ΜΕΘ τίθενται εκτός λειτουργίας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναζητούν ελεύθερα κρεβάτια σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που το κρεβάτι αυτό μπορεί να βρεθεί στην άλλη άκρη της Ελλάδας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον ίδιο τον ασθενή, αλλά και για την οικογένειά του.
Σύμφωνα με την εντατικολόγο του «Ιπποκρατείου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Μαρίλη Πασακιώτου, όλο και περισσότερες κλίνες ΜΕΘ κλείνουν στα νοσοκομεία της πόλης, εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. «Συγκεκριμένα στο "Ιπποκράτειο", το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων, από το 2006 λειτουργούν οι 7 από τις 10 κλίνες ΜΕΘ. Οταν αυτές είναι πλήρεις, αναζητείται ελεύθερη κλίνη σε άλλα νοσοκομεία της πόλης, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα». Οπως υπογραμμίζει, δεν είναι λίγες οι φορές που ασθενείς, μόλις βγήκαν από το χειρουργείο, αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν διασωληνωμένοι ώς τα Τρίκαλα, την Κεφαλλονιά και την Κρήτη, γιατί απλά στα εκεί νοσοκομεία έτυχε να βρεθεί ελεύθερη κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.....

''Ελευθεροτυπία''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου