Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Διακοπή με ένταση στη δίκη Γρηγορόπουλου

Για την ερχόμενη Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, διεκόπη η δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου.

Το δι
καστήριο αποφάσισε τη διακοπή, μετά από αίτημα του κ.Κούγια να εξεταστούν μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ιατροδικαστή, Χρ. Λευκίδη, πρώτα οι αυτόπτες μάρτυρες και στη συνέχεια οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Το εν λόγω αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα έγινε αποδεκτό, επειδή, όμως, απουσίαζαν όλοι οι εν λόγω μάρτυρε
ς, διέκοψε τη διαδικασία. Με την κατάθεση του συνομήλικου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αυτόπτη μάρτυρα στο μοιραίο περιστατικό θα αρχίσει η δίκη την ερχόμενη Τρίτη.

Νωρίτερα, με την έναρξη της διαδικασίας σημειώθηκαν εντάσεις, με αφορμή αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Χρήστος Μυλωνόπουλος για ανάκληση προηγούμενης απόφασης του δικαστηρίου που δεν δέχθηκε την κατάθεση περίπου 25 μαρτύρων από τον κατάλογο που προσκόμισε η οικογένεια του θύματος, ως μη εγκαίρως γνωστοποιηθέντων.

Ο κ. Μυλωνόπουλος, επικαλέστηκε απόφαση του Άρειου Πάγου σύμφωνα με την οποία, η γνωστοποίηση του καταλόγου μαρτύρων γίνεται άπαξ και ισχύει σε περιπτώσεις αναβολής, όπως εν προκειμένω.
Ο Λευκίδης αναφερόμενος στο μοιραίο περιστατικό διευκρίνησε ότι ο κατηγορούμενος δεν πυροβόλησε ευθεία προς το θύμα, αλλά ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε κάπου ψηλά. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Δεν μπορώ να επικαλεστώ τίποτα παραπάνω αλλά η σφαίρα δεν βρήκε σε κάποια σκληρή επιφάνεια γιατί διαφορετικά θα υπήρχαν άλλου είδους αλλοιώσεις».


Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Α. Κούγιας δήλωσε με τη σειρά του ότι κάποιο θέλουν να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα κατά του κατηγορουμένου.
Όπως χαρακτηριστικά είπε: "Η οικογένεια του πελάτη μου κρύβεται στη Μάνη και φοβάται να κυκλοφορήσει".
Εκτός των άλλων ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στο χειρισμό της υπόθεσης υπογράμμισε ότι έγιναν πολιτικά λάθη από το φόβο των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η οικογένεια του Γρηγορόπουλου δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής, αλλά δεν προέβη σε δηλώσεις. Από τη δικαστική αίθουσα, σήμερα, απουσίαζε η μητέρα του άτυχου Γρηγορόπουλου, ενώ παρόντες ήταν η αδελφή και ο πατέρας του παιδιού.


''news247.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου