Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ειδική γραμμή του ΟΤΕ -11525- για την ένωση "Μαζί για το Παιδί»

Στοχεύοντας να βοηθήσει όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά στη χώρα μας, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δημιούργησε μαζί με τον ΟΤΕ την «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί».

Η «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» είναι πανελλαδικής εμβέλειας και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 21:00 με στόχο την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

Η χρέωση είναι μια αστική μονάδα, τόσο για αστικές όσο και υπεραστικές κλήσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν προκειμένου να μοιράζονται ερωτήματα και προβλήματα που αφορούν σε παιδιά και εφήβους.


Ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό παρέχει συμβουλευτική και κατευθύνσεις, για κάθε περίπτωση.
Η «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» είναι διαθέσιμη χάρη στην έμπρακτη υποστήριξη του ΟΤΕ, ο οποίος διαθέτει την υποδομή αλλά και καλύπτει τα πάγια τέλη ενεργοποίησης και λειτουργίας της, καθώς και τη διαφορά μεταξύ αστικής και υπεραστικής κλήσης, για κλήσεις από οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι κλήσεις στην «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» αφορούν σε:


1. Παροχή συμβουλευτικής στήριξης σε παιδιά και γονείς από ψυχολόγους και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές σχετικά με: - την ψυχική υγεία των παιδιών - την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια - τα παιδιά με ειδικές ανάγκες - την Ένωση και τα σωματεία της
2. Λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων. Οι καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
3. Παραπομπές σε υπηρεσίες και φορείς για τα παιδιά πανελλαδικά.

Ο ΟΤΕ υποστηρίζει τα τελευταία 6 χρόνια το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», στο πλαίσιο του Προγράμματός του Εταιρικής Υπευθυνότητας με τίτλο «Σχέση Ευθύνης».

Η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των παιδιών είναι στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου