Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

“Παρακαλώ, ληστέψτε με”, μια νέα ιστοσελίδα !

Μια νέα ιστοσελίδα με την ονομασία “Παρακαλώ, ληστέψτε με”, (PleaseRobMe.com), έχει ως αποκλειστική λειτουργία τη συγκέντρωση όλων εκείνων των φαινομενικά “ανώδυνων” πληροφοριών που μοιραζόμαστε καθημερινά μέσω διαδικτύου, όσον αφορά το μέρος στο οποίο βρισκόμαστε ή πρόκειται να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή.

Στην πραγματικότητα η
διαδικτυακή αυτή προσπάθεια έχει σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει και να στρέψει την προσοχή στη σκοτεινή πλευρά μιας τόσο συνηθισμένης και καθημερινής δραστηριότητας.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι όταν μοιραζόμαστε ευαίσθητες πληροφορίες με γνωστούς και φίλους μέσω του Google Buzz ή του Foursquare, αποκαλύπτουμε ουσιαστικά τις ίδiες πληροφορίες σε ένα σωρό αγνώστους.
Πολλοί από εμάς παρασυρόμαστε ορισμένες φορές τόσο πολύ σε καθημερινό επίπεδο, από τις επιλογές που μας προσφέρουν διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ώστε ξεχνάμε τις επιπτώσεις των ενεργειών μας.
Ο κόσμος της τεχνολογίας, με έμφαση στο internet, δεν αποτελούν πάντοτε έναν "όμορφο κόσμο, αγγελικά πλασμένο". Αυτό ακριβώς προσπαθεί να μας υπενθυμίσει το εν λόγω website.

Αν και η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτή τη χρήση, το γεγονός ότι ερχόμαστε αιφνιδιαστικά αντιμέτωποι με αναλυτικές πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία τόσων πολλών ανθρώπων, (τις οποίες κατ' επέκταση έχουμε τη δυνατότητα να φιλτράρουμε με κριτήρια όπως όνομα, περιοχή ή ακόμη και ψευδώνυμο χρήστη στο Facebook και στο Twitter), αποτελεί από μόνο του ένα σοκαριστικό γεγονός.

Κάθε πληροφορία για την ακριβή τοποθεσία ενός ανθρώπου σε μια δεδομένη στιγμή, εν δυνάμει σημαίνει κι ένα άδειο διαμέρισμα, αλλά και μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία για έναν διαρρήκτη.

Οι δημιουργοί της πρωτότυπης αυτής ιστοσελίδας περιγράφουν το σκεπτικό τους ως εξής:
«Ο κίνδυνος παραφυλά ορισμένες φορές όταν γράφουμε δημόσια το μέρος στο οποίο βρισκόμαστε. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά διευκρινίζουμε ένα σημείο στο οποίο σίγουρα δε βρισκόμαστε...στο σπίτι μας.
Έτσι, ορισμένες φορές φτάνουμε στα άκρα αφήνοντας τα φώτα ανοιχτά όταν φεύγουμε για διακοπές και από την άλλη ενημερώνουμε τους πάντες μέσω status updates σε sites κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν είμαστε σπίτι.

Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τις συνέπειες των πράξεων του”;



''news247.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου