Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Αντιδράσεις στη Σητεία για το κλείσιμο της σχολής Αστυφυλάκων.

Αναστάτωση και έντονο προβληματισμό προκαλεί στο Λασίθι η ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη προς το Νομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη ότι πρόκειται να κλείσει τη Σχολή Αστυνομίας που λειτουργεί στη Σητεία ,26 ολόκληρα χρόνια .
Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου,όπου ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

''Ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Σχολής στη Σητεία. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, βρίσκει απολύτως αντίθετο τόσο το Νομαρχιακό Συμβούλιο, όσο και το σύνολο των εκπροσώπων και των πολιτών του Λασιθίου.
Εξουσιοδοτεί το Νομάρχη να προκαλέσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετέχουν οι βουλευτέ
ς του νομού, οι εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πλεξουσάκης προκειμένου να απαιτήσουν να αρθεί η απόφαση.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο δηλώνει ότι τα μέλη του είμαστε διατεθειμένα να διεκδικήσουμε την παραμονή της Σχολής στη Σητεία ακόμα και με δυναμικές κινητοποιήσεις. Επισημαίνουμε δε πως η ευθύνη για την κοινωνική αναταραχή που θα προκύψει από ενδεχόμενη απόφαση αναστολής της λειτουργίας της Σχολής, θα βαρύνει αποκλειστικά εκείνους που θα λάβουν αυτή την απόφαση''.
Ανάλογο ψήφισμα εξέδωσε και το δημοτικό συμβούλιο Σητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου