Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Υπογραφές για έργα στο Δήμο

Το πρώτο έργο του δήμου Ηρακλείου που μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί μόλις ανοίξουν οι στρόφιγγες του ΕΣΠΑ είναι η ανάπλαση της λεωφόρου Παπαναστασίου, καθώς χθες ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε το δελτίο του έργου παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου, που τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στην Αθήνα.


Αμέσως ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, γνωρίζοντας ότι το έργο της λεωφόρου Παπαναστασίου είναι...

...από τα πιο σημαντικά του Ηρακλείου, καθώς πλέον ο άλλοτε περιφερειακός δρόμος σήμερα αποτελεί κεντρική αρτηρία με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο που εξυπηρετεί, μαζί με τη λεωφόρο Κνωσού, όλα τα νότια προάστια της πόλης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 4,5 εκατ. ευρώ. Το έργο προβλέπει την ανάπλαση ενός δρόμου περίπου 2 χλμ. που σήμερα έχει πλάτος 8 με 9 μέτρα.

Στα πλαίσια της ανάπλασης θα γίνει διαπλάτυνση της λεωφόρου που θα φτάσει σε ενιαίο μήκος τα 15 μέτρα πλάτος.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουράκης, με τις εργασίες ανάπλασης θα διαμορφωθεί συνολικά μια από τις κομβικότερες οδικές αρτηρίες της πόλης, με νέα χάραξη και ασφαλτοστρώσεις, διαπλατύνσεις, εγκαταστάσεις δημοτικού φωτισμού, υπογειοποιήσεις κοινωφελών δικτύων, κατασκευή πεζοδρομίων, δίκτυα απορροής όμβριων υδάτων, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια κ.ά.) και δεντροφυτεύσεις. Τέλος ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον υφυπουργό κ. Αρναουτάκη και το γενικό γραμματέα κ. Καρούντζο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο του δήμου Ηρακλείου ήταν το πρώτο, τη χρηματοδότηση του οποίου υπέγραψε χθες ο κ. Αρναουτάκης ως υφυπουργός Οικονομίας, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες αποσαφηνίστηκαν και ορίστηκαν οι αρμοδιότητές του.

Να αναφερθεί ακόμη ότι το έργο της λεωφόρου Παπαναστασίου ήταν από τα πρώτα που είχαν κριθεί ως υπερ-ώριμα από τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αθ. Καρούντζο και είχε ανακοινωθεί η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.


Του Λευτέρη Συμβουλάκη ''ΤΟΛΜΗ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου