Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Η γυμνή φωτογράφιση της Τζούλιας και ο ...ρόλος των δύο κυρίων




Περισσότερα...

Συσκευή για να κάνουν οι γυναίκες την ανάγκη τους όρθιες!

Το είδαμε και αυτό ! Ένα όνειρο πολλών γυναικών γίνεται πραγματικότητα μόνο... ... με 10 δολάρια!
Η συ
σκευή GoGirl είναι φτιαγμένη από σιλικόνη και πλέον επιτρέπει στις γυναίκες να ουρούν όρθιες!
Την σχεδίασε η Sarah Dillon και στην αρχή που χρειάστηκαν κάποια γυναίκα για να τη δοκιμάσει, επέλεξαν μία γιατρό η οποία δεν την αποχωριζόταν στιγμή.

Πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη συσκευή θα αγαπηθεί πολύ από τις γυναίκες και θα βρίσκεται μόνιμα στις τσάντες τους αφού εδώ που τα λέμε είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γλυτώνει το αδύναμο φύλο πολλά μικρόβια!

''newsit.gr''
Περισσότερα...

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 21-02-10 σε βίντεο.



enimerwsi.com


Περισσότερα...

Συλλήψεις για νέα κλοπή σήματος συνδρομητικού καναλιού



Συνελήφθησαν σήμερα τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη , κατηγορούμενοι πως από τις 16 μέχρι τις 18 του μήνα, έκλεβαν σήμα από το σταθμό σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και στη συνέχεια το "μοίραζαν" μέσω του διαδικτύου σε 95 άτομα, σε χαμηλότερη τιμή.



Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της φοιτήτριας

Άκαρπες παρέμεναν μέχρι αργά το απόγευμα οι έρευνες για τον εντοπισμό 20χρονης φοιτήτριας στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής Ηρακλείου, από το χωριό Ασή Γωνιά Χανίων, η τύχη της οποίας αγνοείται από την Πέμπτη.
Κλιμάκιο του ΠΣΕΑ Ρεθύμνου μαζί με άνδρες της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής (κλιμάκιο της ΕΜΑΚ), ερευνούν στην ευρύτερη περιοχή από Πετρέ - Βρύσες - Γεωργιούπολη, καθώς επίσης στη γύρω θαλάσσια περιοχή.


Η 20χρονη
αγνοείται από το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, όταν έφυγε από το σπίτι της για να μεταβεί σε φαρμακείο γειτονικού χωριού προκειμένου να προμηθευτεί φάρμακα.
Το αυτοκίνητο της κοπέλας, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, ποτέ δεν έφτασε στο φαρμακείο, εντοπίστηκε κοντά στη Γέφυρα Πετρέ με όλα τα προσωπικά αντικείμενά της και τα κλειδιά στο διακόπτη.

Τις έρευνες συντονίζουν ο υποδιοικητής της ΠΟΥ Ρεθύμνου Γιώργος Μαρκουλάκης και ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ Αντώνης Μπαγιαρτάκης. Η κοπέλα έχει ύψος περίπου 1,80 μ., είναι αδύνατη με μαύρα μακριά μαλλιά και όταν εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη μπλούζα, τζιν παντελόνι και μπότες.
Σύμφωνα με τους γονείς της και τα πέντε αδέλφια της, η 20χρονη το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε κάποια προσωπικά προβλήματα.


Οι γονείς της απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για την τύχη της κοπέλας, να ενημερώσει την Αστυνομία στους κατά τόπους νομούς της Κρήτης.

Περισσότερα...

''Χ'' στο Παγκρήτιο 1-1 Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Καραγεωργίου΄΄Έχουμε παράπονα από τη διαιτησία''

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε στο «Παγκρήτιο» ο Ολυμπιακός, υποχρεωθείς σε ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στον Εργοτέλη. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 29΄ με κεφαλιά του Τοροσίδη, ύστερα από πέναλτι του Λούα Λούα που απέκρουσε ο Δασκαλάκης.

Οι
Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι ο σκόρερ μπήκε στην περιοχή πριν από την εκτέλεση του πέναλτι, όπως επίσης διαμαρτυρήθηκαν δύο λεπτά αργότερα, ζητώντας πέναλτι σε εντός της περιοχής ανατροπή του Λεάλ που αγνόησε ο Σπάθας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, είχαν ευκαιρίες για την ισοφάριση, την οποία τελικά πέτυχαν στο 85΄ με τον Μπούντιμιρ.
Οι Κρητικοί έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Σπάθα, όπως επίσης και ο Ολυμπιακός, ο οποίος ζήτησε πέναλτι στην ανατροπή του Τοροσίδη στο 79΄, η οποία, όπως φάνηκε στην τηλεόραση, έγινε εκτός περιοχής.

Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό ,εξέφρασε την δυσφορία του για την διαιτησία ,λέγοντας ότι ο σκόρερ του τέρματος του Ολυμπιακού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και ότι το τελικό σκορ αδικεί την ομάδα του.

Superleague, 23η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-1

ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΘΗ 2-1

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 14:30

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 14:30 ΝOVA

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 14:30 ΝOVA

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 16:45 ΝOVA

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:00 ΝOVA


Περισσότερα...

ΜΠΑΣΚΕΤ-Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός

Πίσω του άφησε απόψε ο Ολυμπιακός τα οκτώ «πέτρινα» χρόνια χωρίς τίτλο, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον κάτοχο του τροπαίου Παναθηναϊκό, με 68-64, στο κλειστό του Ελληνικού.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες του χάρισαν στους «διψασμένους» από το 2002 φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά το 8ο τρόπαιο στον θεσμό.


Η τρίτη διαδοχική φορά που οι δύο «αιώνιοι» διεκδίκησαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς αποδείχτηκε τυχερή για τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Γιαννάκης πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο του απέναντι στον Ομπράντοβιτς, στις τέσσερις φορές που έχουν βρεθεί αντίπαλοι ως προπονητές σε τελικό Κυπέλλου.

Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχθηκε ο Τεόντοσιτς με 22
πόντους. Τα δεκάλεπτα: 15-18, 37-31, 50-42, 68-64.
Περισσότερα...

Γάτες - Boxer ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ




Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Επεισόδια πριν λίγο μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα των "ερυθρόλευκων" με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο,σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατευθυνόμενοι προς το Παγκρήτιο για τον αγώνα της ομάδας τους, πέρασαν έξω από το Γεντί Κουλέ.
Τότε ακούστηκαν συνθήματα κα
τά του ΟΦΗ με αποτέλεσμα κάποιοι οπαδοί των "Κρητικών" που βρίσκονταν εκεί να αντιδράσουν και να ακολουθήσουν συμπλοκές για περίπου δέκα λεπτά.

Τα πνέυματα ηρέμησαν με την
παρέμβαση της αστυνομίας ενώ δεν έχουν αναφερθεί ακόμα συλλήψεις οι τραυματισμοί.
Περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Σε ένα αεροπλάνο ταξίδευαν ένας Ολλανδός ένας Βούλγαρος και ένας Έλληνας.
Σε κάποια φάση περνάνε π
άνω από την Ολλανδία και λέει ο Ολλανδός:
- "Γεια σου ρε Ολλανδία με τις ωραίες σου τουλίπες!"

- "Σιγά", λέει ο Βούλγαρος, "εμείς στη Βουλγαρία τις έχουμε για χαρτί τουαλέτας". Λίγο αργότερα περνάνε πάνω από τη Βουλγαρία και λέει ο Βούλγαρος:
- "Γεια σου Βουλγαρία με τα ωραία σου τριαντάφυλλα".

- "Μμμμ... Σιγά", λέει ο Έλληνας "εμείς στην Ελλάδα τα `χουμε για χαρτί τουαλέτας".


Λίγο αργότερα περνάνε πάνω απ` την Ελλάδα και ο Έλληνας λέει:

- "Γεια σου ρε Ελλάδα με τις
ωραίες σου τσουκνίδες!
Όποιος είναι μάγκας ας τολμήσει να σκουπιστεί!"

Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Ο πιο μικρόςσυγγραφέας

Ο Τάσος και ο Τύλα είναι φίλοι καρδιακοί. Γνωρίστηκαν στο Ηράκλειο και άρχισαν να ανταλλάσουν γράμματα όταν ο Τύλα επέστρεψε στην Αφρική. Φαινομενικά δεν τους ένωνε τίποτα, όμως, όταν άνοιξαν τις καρδιές τους εντόπισαν πολλά κοινά σημεία.
Ο
Τάσος «γνώρισε» στον Τύλα το Θεό, ο Τύλα αφοσιώθηκε σε Εκείνον και τελικά έχασε τη ζωή του…
Η παραπάνω ιστορία αληθινής φιλίας πέρασε από τη σφαίρα της φαντασίας ενός παιδιού στις σελίδες ενός βιβλίου.

Ο Τάσος Πετράκης, μαθητής της Β’ τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Παιδικά Χριστούγεννα στον 21ο αιώνα».


Αφορμ
ή για την έκδοση του βιβλίου στάθηκε ένας πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός, στον οποίο πήρε μέρος το σχολείο του Τάσου.
Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να γράψει μια ιστορία με θέμα τη μετανάστευση και το ρατσισμό. «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές» ήταν το βιβλίο που οι μαθητές είχαν σαν πρότυπο για την ιστορία τους.
Ο Τάσος, επηρεασμένος από την υπόθεση του βιβλίου αλλά και τα όσα συμβαίνουν γύρω του, τους αλλοδαπούς συμμαθητές του και τους μετανάστες που βλέπει να ζουν ανάμεσά μας και σιγά- σιγά να γίνονται ένα με εμάς, αποφάσισε να γράψει μια ιστορία για τον Τύλα.

Ο Τύλα είναι ένας 15χρονος από τη Ρουάντα, ο οποίος έρχεται στην Κρήτη μέσω ενός προγράμματος της UNICEF.
Στο Ηράκλειο γνωρίζει τον Τάσο, με τον οποίο γίνονται φίλοι και αρχίζουν να αλληλογραφούν όταν ο Τύλα επιστρέφει στη γενέτειρά του. Ο Τάσος τον φέρνει σε επαφή με το Χριστιανισμό, μια θρησκεία που ασπάζεται η οικογένεια του Τύλα. Όμως, ο Τύλα, αφού γίνεται Ιεραπόστολος, χάνει τη ζωή του.


«Ο Τύλα είχε σκοτωθεί υπηρετώντας την Εκκλησία, ένα παιδί που πριν από έξι χρόνια δεν ήξερε καν τη λέξη αυτή», αναφέρει ο Τάσος, στο βιβλίο του.
Στα παιδιά του κόσμου Ο Τάσος αφιερώνει το βιβλίο του σε όλα τα παιδιά του κόσμου.
Στο «μήνυμα ελπίδας» που στέλνει στο τέλος της ιστορίας του αναφέρει πως «πριν 2010 χρόνια, που γεννήθηκε ο Χριστός, ήταν ένας ξένος και μισημένος μετανάστης, ο οποίος σταυρώθηκε από τους ανθρώπους που τόσο αγάπησε. Ωστόσο, όλους τους συγχώρεσε.»

Στην εισαγωγή του βιβλίου του, αναφέρει πως «αγαπώ όλο τον κόσμο όπως ο Χριστός, αγαπώ όλους τους ανθρώπους και όλα τα παιδιά του κόσμου, της Αφρικής και της Ασίας. Όλους». Ο Τάσος έχει μάθει να ζει με τους μετανάστες, ανήκει στη γενιά εκείνη των Ελλήνων που γεννήθηκε και μεγάλωσε με τους αλλοδαπούς στη χώρα μας.

«Στο σχολείο μας, υπάρχουν πολλά παιδιά από άλλες χώρες, κυρίως από Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία. Οι καθηγητές προσπαθούν όλα τα παιδιά να είναι ίσα, όλοι είναι μια παρέα, παίζουν μαζί», αναφέρει. Παρατηρεί, ωστόσο, πως όταν ένα παιδί έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η προσαρμογή είναι δύσκολη διότι διαφέρει, δε γνωρίζει τη γλώσσα και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα παιδιά. Σιγά- σιγά, όμως, και όσο μένει στην Ελλάδα, αφομοιώνεται και γίνεται ένα με τη σχολική κοινότητα και την κοινωνία, γενικότερα. «Επειδή διαφέρουν στο χρώμα του δέρματος, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά.
Σιγά- σιγά αναπτύσσονται φιλίες και γνωριμίες και βοηθάνε και οι δάσκαλοι που τηρούν τις ισορροπίες», περιγράφει.
Μικρός συγγραφέας Ο Τάσος ξεκίνησε να γράφει από μικρή ηλικία, είχε, άλλωστε, ερεθίσματα από τον πατέρα του, κ. Ευάγγελο Πετράκη, θεολόγο, ο οποίος έχει εκδώσει τρία βιβλία.
«Είμαι μικρός ακόμη. Δεν είμαι συγγραφέας, αλλά θέλω να γίνω. Να εκφράζομαι. Να εκφράζω τις σκέψεις, τα συναισθήματά μου. Να τα μοιράζομαι με τους άλλους ανθρώπους, όλο τον κόσμο», αναφέρει, στην εισαγωγή του βιβλίου.
Αγαπημένοι του συγγραφείς είναι ο Ιούλιος Βερν και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
Εκτός από τη συγγραφική, έχει ταλέντο και στη βυζαντινή μουσική.
Γνωρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης από την στιγμή που ήρθε στο Ηράκλειο και είναι ένα από τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις των νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.


Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ
Περισσότερα...

Οι φωτογραφίες της ημέρας από τα διεθνή πρακτορεία


Εργάτες στη ξήρανση ρυζιού στο χωριό Moharcherra στην Ινδία.
Jayanta Dey / Reuters


Ισραηλινοί στρατιώτες πεζικού κατά την διάρκεια του ύπνου μετά από ολονύχτια πορεία στο βόρειο Ισραήλ.
Menahem Kahana / AFP / Getty

tv-greek-sansimera.blogspot.com


Περισσότερα...

Έχουν αυξηθεί οι απαγωγές σκύλων ...


Μετά τις διαρρήξεις και τις ληστείες με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα και… τροφίμα, σειρά έχουν τα κατοικίδια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι απαγωγές σκύλων έχουν αυξηθεί ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα με τους ιδιοκτήτες να καταφεύγουν ακόμα και στην δημιουργία ιστοσελίδων, όπου ...

...αναγράφονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των μικρών τους φίλων, προκειμένου να τα εντοπίσουν.

Τώρα, αν τα πουλάνε για να βγάλουν χρήματα ή τα κρατάνε για τον εαυτό τους δεν είναι γνωστό, πάντως λύτρα μέχρι στιγμής δεν έχουνε ζητήσει.

Star.gr
Περισσότερα...

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών


Παράνομη κρίθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας η απεργία των τελωνειακών.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε καταθέσει χθες ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των τελωνειακών.


Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ αυριανών Κυριακάτικων Αθηνα'ι'κών Εφημερίδων








Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Χασισοφυτεία στον ορεινό Μυλοπόταμο

Μόλις άρχισαν ξανά οι περιπολίες των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, που είχαν διακοπεί μετά την θερινή περίοδο, άρχισαν και να βγαίνουν στο φως μία- μια οι νέες… χασισοφυτείες που ξεφύτρωσαν στον ορεινό Μυλοπόταμο!

Καθοδηγούμενοι από το ελικόπτερο, οι άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου εντόπισαν σε μικρή απόσταση τον ένα από τον άλλο δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου καλλιεργούνταν δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στην περιοχή της Αγιάς του δήμ
ου Κουλούκωνα.

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου σε συνεργασία με τους άντρες του ΤΑΕ Μυλοποτάμου οργάνωσαν επιχείρηση για τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας, οι οποίο όμως δεν εμφανίστηκαν.

Έτσι, ξερίζωσαν τα συνολικά 50 δενδρύλλια κάνναβης, που είχαν ύψος από 15 ως 40 εκατοστά.



protothema.gr

Περισσότερα...

΄΄Πέταξαν΄΄ με τις κλωτσιές επιβάτη από το αεροπλάνο επειδή... βρωμούσε

Με τις κλωτσιές πέταξαν έξω από το αεροπλάνο γνωστής αμερικανικής εταιρίας έναν επιβάτη, επειδή… βρωμούσε!
Η κακοσμία του σώματος του ήταν ο λόγος που οι υπάλληλοι του έδειξαν την έξοδο κινδύνου.
Τα παράπονα των υπόλοιπων επιβατών, άλλωστε, ήταν τόσο έντονα που δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Μάλιστα, η επιβάτης που καθόταν δίπλα του δήλωσε στην εφημερίδα «Post»: «Η μυρωδιά ήταν αφόρητη.
Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, μου ήταν αδύνατον να αντέξω για πολύ ώρα δίπλα του»!

Περισσότερα...

Ρομπότ απο Lego, λύνει το κύβο του Rubik σε 12”!

Ένα ρομπότ κατασκευασμένο αποκλειστικά απο κομμάτια Lego που έχει ένα και μόνο σκοπό.
Ο σκοπός αυτός είναι η λύση, του γνωστού παζλ, του κύβου του Rubik. Ο δημιουργός του δηλώνει οτι το robot είναι ικανό να λύσει οποιοδήποτε τυχαίο συνδυασμό ενός κύβου διαστάσεων 3x3x3.

Είναι κατασκευασμένο απο τα γνωστά κομμάτια Lego της σειράς Mindstorm που προορίζονται για τέτοιου είδους κατασκευές και είναι ευρέως διαθέσιμα.

Η κατασκευή του όμως και ο τρόπος λειτουργίας του, είναι λίγο πιο πολύπλοκα...! Για να μπορεί το ρομπότ να αποφασίζει για τις επόμενες κινήσεις του αλλά και για να βρίσκει κάθε φορά αυτήν με το μικρότερο κόστος σε χρόνο απο τις 43.252.003.274.489.856.000 που είναι συνολικά οι διαθέσιμες επιλογές, χρησιμοποιούνται πολύπλοκοι αλγόριθμοι.

Τέλος για τον υπολογισμό καθέ βήματος χρειάζεται να πραγματοποιηθούν εκατομμύρια υπολογισμοί το δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να λύνει σχεδόν όλους τους συνδυασμούσ σε λιγότερο απο 15 δευτερόλεπτα.

newsit.gr
Περισσότερα...

TV-Δορυφορική: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου
16:30 CONN-X SPORTS 2 BUNDESLIGA: ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
-
16:30 CONN-X SPORTS 1 (και Dubai sports 2 στις 26 μοίρες ανατολικά Ελεύθερο) BUNDESLIGA: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

-
16:45 ΣΚΑΪ SUPERLEAGUE: ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΘΗ
-
16:45 NOVASPORTS 1 SUPERLEAGUE: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
-
17:00 NOVASPORTS 3 ΠΟΛΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΠ (Γ): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ
-
17:00 Sport + ΠΡΕΜΙΕΡ ΣΚΩΤΙΑΣ: ΣΕΛΤΙΚ - ΝΤΑΝΤΙ
-
18:30 NET ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
-
19:00 NOVASPORTS 1 SUPERLEAGUE: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 CONN-X SPORTS 1 PRIMERA DIVISION: ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΧΕΡΕΘ - 19:00 NOVASPORTS 3 SERIE A: TZENOA - OYNTINEZE
-
19:
30 NOVASPORTS 2 PREMIER LEAGUE: ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ - ΣΤΟΟΥΚ

-
20:00 NOVASPORTS 7 (και Αλ Ζαζίρα σπορτς 1 στις 26 μοίρες Ανατολικά Ελεύθερο) L
IQUE 1: ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ - ΜΟΝΠΕΛΙΕ
-
20:00 EUROSPORT ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ
-
20:00 Sport + ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ

-
21:00 CONN-X SPORTS 1 PRIMERA DIVISION: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΑΘΙΝΓΚ ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ - 21:00 EUROSPORT ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΛΜΑΤΑ
-
21:00 CONN-X SPORTS 3 JUPILER LEAGUE: ΓΚΕΝΚ - ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ
-
21:30 Sport + ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΠΑ ΝΤΕΛ ΡΕΪ: ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
-
21:45 NOVASPORTS 2 SERIE A: ΙΝΤΕΡ - ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ

-
22:00 NOVASPORTS 7 CLAUSURA: ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ - ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ
-
22:00 NOVASPORTS 7 LIQUE 1: ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΤΟΥΛΟΥΖ
-
23:00 ΣΚΑΪ PRIMERA DIVISION: ΜΑΓΙΟΡΚΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ
-
23:15 EUROSPORT ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΣΚΙ ΑΝΤΟΧΗΣ
-
23:30 Sport + ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΚΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΡΙ
-
23:30 NOVASPORTS 1 PAULISTA: ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ - ΡΙΟ ΜΠΡΑΝΚΟ
Περισσότερα...

GREEK BLOG NEWS !!!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO. ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ

Visit us here :
http://irakliowebradio2.blogspot.com/



Περισσότερα...

Αλλάζει ο καιρός από απόψε. Τοπικές βροχές αύριο στην Κρήτη και γρήγορη βελτίωση

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία βελτίωση, προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο Κυριακή .

Σταδιακή στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.


Αναλυτικά ηπρόγνωση καιρού για την Κυριακή 21-02-2010


Κρήτη-Κυκλάδες
καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί κυρίως στην Κρήτη και γρήγορη βελτίωση. 'Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 τοπικά 8 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με εξασθένηση από τη νύχτα.Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρω
ν τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά μετά το μεσημέρι.
Πιθανότητα για λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας τη νύχτα.
'Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ οι οποίοι μέχρι το βράδυ θα έχουν στραφεί σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Πιθανότητα για λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. 'Ανεμοι: βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.
Στην ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός : λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. 'Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 τοπικά 7 μποφόρ και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. 'Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 7 και στα νότια 8 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Αττική


καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. 'Ανεμοι: δυτικοί 5 με 6 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη


καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
'Ανεμοι: νότιων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. πρόγνωση καιρού εναλλακτικών διαδρόμων παράκαμψης Τεμπών

Νόμοι Κοζάνης, Γρεβενών, Πιερίας και Ημαθίας

καιρός: λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
'Ανεμοι: δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 11 βαθμούς Κέλσιου.

ΝομοίΛάρισας και Τρικάλων

καιρός: λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες.
'Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.


Περισσότερα...

Μέχρι 30-11-2011 η ισχύς των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δημοσιεύτηκε την 09-02-2010, παρατείνεται μέχρι 30-11-2011 η διάρκεια ισχύος των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων, που έληξαν ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Εντός της ως άνω προθεσμίας, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται και οφείλουν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την ανανέωση των ως άνω αδειών, στα Τμήματα Ασφαλείας ή όπου δεν
υπάρχουν, στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους.


Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Επέκταση των χώρων υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων

Στην επέκταση των χώρων διάθεσης απορριμμάτων με την δημιουργία νέου χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Κορακιά Ακρωτηρίου, προχωρά η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν για τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στο σχεδιαζόμενο έργο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ Λευτέρης Κοπάσης επεσήμανε ότι θα κατασκευαστεί σε
έκταση 68.706,98 τ.μ. νοτίως των υφιστάμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των απορριμμάτων στην «Κορακιά» Ακρωτηρίου και η χωρητικότητα του θα ανέρχεται σε 1.160.000 κ.μ. περίπου.

Το έργο σχεδιάζεται έτσι ώστε να υπερκαλύπτονται όλες οι απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές στην υγειονομική ταφή απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον κ Κοπάση, το προσδόκιμο των δύο υφιστάμενων ΧΥΤΑ είναι πέντε χρόνια. Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστηρίζει ο Δήμος Ακρωτηρίου, περί πλήρωσης των δύο αυτών χώρων.

«Ο ένας ΧΥΤΑ έχει γεμίσει κατά 80% και ο άλλος είναι στη μέση», είπε χαρακτηριστικά
Το θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου απορριμμάτων στην « Κορακιά» αποτελεί και σημείο τριβής μεταξύ του Δήμου Ακρωτηρίου και της ΔΕΔΙΣΑ.

Ήδη το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει κινητοποιήσεις και αποκλεισμό του εργοστασίου αντιδρώντας και στην επέκταση αλλά και στην μη καταβολή των ανταποδοτικών τελών από τους χρήστες του εργοστασίου στο δήμο.
Περισσότερα...

Πρωτοφανές και...παγκόσμιο χτύπημα χακεράδων

Πρωτοφανές χτύπημα χακεράδων που κατάφεραν να εισβάλλουν σε χιλιάδες δεκάδες συστήματα υπολογιστών κυβερνητικών υπηρεσιών, οργανώσεων και εταιριών που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως τα οικονομικά, η υγεία και η ενέργεια, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι, δημιουργεί πονοκέφαλο στους «κυνηγούς» δραστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Οι εισβολείς, που είχαν βάση στην ανατολική Ευρώπη λειτουργούσαν μέσ
ω 20 υπολογιστικών κέντρων σε παγκόσμιο επίπεδο και κατάφεραν μέσα σε ένα χρόνο να «χτυπήσουν» 196 χώρες με τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Τουρκία και την Αίγυπτο να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Στην κατοχή των ηλεκτρονικών εισβολέων βρέθηκαν κωδικοί πρόσβασης σε απόρρητα αρχεία από τομείς περίθαλψης και τεχνολογίας, ενώ η τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν ήταν ιδιαίτερα εξελιγμένη, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις αρμόδιες αρχές.

Πάντως, μετά από έρευνα διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένοι χάκερς δεν είχαν σχέση με την εισβολή που εντοπίστηκε σε λογαριασμούς χρηστών του Google πριν από ένα μήνα.


star.gr


Περισσότερα...

Ωπς ! Το τραπέζι περπατάει !



Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Υπογραφές για έργα στο Δήμο

Το πρώτο έργο του δήμου Ηρακλείου που μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί μόλις ανοίξουν οι στρόφιγγες του ΕΣΠΑ είναι η ανάπλαση της λεωφόρου Παπαναστασίου, καθώς χθες ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε το δελτίο του έργου παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου, που τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στην Αθήνα.


Αμέσως ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, γνωρίζοντας ότι το έργο της λεωφόρου Παπαναστασίου είναι...

...από τα πιο σημαντικά του Ηρακλείου, καθώς πλέον ο άλλοτε περιφερειακός δρόμος σήμερα αποτελεί κεντρική αρτηρία με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο που εξυπηρετεί, μαζί με τη λεωφόρο Κνωσού, όλα τα νότια προάστια της πόλης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 4,5 εκατ. ευρώ. Το έργο προβλέπει την ανάπλαση ενός δρόμου περίπου 2 χλμ. που σήμερα έχει πλάτος 8 με 9 μέτρα.

Στα πλαίσια της ανάπλασης θα γίνει διαπλάτυνση της λεωφόρου που θα φτάσει σε ενιαίο μήκος τα 15 μέτρα πλάτος.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουράκης, με τις εργασίες ανάπλασης θα διαμορφωθεί συνολικά μια από τις κομβικότερες οδικές αρτηρίες της πόλης, με νέα χάραξη και ασφαλτοστρώσεις, διαπλατύνσεις, εγκαταστάσεις δημοτικού φωτισμού, υπογειοποιήσεις κοινωφελών δικτύων, κατασκευή πεζοδρομίων, δίκτυα απορροής όμβριων υδάτων, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια κ.ά.) και δεντροφυτεύσεις. Τέλος ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον υφυπουργό κ. Αρναουτάκη και το γενικό γραμματέα κ. Καρούντζο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο του δήμου Ηρακλείου ήταν το πρώτο, τη χρηματοδότηση του οποίου υπέγραψε χθες ο κ. Αρναουτάκης ως υφυπουργός Οικονομίας, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες αποσαφηνίστηκαν και ορίστηκαν οι αρμοδιότητές του.

Να αναφερθεί ακόμη ότι το έργο της λεωφόρου Παπαναστασίου ήταν από τα πρώτα που είχαν κριθεί ως υπερ-ώριμα από τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αθ. Καρούντζο και είχε ανακοινωθεί η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.


Του Λευτέρη Συμβουλάκη ''ΤΟΛΜΗ''
Περισσότερα...

Κανένα ίχνος ζωής της 20χρονης φοιτήτριας από την Ασή Γωνιά

Παρά τις έρευνες που συνεχίστηκαν χθες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας από Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική και εθελοντές Σαμαρείτες, για τον εντοπισμό της 20χρονης φοιτήτριας Αγγελικής Σταυρουλάκη, από την Ασή Γωνιά, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος ζωής της.

Ούτε και οι δύτες που «βούτηξαν» στη θαλάσσια περιοχή του Πετρέ, κοντά εκεί όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της 20χρονης,δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το παραμικρό σημάδι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο συμπέρασμα για την τύχη της.
Αν και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, η οικογένεια της Αγγελικής όσο περνούν οι ώρες χωρίς να έχει κάποιο νέο για το παιδί της, εκφράζουν έντονους φόβους ότι μπορεί κάτι αρνητικό να έχει συμβεί.

Μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης, μέχρι και αργά το βράδυ χθες, δεν βρέθηκε κανένα άτομο να πει μετά βεβαιότητας ότι είδε το 20χρο
νο κορίτσι.

Επιπλέον, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που διαρκώς, από την ώρα που δόθηκε εισαγγελική εντολή για συνδρομή στον εντοπισμό της φοιτήτριας, παρακολουθεί το τηλέφωνο της και ανά ώρα ενημέρωνε τις αρχές, δεν βρήκε κανένα στίγμα του κινητού τηλεφώνου.

Από τις 11.15 της Πέμπτης, το τηλέφωνο έκλεισε και από τότε παραμένει απενεργοποιημένο.
Αργά το βράδυ οι έρευνες μετατοπίστηκαν στο Κολυμπάρι Χανίων,καθώς δυο μαρτυρίες ανέφεραν ότι είδαν την κοπέλα στην περιοχή.

Η οικογένεια της Αγγελικής απευθύνει συνεχώς έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι ή εντοπίσει κάποιο ίχνος της, να ενημερώσει τις αρχές.

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερα...

Superleague:Ντέρμπυ σε Τούμπα και Παγκρήτιο

Το ντέρμπι της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Οι γηπεδούχοι που κάνουν πολύ καλό πρωτάθλημα θέλουν την νίκη που θα τους θέσει σε τροχιά τίτλου, καθώς θα υπολείπονται δύο βαθμούς από την κορυφή.
Οσον αφορά στους «πράσινους» θα παραταχθούν με εξαιρετική ψυχολογία μετά την νίκη με 3-2 επί τη
ς Ρόμα για το Γιουρόπα Λιγκ και θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να διατηρήσουν το προβάδισμα που έχουν «χτίσει» για την κατάκτηση του τίτλου.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός ...


...που δείχνει στοιχεία αγωνιστικής ανάκαμψης, φιλοξενείται στην Κρήτη από τον Εργοτέλη και θέλει μόνο την νίκη, έτσι ώστε να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από τον Παναθηναϊκό και να εκμεταλλευθεί ενδεχόμενη «γκέλα» του πρωτοπόρου στην Θεσσαλονίκη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Λεβαδειακό, καθώς ο «γηραιός» θέλει τους τρεις βαθμούς για να βελτιώσει την θέση του στην βαθμολογία, ενώ οι Βοιωτοί θα επιδιώξουν να πάρουν αποτέλεσμα, στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.


Επίσης, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Αρη σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, όπως είναι και αυτές της Καβάλας με την Ξάνθη, του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο.

Τέλος, η Λάρισα θα φιλοξενήσει τον ουραγό Πανθρακικό, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών, που θα βοηθήσουν σημαντικά στην απομάκρυνση των «βυσσινί» από την επικίνδυνη ζώνη.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου
======================

16:45 Ηρακλής-Λεβαδειακός NOVA

16:45 Καβάλα-Ξάνθη ΣΚΑΪ
19:00 Εργοτέλης-Ολυμπιακός NOVA


Κυριακή 21 Φεβρουαρίου


======================
14:30 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

14:30 Λάρισα-Πανθρακικός NOVA

14:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος NOVA
16:45 ΑΕΚ-Αρης NOVA 19:00
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός NOVA


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

==========
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Παναθηναϊκός 22 16-4-2 9-2-1 7-2-1 41-14 52
2. Ολυμπιακός 22 15-4-3 7-2-2 8-2-1 37-13 49

3. ΠΑΟΚ 22 14-5-3 9-0-1 5-5-2 27-9 47

4. ΑΕΚ 22 10-6-6 7-1-2 3-5-4 34-29 36
5. Άρης 22 9-8-5 6-4-2 3-4-3 26-21 35
6. Ατρόμητος 22 8-6-8 6-2-3 2-4-5 27-25 30
.
Καβάλα 22 8-6-8 5-4-1 3-2-7 20-18 30

8. Αστέρας Τρίπολης 22 8-5-9 5-3-3 3-2-6 24-24 29

9. Εργοτέλης 22 7-7-8 5-4-2 2-3-6 27-28 28

10. Ξάνθη 22 7-4-11 7-1-4 0-3-7 17-23 25
.
Πανιώνιος 22 6-7-9 4-4-3 2-3-6 24-25 25

12. Λάρισα 22 6-6-10 4-4-2 2-2-8 20-32 24 .
Ηρακλής 22 6-6-10 4-4-3 2-2-7 25-31 24

14. ΠΑΣ Γιάννινα 22 5-6-11 4-4-3 1-2-8 18-31 21
15. Λεβαδειακός 22 5-5-12 4-2-5 1-3-7 20-35 20

16. Πανθρακικός 22 2-3-17 1-3-8 1-0-9 16-45 9

Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Παρουσίαση Εργασίας Μαθητών για την Οικολογική Μετακίνηση

Την εργασία τους για την Οικολογική μετακίνηση στα Χανιά,παρουσιάζουν σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ,μαθητές του 6ου Γυμνασίου της πόλης.

Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από είκοσι επτά πόλεις της χώρας μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και καταθέτουν τρόπους για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς στην πόλη τους, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Ο Δήμος Χανίων και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν.Χανίων, θα υποδεχτούν τις προτάσεις για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη των Χανίων από την ομάδα των μαθητών της τρίτης τάξης του 6ου Γυμνασίου Χανίων, σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου( Κυδωνίας 29).

Η ομάδα των μαθητών που θα παρουσιάσει τις προτάσεις της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις συμμετεχόντων για τα προβλήματα που προκαλεί στην λειτουργία της πόλης η αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων, είναι:

Μπεμπλιδάκη Τώνια, Ντεντάκη Αναστασία, Μουστάκη Κυριακή, Μποστάνη Χριστίνα, Μουλακάκη Αναστασία, Ξυλάκης Μάνος, Νικολουδάκη Όλγα και Μέρη Χαρά με τον συντονισμό του καθηγητή Σωτηρόπουλου Νίκου.


Η Εκστρατεία ΕCOMOBILITY 2009-10, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Πρίγκηπας κατηγορείται για την δολοφονία του υπηρέτη του

Ένας Σαουδάραβας πρίγκηπας παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή σε δικαστήριο του Λονδίνου κατηγορούμενος για τη δολοφονία του υπηρέτη του σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων του κεντρικού Λονδίνου.

Ο Saud Bin Abdulaziz Bin Nasir Bin Abdulaziz Al Saud, ετών 33, μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του στο Δικαστηρίου του Westminster.

Κατηγορείται για τη δολοφονία του Bandar Abdulaziz Abdullah, ετών 32, το πτώμα του οποίου ανακαλύφθηκε στο Landmark Hotel τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την
ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του θύματος προήλθε από στραγγαλισμό και χτυπήματα στο κεφάλι.
Περισσότερα...

ΚΥΠΕΛΛΟ:Τα βλέμματα σήμερα στον τελικό του μπάσκετ. Οι πράσινοι την παράδοση.

Με το φόβο για έκτροπα μεταξύ των οπαδών να ρίχνει βαριά σκιά, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται σήμερα στο φετινό τελικό του Κυπέλλου (Ελληνικό, 18.30, ΝΕΤ) διεκδικώντας το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Αυτός ο φόβος ήταν που οδήγησε τους αρμοδίους και την Αστυνομία για μια ακόμη χρονιά να μετατρέψουν το παιχνίδι σε μια υπόθεση για λίγους
αφού περίπου 2.000 άτομα (750 τα εισιτήρια της κάθε ομάδας και προσκλήσεις) θα βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου.
Ακόμα και έτσι και παρά το μέτρο της ταυτοποίησης με την επίδειξη ταυτότητας και του εισιτηρίου, που απαιτείται για να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο, ο... πονοκέφαλος παραμένει, με βάση και το τι μαρτυράει το παρελθόν.
Αλλωστε, όσα μέτρα έχουν παρθεί μέχρι σήμερα δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού η πραγματικότητα έχει δείξει ότι το πρόβλημα της βίας δε λύνεται με την καταστολή. Και αυτή την πραγματικότητα είναι που αρνούνται να δουν στην ουσία της οι υπεύθυνοι, που φέτος για μια ακόμη φορά απέδειξαν την αδυναμία τους σε αυτό το ζήτημα...


Στον αγωνιστικό τομέα οι δύο αντίπαλοι δηλώνουν έτοιμοι για την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς, που εκτός της... ιστορικής σημασίας ο καθένας έχει και τους λόγους του να το επιζητά.
Από πλευράς «ερυθρολεύκων» η συμμετοχή του Γιάννη Μπορούση παραμένει αμφίβολη (ο παίκτης έχει προσβληθεί από ίωση), ενώ στους «πράσινους» το «παρών» θα δώσει και ο Γιασικεβίτσιους που δηλώθηκε στην αποστολή αντί του Σερμαντίνι.


ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Εάν τα προγνωστικά για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος γίνονταν με βάση την ιστορία των αναμετρήσεων των δυο αιωνίων, τότε ο Παναθηναϊκός θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Οι πράσινοι έχουν με το μέρος τους την παράδοση, καθώς όσες φορές έχουν συναντηθεί με τους ερυθρόλευκους στον τελικό του θεσμού, έχουν πανηγυρίσει τον τίτλο!
Συγκεκριμένα, το τριφύλλι μετράει 5 στα 5 απέναντι στον Ολυμπιακό, που φέτος θα κυνηγήσει την πρώτη του νίκη, η οποία αν τελικά επιτευχθεί θα του χαρίσει και τον πρώτο του τίτλο μετά το 2002.

Τότε οι Πειραιώτες φιλοξενούσαν το Final 4 του Κυπέλλου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αφού πρώτα ξεπέρασαν το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό, έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου απέναντι στο Μαρούσι.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 1979

ΝΙΚΗΤΗΣ: Παναθηναϊκός
2/6/1979 Παναθηναϊκό Στάδιο
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 79-72 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: (Κώστας Πολίτης) Κόντος 21, Παπαντωνίου 16, Κοκολάκης 15, Κορωναίος 12, Στεργάκος 11, Μπατής 4, Παπάζογλου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Κώστας Μουρούζης) Γιατζόγλου 28, Διάκουλας 15, Καστρινάκης 13, Μελίνι 8, Ραφτόπουλος 6, Σισμανίδης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 1983


ΝΙΚΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
20/4/1983 Γλυφάδα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 72-62

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: (Χρήστος Κέφαλος) Κορωναίος 19, Στεργάκος 13, Ανδρίτσος 12, Κοκολάκης 11, Κάππος 9, Ιωάννου 8 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Γιώργος Μπαρλάς) Γιατζόγλου 14, Παραγιός 10, Καστρινάκης 9, Σκροπολίθας 8, Κασσίμης 6, Ραφτόπουλος 6, Κοκορόγιαννης 5, Κοζάκης 4

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 1986


ΝΙΚΗΤΗΣ: Παναθηναϊκός
23/4/1986 Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 88-78

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: (Μιχάλης Κυρίτσης) Ιωάννου 13, Βίδας 1, Ανδρίτσος 22, Παπαπέτρου 16, Στεργάκος 25, Σκροπολίθας 11, Πετρουδάκης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Κώστας Αναστασάτος) Σαμπάνης 7, Παραγιός 8, Μανιάτης 11, Κοζάκης 6, Καμπούρης 12, Χριστοδούλου 17, Παναγιωτόπουλος 13, Κουκής 2, Ναλμπάντης 2

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 2008

ΝΙΚΗΤΗΣ: Παναθηναϊκός 26/3/2008 Eλληνικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 81-79

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: (Ζέλικο Ομπράντοβιτς) Περπέρογλου 8, Σπανούλης 20, Πρκάτσιν, Μπατίστ 5, Χατζηβρέττας 6, Ντικούδης, Τσαρτσαρής 14, Διαμαντλιδης 9, Ουίνστον 11, Γιασικεβίτσιους 8 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Παναγιώτης Γιαννάκης) Γκριρ 28, Μπλάκνεϊ 2, Πρίντεζης, Ματσιγιάουσκας 5, Τεόντοσιτς 8, Μπουρούσης 11, Τσακαλίδης, Βασιλόπουλος 15, Τζάκσον 10, Βασιλειάδης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 2009

ΝΙΚΗΤΗΣ: Παναθηναϊκός 26/3/2008 Eλληνικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 80-70

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: (Ζέλικο Ομπράντοβιτς) Nίκολας 6, Γιασικεβίτσιους 10, Διαμαντίδης 16, Σπανούλης 9, Χατζηβρέττας, Φώτσης 13, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 12, Τσαρτσαρής, Πέκοβιτς 5 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Παναγιώτης Γιαννάκης) Παπαλουκάς 13, Χαλπερίν 3, Γκριρ 11, Μιλόσεβιτς, Πάργκο 7, Πελεκάνος, Βασιλόπουλος 8, Πρίντεζης 9, Ερτσεγκ 2, Βούισιτς 4, Μπουρούσης 10, Σχορτσανίτης 3
Περισσότερα...

Ευεργετική η μαριχουάνα σε νευρολογικές νόσους

Η μαριχουάνα βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο και τους μυϊκούς σπασμούς που προέρχονται από την πολλαπλή σκλήρυνση και άλλες νευρολογικές διαταραχές.
Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι απόρροια 20ετών κλινικών δοκιμών.

Ο δρ IgorGrant, διευθυντής στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «καλά στοιχεία, αφού η μαριχουάνα θα μπορούσε να είναι δραστική ως θεραπεία πρώτης επιλογής για τη νευροπάθεια, μία κατάσταση που προκαλεί μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και πόνο».

«Επικεντρωθήκαμε σε νόσους για τις οποίες δεν επαρκούν οι υπάρχουσες θεραπείες και σε περιπτώσεις που τα διαθέσιμα φάρμακα δεν ανακουφίζουν από τα επώδυνα ή ενοχλητικά συμπτώματα» λέει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών που
έγιναν από το Πανεπιστήμιο του Mississippi, που έχει ειδική ομοσπονδιακή άδεια για έρευνα σε μαριχουάνα, οι ασθενείς που έλαβαν χαμηλή δοσολογία της δραστικής ουσίας τετραϋδροκαναβινόλης (THC), είχαν την ίδια ανακούφιση από τον πόνο.
Επιπλέον, τα στοιχεία κατέδειξαν ότι δεν υπήρξε αρνητική επίδραση από μακροχρόνια χρήση μαριχουάνας.
«Δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μαριχουάνα, για παράδειγμα, προκαλεί εμφύσημα ή καρκίνο του πνεύμονα ή χρόνια βλάβη στον εγκέφαλο», λέει ο δρ Grant. Το Κέντρο Ιατρικών Μελετών Κάνναβης στις ΗΠΑ έχει εγκρίνει 15 κλινικές μελέτες, πέντε από τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί και δύο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η μελέτη δημοσιεύεται σε συγκεκριμένη στιγμή

Την στιγμή όμως, που οι ειδικοί εκφράζουν την ανάγκη περισσότερων μελετών, το μέλλον του ιατρικού Κέντρου είναι αβέβαιο.
Το Λος Άντζελες βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα κλείσει τις περισσότερες από τις 1.000 κλινικές μαριχουάνας στην πόλη, με ειδικό διάταγμα.

Η απόφαση από το Συμβούλιο ελήφθη με πλειοψηφία 9 προς 3 αλλά πριν τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει να υπογραφεί από το δήμαρχο Αντόνιο Βιλαραϊγκόσα και να ενεργοποιηθεί παράλληλα μία άλλη, ξεχωριστή διάταξη νόμου για τα τέλη λειτουργίας αυτών των κλινικών, η οποία απαιτεί τουλάχιστον 45 ημέρες.


Οι κλινικές μαριχουάνας θα περιορισθούν σε 70 προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος, αφού όπως ισχυρίζονται κυβερνητικές πηγές αντί για ιατρικούς σκοπούς έχουν εξελιχθεί σε εμπορικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούσαν τους πάντες αδιακρίτως.
Επιπλέον, θα τεθούν νέα όρια που προβλέπουν να απέχουν τουλάχιστον 300 μέτρα από σχολεία, πάρκα, βιβλιοθήκες και εκκλησίες, ενώ το ωράριο λειτουργίας τους περιορίζεται από τις 10.00 ως τις 20.00.
Αλλά το θέμα απέχει πολύ από την τελική του διευθέτηση καθώς, οι υπερασπιστές κάποιων από αυτές τις κλινικές απειλούν να προσβάλουν την απόφαση στο δικαστήριο ή να προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την εφαρμογή της, ζητώντας να ψηφίσουν οι κάτοικοι για το θέμα.


Άλλοι υποστηρικτές των συγκεκριμένων κλινικών δεσμεύθηκαν ότι θα συνεργαστούν με το δήμο για να τροποποιηθεί το μέτρο το οποίο λένε ότι το παρατράβηξε.
Εκπρόσωπος του δημάρχου δήλωσε ότι «η νομοθεσία δεν είναι τέλεια αλλά ο δήμαρχος αισθάνεται ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και είναι καιρός η πόλη να εστιάσει την προσοχή της στα άλλα πιεστικά θέματα που αντιμετωπίζει».
Οι αντίπαλοι της εφαρμογής της ρύθμισης, μπορούν να τη μπλοκάρουν εάν συλλέξουν τις επόμενες 30 ημέρες, 28.000 υπογραφές υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος ενώ σχεδιάζουν να παρουσιάσουν στους ψηφοφόρους μία λιγότερο περιοριστική εναλλακτική πρόταση.

Σύμφωνα με τον Νταν Ντάνκαν, εκπρόσωπο της οργάνωσης «Αμερικανοί για την Ασφαλή Πρόσβαση», αυτοί οι περιορισμοί καθιστούν ουσιαστικά αδύνατο να βρεθεί κατάλληλο ακίνητο για τις κλινικές στο Λος Άντζελες, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Στο Λος Άντζελες λειτουργούν περίπου 1.000 κλινικές μαριχουάνας στο πλαίσιο της πρότασης νόμου 215 του 1996 που αποποινικοποίησε την χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους και μετά από ένα δημοψήφισμα του 2003 που επέτρεψε να καλλιεργείται μαριχουάνα και να διανέμεται σε ασθενείς με συνταγή μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.


Αλλά ορισμένα στελέχη των τοπικών αρχών διαμαρτυρήθηκαν ότι τα πράγματα τέθηκαν εκτός ελέγχου και πολλά καταστήματα διάθεσης λειτουργούν ως εμπορικές επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες τόσο σε ασθενείς με καρκίνο όσο και σε χρήστες του ναρκωτικού για ψυχαγωγία.

«Θέλουν να χρησιμοποιούν μαριχουάνα, όποτε θέλουν, όπου θέλουν, δε νοιάζονται για τις κοινότητες ή τις επιπτώσεις στις γειτονιές, θέλουν να χρησιμοποιούν την μαριχουάνα για να φτιάχνονται, εμείς τη θέλουμε μονάχα για ιατρικούς σκοπούς», δήλωσε ο σύμβουλος Ντένις Ζάιν.
Το 2007, το Λος Άντζελες επέβαλε προσωρινή αναστολή στην λειτουργία των κλινικών αλλά εκατοντάδες άρχισαν να λειτουργούν έκτοτε, οι περισσότερες των οποίων από πέρυσι που ο πρόεδρος Ομπάμα άλλαξε την πολιτική των κυβερνήσεων Μπους και έδωσε τέλος στις εφόδους ομοσπονδιακών αρχών στις 14 πολιτείες όπου έχει νομιμοποιηθεί η χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς.


ΤΑ ΝΕΑ

Περισσότερα...

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:Εως την Δευτέρα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές 2010

Υπενθυμίζεται ότι η Αίτηση-Δήλωση για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 υποβάλλεται ηλεκτρονικά και την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.
Τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.ypepth.gr/exams.


Υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης-Δήλωσης είναι: Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ.
Οι απόφοιτοι-κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ ή ημερήσιου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β') που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρα
τιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.
Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β'. Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β').

Περισσότερα...

Υψυλή θερμοκρασία αυτή την ώρα στα Χανιά. 26 βαθμοί !!

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν αυτή την ώρα στο κέντρο της πόλης των Χανίων.
Λίγο πριν τις 8.30 το πρωί και το θερμόμετρο αγγίζει τους 26 βαθμούς Κελσίου !

Και ο καιρός τρελάθηκε !

Σύμφωνα ,δε με τους μετεωρολόγους από το απόγευμα ενδέχεται να δημιουργηθεί ΄΄λασποβροχή΄΄,καθώς αναμένονται παροδικές βροχοπτώσεις που θα παρασύρουν μεγάλες ποσότητες Αφρικανικής σκόνης ,ενώ από το βράδυ θα έχουμε και ισχυρούς ανέμους .
Για να δούμε !



Περισσότερα...

Σαν σήμερα...

-1822: Η Ναυμαχία των Πατρών. Ελληνικός στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο μετέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία, καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή.

-1827: Η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας εκλέγει τον Ιωάννη Καποδίστρια κυβερνήτη της Ελλάδας.
-1872 Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης ανοίγει τις πύλες του στο κοινό.
-1891: 27 διακεκριμένα μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας ιδρύουν τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.
-1909: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Φιγκαρό» το «Μανιφέστο του Φουτουρισμού» από τον ποιητή Φίλιππο Τομάσο Μαρινέτι.

-1913: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τα Ιωάννινα.
-1932: Ο περιορισμός των σελίδων και η απαγόρευση κάθε παροχής δώρων ή βιβλίων είναι τα νέα μέτρα για τον Τύπο που εφαρμόζει η κυβέρνηση Βενιζέλου.
-1944: Νορβηγοί αντάρτες βυθίζουν στη Βόρεια Θάλασσα γερμανικό πλοίο που μετέφερε βαρύ ύδωρ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν καθοριστικά οι προσπάθειες του Χίτλερ να κατασκευάσει πρώτος την ατομική βόμβα.

-1960: Πεθαίνει ο ηθοποιός Βασίλης Λογοθετίδης. -1962: Οι Αμερικανοί στέλνουν στο διάστημα, σε τροχιά γύρω από τη Γη, τον πρώτο συμπατριώτη τους, τον αντισυνταγματάρχη Τζον Γκλεν.
-1967: Γεννιέται ο λαϊκός τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Κώστα Πάκα.

-1968 Ισχυρότατος σεισμός μετατρέπει σε σωρούς ερειπίων τους οικισμούς του Αη Στράτη. Ο τελικός απολογισμός είναι 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

-1991 Η Αλέκα Παπαρήγα εκλέγεται γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 20 / 2 / 2010




Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα



(Κλικ για μεγέθυνση)

Περισσότερα...

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Προς πώληση το Sex.com

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση. Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Συμμετοχή συλλόγου βιοκαλλιεργιτών του νομού σε διεθνή έκθεση


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Νομού Ρεθύμνου χρηματοδότησε τη συμμετοχή του Συλλόγου στη Διεθνή Έκθεση BIOLOGIKA 2010, που διοργανώνεται 5– 7 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο που θα εξασφαλίσει για το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών η Νομαρχία Ρεθύμνου θα παρουσιαστούν όλα τα βιολογικά προϊόντα, που παράγονται στο Νομό.


Όσοι βιοκαλλιεργητές επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Νομού Ρεθύμνου (Τηλ: 28310 23423 & 28310 71919)
Περισσότερα...

ΕΡΕΥΝΑ:Ο εγκέφαλός μας δουλεύει στο «φουλ» στα γήπεδα

Οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά όταν «εξετάζουν» οπαδούς δημοφιλών αθλημάτων αφού κατά γενική ομολογία αποτελούν «ειδικές περιπτώσεις». Έρευνες απέδειξαν ότι ο εγκέφαλός τους δουλεύει στο «φουλ» όταν βλέπουν μάτς και ταυτόχρονα παρουσιάζουν... κρίση ευφυΐας!

Συγκεκριμένα οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι οπαδοί παθιάζονται τόσο πολύ στην διάρκεια του αγώνα ώστε ο εγκέφαλός τους εντυπώνει καλύτερα τις επιτυχίες της ομάδας π.χ. τα γκολ ή τα καλάθια ενώ αντίθετα διαγράφει πιο εύκολα τις αποτυχίες.


Ακόμη είναι σε θέση να θυμούνται ακόμη και τις παραμικρές λε
πτομέρειες γεγονός που οφείλεται στην υπερδραστηριοποίηση της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Αυτό όμως που εντυπωσίασε περισσότερο τους επιστήμονες είναι η εκδήλωση επιθετικότητας, φόβου για την ήττα καθώς και το συναίσθημα της ταύτισης με τους παίκτες της ομάδας που υποστηρίζουν.

Περισσότερα...

Γάτα σφηνώθηκε σε κονσερβοκούτι !

Με ένα όχι και τόσο συνηθισμένο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι κτηνίατροι του κέντρου διάσωσης άγριων ζώων της Σκωτίας καθώς αντίκρισαν μια γάτα της οποία το κεφάλι ήταν σφηνωμένο σε ένα κονσερβοκούτι.

Η γάτα μεταφέρθηκε στο SPCA's Wildlife Rescue Centre της Σκωτίας έχοντας σφηνωμένο το κεφάλι της στο κονσερβοκούτι αφήνοντας έκπληκτους τους γιατρούς για το πως κατάφερε να μην τραυματιστεί.

Στη συνέχεια το άδειο κουτί αφαιρέθηκε από το κεφάλι του ζώ
ου και έπειτα εξετάστηκε από τους κτηνιάτρους. Αυτές τις μέρες η γάτα νοσηλεύεται στο Edinburgh and Lothians Animal Rescue and Rehoming Centre του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Διάσωσης Άγριων Ζώων της Σκωτίας, Colin Seddon, η γάτα δεν τραυματίστηκε και αυτή τη στιγμή είναι καλά μετά την αφαίρεση του κουτιού από το κεφάλι της.

“Είναι τυχερή που δεν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο”, συμπλήρωσε ο ίδιος στο BBC.

Η γάτα φορούσε ένα λουράκι γύρω από το λαιμό της πάνω στο οποίο ήταν ζωγραφισμένα πράσινα γατίσια μάτια.


'
'cosmo.gr''

Περισσότερα...

Σάλος από ομαδικό όργιο σε χαμάμ!

Σάλο στην τοπική κοινωνία χωριού της Β. Ελλάδος έχει προκαλέσει ένα ομαδικό όργιο σε χαμάμ.
Τέσσερις φοιτήτριες και ένα γνωστό τους παντρεμένο ζευγάρι, είπαν να κάνουν ένα διάλειμμα από το βαρύ πρόγραμμα της καθημερινότητάς τους και να χαλαρώσουν για ένα διήμερο σε γνωστό χαμάμ.


Γρήγορα όμως η παρέα, χαλάρωσε τόσο που οι αναστολές «έπεσαν»! Οι φοιτήτριες, παρασυρόμενες από το νεαρό της ηλικίας τους αλλά και τις ασυγκράτητες σεξουαλικές ορμές
άρχισαν τα επικίνδυνα ερωτικά παιχνίδια μέσα στα ιαματικά νερά.

Το παντρεμένο ζευγάρι που αρχικά σοκαρίστηκε, συμμετείχε κι αυτό στο όργιο που τάραξε την ηρεμία της τοπικής κοινωνίας.

Τα ερωτικά παιχνίδια μετατράπηκαν σε ταινία σκληρού πορνό η οποία μάλιστα διέρρευσε κάτω από άγνωστες συνθήκες στο internet.

Η καθημερινότητα των συμμετεχόντων στα όργια, έχει γίνει κόλαση. Βλέπουν το βίντεο να κυκλοφορεί στα κινητά φίλων και γνωστών τους και ντρέπονται να βγουν από το σπίτι τους!

Οι φοιτήτριες έχουν μέρες να πάνε στις σχολές τους στη Θεσσαλονίκη και φοβούνται μήπως το μάθουν οι γονείς τους…

Star.gr

Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Από χρήση ηρωίνης ο θάνατος στις φυλακές Αλικαρνασσού

Αποτέλεσμα κοινής χρήσης ηρωίνης,ήταν ο θάνατος δύο κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού .
Ένας
33χρονος εξέπνευσε και ένας 30χρονος, μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.Πρώτες πληροφορίες το blog μας είχε δημοσιεύσει σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων κρατουμένων λίγες ώρες νωρίτερα οι δύο τους είχαν κάνει χρήση ηρωίνης.

Τον 33χρονο βρήκαν νεκρό στο κελί του άλλοι κρατούμενοι, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ τον άλλο κρατούμενο σε κωματώδη κατάσταση, βρήκαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Και οι δύο κρατούμενοι είχαν έρθει με μεταγωγή στο σωφρονιστικό κατάστημα της Αλικαρνασσού, από την Κόρινθο, προκειμένου να παραστούν σε δίκη, στην οποία είχαν παραπεμφθεί.
Περισσότερα...

Δείτε αυτά που πάψαμε να εκτιμούμε. Συγκλονιστικό βίντεο

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να δείτε αυτό που κάποιος νοιώθει... Δείτε το μέχρι το τέλος και πείτε ένα "ευχαριστώ" σε αυτά που έχουμε δίπλα μας!


anatolikiattikinews.blogspot.com


Περισσότερα...

Εστιατόριο ζητά σερβιτόρες-νίντζα !

Θα κραδαίνουν σπαθιά νίντζα και θα παίζουν με φωτιές, ενώ οι πελάτες θα πρέπει να περάσουν από μία τάφρο προτού καθίσουν στο τραπέζι τους για να απολαύσουν το φαγητό τους σε ένα χώρο με χαμηλό φωτισμό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Επιπλέον, οι πελάτες θα ενθαρρύνονται να φωτογραφηθούν με τις σερβιτόρες που φορούν μαύρες και κόκκινες στολές νίντζα.


Το πρωτότυπο αυτό εστιατόριο άνοιξε...
...τον περασμένο μήνα στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν και - ευλόγως- ονομάζεται "νίντζα".

Στην είσοδο του εστιατορίου υπάρχει μία τάφρος με τρεχούμενο νερό που αναγκάζει τους πελάτες να περιμένουν μερικά λεπτά μέχρι να σηκωθεί μία γέφυρα και να μπορέσουν να περάσουν απέναντι για να οδηγηθούν μέσω μίας σκοτεινής σκάλας στο χώρο όπου σερβίρεται το φαγητό.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος διαθέτ
ει ήδη ένα εστιατόριο με θεματική νοσοκομείου και σέξι νοσοκόμες που σερβίρουν στους πελάτες τα εδέσματα στο κρεβάτι, επένδυσε περίπου $15 εκατομμύρια για να φτιάξει το πρωτότυπο αυτό εστιατόριο, σε μια ανταγωνιστική πόλη που που διαθέτει εστιατόρια με περιβάλλον αεροπλάνου, προϊστορικού καταυλισμού, ακόμη και...τουαλέτας.
Περισσότερα...

Μετά τα Χανιά και στη Χίο ''τιμωρήθηκε''ολόκληρη τάξη λόγω Facebook

Μετά τα Χανιά, όπου μαθήτρια καλούσε σε γκρουπ που είχε φτιάξει στο Facebook κατά της διευθύντριας του γυμνασίου της, ο «ιός» χτύπησε και τη Χίο!

«Αντε να μαζευτούμε 1.000, να διώξουμε τη διευθύντρια από το σχολείο», ήταν η ονομασία που έδωσαν στο γκρουπ που δημιούργησαν, προφανώς για πλάκα, οι μαθητές του Γυμνασίου Κάμπου.

Ωστόσο, προκλήθηκε αναστάτωση στη σχολική κοινότητα του εν λόγω γυμνασίου εξαιτίας του γεγονότος ότι τα αρχικά σχόλια και οι «εγγραφές» στη συγκεκριμένη ομάδα (που έφτασαν περίπου τις 200), άρχισαν σιγά σιγά να ξεφεύγουν από τα στενά όρια του σχολείου, περνώντας σε λιβελογραφήματα ακόμα και από εξωσχολικούς.

Ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι η διευθύντρια του σχολείου, που αρνήθηκε όμως να κάνει δηλώσεις μέχρι να ενημερωθεί, επίσημα τουλάχιστον, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι ύστερα από αυτό δεν νιώθει καλά ώστε να συνοδεύσει τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου στην τριήμερη εκδρομή τους. Στη θέση αυτή συμφώνησαν μαζί της και οι άλλοι συνάδελφοί της καθηγητές, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά πιθανόν να μην πάνε καθόλου εκδρομή, λόγω μη διαθέσιμων συνοδών!

Οπότε ναι μεν δεν τιμωρείται κάποιος συγκεκριμένος, αλλά η τιμωρία στρέφεται κατά όλης της Γ' τάξης.
Σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί και επίσημα η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.



''enet.gr''

Περισσότερα...

Κύπριος ομοφυλόφιλος ζητά τροποποίηση νομοθεσίας για να παντρευτεί

Την παρέμβαση της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε Κύπριος ομοφυλόφιλος προκειμένου να τροποποιηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία κατά τρόπο που να επιτρέπεται η τέλεση πολιτικών γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων ατόμων στην Κύπρο.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, με επιστολή του προς τη Βουλή, καταγγέλλει παραβίαση των δικαιωμάτων του και ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου, στο οποίο αποτάθηκε, απάντησε στο αίτημά του αρνητικά.


Το αίτημα του ομοφυλόφιλου αναμένεται να απασχολήσει τις Επιτροπές Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυπριακής Βουλής.

Το ίδιο πρόσωπο έχει προσφύγει και στην Επίτροπο Διοικήσεως, η οποία εξετάζει την υπόθεση.

Περισσότερα...

Ο Δήμαρχος Χανίων, κύριος ομιλητής σε εκδήλωση στην Πάφο


Μετά από πρόσκληση του αδελφοποιημένου με τον Δήμο Χανίων Δήμου Πάφου, ο Δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης θα είναι ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση για τον εορτασμό των εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 στην Πάφο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου στο «Μαρκίδειο» Δημοτικό Θέατρο της Πάφου.


Περισσότερα...