Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης από τις αγροτικές φυλακές Αγιας Χανίων

Ένας κρατούμενος από την Λευκορωσία, προσπάθησε να αποδράσει σήμερα το πρωί από τις αγροτικές φυλακές Αγιας Χανίων, με την βοήθεια ενός Αλβανού συνεργού του. Την απόπειρα, επιβεβαίωσε ο διευθυντής των φυλακών Μιχάλης Κυριακάκης, που δήλωσε: «σήμερα το πρωί στις 07:45 ένας Λευκορώσος κρατούμενος, με την συνεργασία ενός Αλβανού προσπάθησε να αποδράσει. Ο συνεργός απ' έξω πέταξε ένα σχοινί με ένα βαρίδι, και με μια τρίαινα, αλλά την ώρα που ο Λευκορώσος έκανε το πρώτο βήμα και άρχισε να αναρριχάται στον τοίχο, τον συνέλαβε ένας υπάλληλος της φυλακής».
Ο διευθυντής των φυλακών περιέγραψε τι συνέβη μετά στην προσπάθεια των σωφρονιστικών υπαλλ
ήλων να συλλάβουν και τον Αλβανό συνεργό λέγοντας πως απείλησε με πιστόλι έναν από τους υπαλλήλους της φυλακής. «Σε μια στιγμή, ο συνεργός έβγαλε το πιστόλι του, το έβαλε στο κεφάλι του υπαλλήλου και με την απειλή του όπλου τον κατέβασε από το αυτοκίνητο και του το πήρε».
Ακολούθησε καταδίωξη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ήδη είχαν σπεύσει στο σ
ημείο. Ο Αλβανός, με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς Ομαλό και μπήκε στο χωριό Σκορδαλού.
Αφού είδε ότι ο κλοιός είχε σφίξει και δεν μπορούσε να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο, το εγκατέλειψε και άρχισε να τρέχει πεζός προς τα βουνά. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που τον αναζητούν.
Σύμφωνα με τον διευθυντή των φυλακών ο Λευκορώσος που προσπάθησε να αποδράσει, δήλωσε πως είχε συμφωνήσει με τον Αλβανό να του δώσει το ποσό των 5.000 ευρώ για να τον βοηθήσει.
Εξέτιε ποινή 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και είχε αποκλεισθεί από τις εξωτερικές εργασίες της φυλακής καθώς ήταν ύποπτος απόδρασης.


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου