Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Προχωρούν οι διαδικασίες για το πολεοδομικό σχέδιο στα Χανιά

Σε ορίζοντα διετίας θα πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Χανίων και των περιαστικών δήμων όπως διεφάνη από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για το ΓΠΣ που έγινε χθες το πρωί. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Αρης Παπαδογιάννης, θα απαιτηθούν δύο περίπου μήνες μέχρις ότου το σχέδιο προκήρυξης, που χθες ενέκρινε η επιτροπή, σταλεί στην Ευρωπαϊκή κοινότητα και δημοσιευτεί στον Τύπο.
Στη συνέχεια και μετά την ανάθεσή του στον μελετητή υπάρχει ένα περιθώριο 16 μηνών για την ολοκλήρωση της μελέτης.

Στη σύσκεψη προέδρευσε ο διευθυντής της ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαυράκης και συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ελ. Βενιζέλου Μ. Κεμεσίδης, Σούδας Γ. Περάκης, Θερίσου Γ. Τσαπάκος, εκπρόσωπος του ΤΕΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μιλώντας για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο κ. Παπαδογιάννης σημείωσε πως "η επιτροπή θα εγκρίνει το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού, το οποίο στη συνέχεια θα πάει στην ευρωπαϊκή κοινότητα, και έχει ένα περιθώριο 52 ημερών προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για τη μελέτη.
Μετά τις 52 ημέρες θα συνεδριάσει πια η επιτροπή, που θα εξετάσει τις υποβληθείσες αιτήσεις, προκειμένου να ανατεθεί η μελέτη και να προχωρήσει το ΓΠΣ αυτό, που τόσα χρόνια περιμένει η Χανιώτικη κοινωνία".
Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως το ΓΠΣ αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, αφού θα καθορίσει τις χρήσεις γης στο πολεοδομικό συγκρότημα των Χανίων.
Μετά την ανάθεση της μελέτης του ΓΠΣ, ο πολεοδόμος έχει ένα χρονικό περιθώριο 16 μηνών προκειμένου να ολοκληρώσει την εργασία του.


''Χανιώτικα νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου