Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Επισκέψεις Μ. Σκουλάκη, σε δομές καταπολέμησης ναρκωτικών στα Χανιά.

Τη μονάδα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Χανίων, επισκέφθηκε σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με την ιδιότητα και του μέλους της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής κατά των Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σκουλάκης ανέφερε πως «το πρόβλημα των ναρκωτικών μας αφορά όλους, αγγίζει κάθε γωνιά της κοινωνίας μας - αλλά κυρίως τη νέα γενιά - και μας επιβάλλει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν συνιστά πρόβλημα μονάχα της διπλανής πόρτας, απαιτώντας την ενεργοποίηση και τη συνδρομή όλων μας για την αντιμετώπιση του».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά ο κ. Σκουλάκ
ης, τόνισε πως «σήμερα εξυπηρετούνται σε αυτό 200 άτομα» ωστόσο προσέθεσε πως «υπάρχουν άλλα 200 άτομα που περιμένουν στη λίστα αναμονής για ένταξη στο πρόγραμμα, την ίδια ώρα που πανελλαδικά η λίστα έχει ξεπεράσει τα 5.500 άτομα». Ο κ. Σκουλάκης τόνισε την ανάγκη, να εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής, όπως την χαρακτήρισε.
Για τα Κέντρα Πρόληψης, ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως «είναι αδιανόητο στις μέρες μας, όπου η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αναγνωρίζεται ως ένα σοβαρό και πολυσύνθετο κοινωνικό πρόβλημα να οδηγούνται ουσιαστικά σε κλείσιμο τα 72 Κέντρα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το Κ.Π. Χανίων».


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου