Σάββατο 23 Μαΐου 2009

''Ριφιφί'' σε κοσμηματοπωλείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Με την μέθοδο του ''ριφιφί'' και σύμφωνα με σημερινή καταγγελία του ιδιοκτήτη, άγνωστοι διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στην οδό Α.Παπανδρέου στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.
Οι δράστες άνοιξαν τρύπα στον τοίχο απο διπλανό κατάστημα καφέ -μπαρ και μπήκαν μέσα στο
κοσμηματοπωλείο ,όπου άδειασαν απο τα συρτάρια και την βιτρίνα όλα τα χρυσά κοσμήματα.

Η ζημιά απο τα κλοπιμαία ,σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ανέρχεται στο ποσό των 200.000 ευρώ. Περισσότερα...

Τού είπε να κάψει 70.000 δολάρια για να σωθεί !!

Ένας πολιτικός στο Hong Kong έκαψε χαρτονομίσματα αξίας 70.000 δολαρίων ακολουθώντας τις συμβουλές ενός δασκάλου του Φενγκ Σουι!

Σύμφωνα με τον κύριο Gilbert Leung ο δάσκαλος του «feng shui» του έδωσε την οδηγία να καίει τα χαρτονομίσματα και ότι έτσι θα απέφευγε την φυλάκιση για μια υπόθεση που δικάζονταν! Του είπε ότι έπρεπε να καίει κάθε βράδυ και επί ένα χρόνο δεκαπέντε χαρτονομίσματα των χιλίων δολαρίων εάν ήθελε να γλιτώσει την φυλάκιση!

Ο κύριος Gilbert Leung όμως για να γλιτώσει κάποια χρήματα έκαιγε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων! Τελικά ο κύριος Gilbert Leung καταδικάστηκε στο δικαστήριο για πλαστογράφηση διαθήκης.
Διαμαρτυρήθηκε στον δάσκαλο του «feng shui»ότι δεν έγινε αυτό που του υποσχέθηκε αλλά πήρε ως απάντηση: «εγώ σου είπα να καις χαρτονομίσματα των χιλίων δολαρίων και αυτά των 100 δολαρίων, για αυτό έχασες την δίκη.» ''Εθνος'' Περισσότερα...

''Γεμίζει '' με σπουδαία ονόματα ,η λίστα συμμετοχης για τα "61α Βενιζέλεια" στίβου.

Δύο ακόμη μεγάλες αθλήτριες προστέθηκαν στη λίστα συμμετοχής των 400 μέτρων στα φετινά "Βενιζέλεια", που θα γίνουν την 1η Ιουνίου στα Χανιά.
Η πρώτη είναι η Νικόλ Σάντερς από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία είχε μία μαγική χρόνια το 2007, όπου και πήρε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης κλειστού στην πατρίδα της, στο Μπέρμιγχαμ, ενώ μερικούς μήνες μετά, στο Παγκόσμιο της Οσάκα, ήταν 2η πίσω από την συμπατριώτισσα της Οχορουόγκου, την "χρυσή" Ολυμπι
ονίκη στο Πεκίνο.
Η πρώην Κουβανή και νυν Ιταλίδα Λιμπάνια Γκρενό είναι η άλλη κοπέλα που προστέθηκε στο αγώνισμα.Εκτός από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Βάνια Σταμπόλοβα και την Ρωσίδα Φίροβα, που ήδη ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την περασμένη βδομάδα στα 400μ, θα έχουμε ακόμα ένα μεγάλο ταλέντο.
Είναι η Ντανιέλα Γκόργκιτς από την Κροατία, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου στις νεάνιδες.

Στα 100 μέτρα των γυναικών δεσπόζει το όνομα της Αμερικανίδας Σάνι Ρόσμπι με ρεκορ 11.16.
Επίσης από την Ιταλία και η 6η στο φετινό Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, Αννίτα Πιστόνε, ενώ η Γαλλίδα με αραβικές ρίζες Καρίμα Λουάμι αναμένεται να είναι στην πρώτη τριάδα της κούρσας.
Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει η 17χρονη Μαρία Μπελιμπασάκη από τη Σητεία, που πέρσι έκανε πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων σε 100μ και 200μ και ήταν 3η στους βαλκανικούς νεανίδων.
Περισσότερα...

Σταθερά μπροστά το ΠΑΣΟΚ και στις αυριανές δημοσκοπήσεις .

''Πυρετός ''δημοσκοπήσεων παρουσιάζεται και στις νέες δημοσκοπήσεις των αυριανών Κυριακάτικων εφημερίδων,όπου προβάδισμα που κυμαίνεται από 2,8% έως 6% διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών της 7ης Ιουνίου.
Συνεχίζουν τη δυναμική πορεία οι Οικολόγοι, οι οποίοι «αγγίζουν» στα γκάλοπ έως και 8,1
% και έρχονται τρίτο κόμμα.
Δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής δίνει στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 2,8%.Η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 29,2% έναντι 26,4% για τη Νέα Δημοκρατία. Το ΚΚΕ αποσπά 6,6%, ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι με ποσοστό 6,2%, ενώ ο ΛΑΟΣ αποσπά 4,6%.
Στην έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανοίγει σ
τις 6 ποσοστιαίες μονάδες και οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι τρίτο κόμμα.Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 34% έναντι 28% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, οι Οικολόγοι Πράσινοι 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, το ΚΚΕ 5,5% και ο ΛΑΟΣ 5%.
Τρίτη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής δίνει στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 3,1%.Η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 31,5% και το κυβερνών κόμμα 28,4%.Το ΚΚΕ κινείται στο 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 5,3%, ο ΛΑOΣ στο 4,4%, και οι Oικολόγοι Πράσινοι είναι και πάλι τρίτο κόμμα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 8,1%.
Σε δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Αξία του Σαββάτου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με διαφορά 4,3%.Αναλυτικά, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 31,3%, η ΝΔ 27%, το ΚΚΕ 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,2%, ο ΛΑΟΣ 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,6%.
Περισσότερα...

Αλλοδαπός με μισό κιλό ηρωίνη στο Ηράκλειο.


Ένα ακόμα χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης σκληρών ναρκωτικών στην αγορά του Ηρακλείου έδωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
Αλλοδαπός που είχε συλληφθεί πριν από μια εβδομάδα και είχε αφεθει ελεύθερος είχε στην κατοχή του μισό κιλό ηρωίνης και μικροποσότητα κοκαΐνης. ''tvcreta''
Περισσότερα...

Πουλάααακια μου...


by drseeng (Κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Πώς ΔΕΝ πλένετε ενα αμάξι

Περισσότερα...

ΠΩΣ ΚΡΕΜΑΣΑΝ 5 ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ . Συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Ένα συγκλονιστικό , βίντεο, εικόνες που πρσβάλλουν το ΄΄ανθρώπινο είδος. Το βίντεο έφτασε μόλις χθές στο Agroschannel απο τη φιλοζωική οργάνωση της Σητείας στην Κρήτη . Στις 14 του μήνα τα μέλη της ομάδας δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα μας λέει η Πρόεδρος κ. Παπαδάκη Μαρία , και πήγαν σε ένα αγρόκτημα ένα χιλιόμετρο έξω απο τη πόλη . Το θέαμα φρικτό , 4 σκυλιά σκυλιά κρεμασμένα , σε μια ελιά, και ένα ακόμη σκυλί ΄΄κρεμασμένο΄΄ απέναντι .Αποφασίσαμε να δείξουμε τις εικόνες χωρίς επεξεργασία γιατί αυτό είναι ΄΄ανθρώπινο έργο΄΄.
Εικόνες που σοκάρουν και ντροπιάζουν την λέξη άνθρωπος . Οι κτηνίατροι που πήγαν στο σημαίο είπαν οτι τα τέσσερα σκυλιά κρεμάστηκαν με τέτοιο τρόπο που αρχικά πατούσαν στο έδαφος και άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά απο 8 ώρες . Η αστυνομία έκανε μήνυση κατα αγνώστων ενω τα μέλη της Οργάνωσης κάνουν έκκληση μέσω του Agroschannel όποιος γνωρίζει οτιδήποτε μπορεί να ενημερώσει τη φιλοζωϊκή οργάνωση αλλά και το Αστυνομικό τμήμα.ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ . ''agroschannel'' Περισσότερα...

Εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης στην Αυστραλία

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμης για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης ,πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Σήμερα
παρουσία των θρησκευτικών, προξενικών και πολιτικών Αρχών, δίδεται μεγάλη πανηγυρική χοροεσπερίδα σε Κρητικό Κέντρο.
Αύριο Κυριακή θα γίνει δοξολογία στον Ιερό Αρχιεπισκοπικό Ναό Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ και ακολούθως παρέλαση τμη
μάτων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, με τη συμμετοχή των θρησκευτικών, προξενικών και πολιτικών Αρχών και ολόκληρης της ελληνικής παροικίας. Επίσης, συμμετέχουν όλα τα τμήματα των Αυστραλών και Ελλήνων Παλαιών Πολεμιστών και Βετεράνων Αγωνιστών της Μάχης της Κρήτης καθώς και πολλά ελληνικά σχολεία και παροικιακοί οργανισμοί.
Το μεσημέρι η Ομάδα Αυστραλών Βετεράνων της 6ης Μεραρχίας και η ομάδα Βετεράνων των 39ρηδων που πολέμησαν στην Κρήτη διοργανώνουν τελετή κατάθεσης Στεφάνων στο Αυστραλο-Ελληνικό Μνημείο στο Domain Gardens.
Περισσότερα...

Βιομηχανικό μουσείο και αξιοποίηση λίμνης της Αγιάς Χανίων.

Με το σύνθημα περιβάλλον και ανάπτυξη μπορούν να συνδυαστούν, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε το μεσημέρι το συμφωνητικό παράδοσης, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, του παλαιού υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αγυιά.
«Προχωράμε μπροστά έχοντας ένα διπλό στόχο. Να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής φροντίζοντας το περιβάλλον.Αυτό θα ήθελα να είναι το μήνυμα και της σημερινής εκδήλωσης και αυτό θα ήθελα να μείνει σε όλους μας: Οτι περιβάλλον και ανάπτυξη μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν» επεσήμανε στην ομιλία του ο Κωστής Χατζηδάκης.Η τελετή έγινε παρουσία του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του προέδρου της ΔΕΗ Τάκη
Αθανασόπουλου, Βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Το υδροηλεκτρικό αυτό εργοστάσιο, που έδωσε και το πρώτο ηλεκτρικό ρεύμα στους Χανιώτες, κατασκευάστηκε το 1928 επί δημάρχου Χανίων Εμμανουήλ Μουντάκη και εγκαινιάστηκε στις 22 Ιουλίου 1929 παρόντoς του «Προέδρου της Κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου», όπως αναγράφει η σχετική μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται πάνω από την είσοδο των εγκαταστάσεων.Όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων και της ΔΕΗ, το παλιό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει ως βιομηχανικό μουσείο, ενώ σχετική μελέτη εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Κατά την σημερινή τελετή ανακοινώθηκε πώς θα διαμορφωθεί και ο χώρος γύρω από τη λίμνη της Αγιάς. Ήδη, ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου. Μεταξύ άλλων, η μελέτη που σήμερα παρουσιάσθηκε προβλέπει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου κατά μήκος του χάνδακα από την Αγιά ως τον Πλατανιά, καθώς και παράλληλα έργα που θα επιτρέψουν τη μετατροπή της λίμνης της Αγιάς σε χώρο προσβάσιμο για μικρούς και μεγάλους.
Όπως είπε ο κύριος Χατζηδάκης η ΔΕΗ θα αναβαθμίσει το δίκτυο διανομής της σε όλη την Κρήτη και για το 2009 προβλέπονται για το σκοπό αυτό 56 εκατομμύρια ευρω, ενώ ανακοίνωσε ότι ο βασικός σχεδιασμός του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στα όρια των νομών Ηρακλείου -Ρεθύμνου προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στο 2009.
Ο σταθμός θα αντικαταστήσει πλήρως τον σταθμό Λινοπεραμάτων και θα έχει ως καύσιμο το φυσικό αέριο.Η βελτίωση των παρερχομένων υπηρεσιών στο τομέα της ενέργειας αποτελεί κύριο στόχο της ΔΕΗ όπως είπε ο κύριος Αθανασόπουλος. ''Καθημερινή''
Περισσότερα...

Η αυριανή Κυριακάτικη ΑΡΓΩ


(Κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Φόρος ομιλίας στα καρτοκινητά τελέφωνα. !

Επιβολή φόρου και στη χρήση των καρτοκινητών τηλεφώνων περιλαμβάνει το «μενού» των πρώτων εισπρακτικών μέτρων που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές.
Το μέτρο αυτό, μαζί με την αύξηση στα τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και τη νομιμοποίηση των τεχνικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, θα αποτελέσει το πρώτο «πακέτο» που θα ανακοινωθεί από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών μετά τις 7 Ιουνίου.
Θα ακολουθήσει το φθινόπωρο το δεύτερο, πιο «ενισχυμένο» πακέτο μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει την αύξηση των συντελεστών αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας και των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα, την αυστηροποίηση των τεκμηρίων διαβίωσης.''Ελευθερος Τύπος'' Περισσότερα...

Παικτης του ΠΑΟΚ ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.


Παικτης του ΠΑΟΚ με διάρκεια συμβολαίου τα 4 χρόνια ,είναι απο σήμερα ο Βασίλη Κουτσιανικούλης.
Αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας και Βασίλης Γκαγκάτσης και όπως όλα δείχνουν ολοκλήρωσαν την μεταγραφή του Κουτσιανικούλη απο τον Εργοτέλη.


Περισσότερα...

Iraklio web radio Live Blog News.


Συντονιστείτε όλοι σήμερα στις 6μμ στο Iraklio web radio .
Θα ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα των Blogs συνοδευόμενα με τα αγαπημένα σας τραγούδια .
Μια προσφορά των Blogs και του Iraklio web radio για τους ακροατές.
''Iraklio web radio'' Περισσότερα...

Η γριπη των χοιρων στις παραλιες!



Το νου σας,η γριπη των χοιρων
απλωθηκε και στις παραλιες!

By ''mygreek'' Περισσότερα...

Tσά!

Περισσότερα...

Όσο 1.500 ατομικές βόμβες οι πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Ισχύ που αντιστοιχεί με 1.500 ατομικές βόμβες (όπως αυτή που ρίφθηκε στην Χιροσίμα), είχαν οι δολοφονικές πυρκαγιές της 7ης Φεβρουαρίου που έπληξαν τη Βικτόρια της Αυστραλίας. Τη συγκλονιστική αυτή κατάθεση έκανε ο ειδικός θεμάτων πυρκαγιών, Δρ Κέβιν Τόλχαρστ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή που εξετάζει τα όσα συνέβησαν εκείνο το τραγικό Σάββατο στις βορειανατολικές περιοχές της Πολιτείας.
«Η ενέργεια που απελευθερώθηκε εκείνη την ημέρα θα μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες ολόκληρης της Βικτώριας για ένα χρόνο», είπε ο Δρ Τόλχαρστ, προσθέτοντας ότι αυτές οι πυρκαγιές δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατό να καταπολεμηθούν.
«Ακόμα και ο καλύτερος εξοπλισμός καταπολέμησης πυρκαγιών μπορεί να είναι αποτελεσματικός σε πυρκαγιές ενεργειακής ισχύος 4.000 κιλοβάτ ανά μέτρο. Οι πυρκαγιές που έπληξαν το Kinglake, το Marysville και τις γειτονικές περιοχές είχαν ισχύ 150.000 κιλοβάτ ανά μέτρο. Ήταν αδύνατον να καταπολεμηθούν», είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Τόλχαρστ.
Περισσότερα...

Καταστράφηκε ολοσχερώς Ι.Χ. από πυρκαγιά στο Ρέθυμνο.

Ολοσχερώς καταστράφηκε χθες τα ξημερώματα Ι.Χ. που βρισκόταν σταθμευμένο σε ρέμα της οδού Δημοκρατίας, κοντά στα γραφεία του παλιού ΟΑΕΔ.
Στις 3.30 τα ξημερώματα, κάτοικοι της περιοχής αναστατώθηκαν α
πό τον ήχο έκρηξης και όταν βγήκαν από τα σπίτια τους αντίκρισαν ένα Ι.Χ. τυλιγμένο στις φλόγες.
Άμεσα, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την Αστυνομίας, που ενημερώθηκαν, έσπευσαν στο σημείο και κατέσβησαν την φωτιά την ώρα που άρχισε να επεκτείνεται σε παραπλήσια σταθμευμένα οχήματα δυο εκ των οποίων έπαθαν μικρές ζημιές. Το κατεστραμμένο Ι.Χ. ανήκε σε μικροεπιχειρηματία της πόλης.
Στο σημείο δεν βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός ή άλλο αξιοποιήσιμο στοιχείο που να δείχνει την αιτία της πυρκαγιάς, ωστόσο αξιωματικοί της Πυροσβεστικής δεν αποκλείουν την περίπτωση εμπρησμού. Η έκρηξη πάντως που ακούστηκε προερχόταν από το ρεζερβουάρ της βενζίνης του Ι.Χ. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία.
''Ρεθυμνιώτικα νέα''
Περισσότερα...

Εκμάθηση Ελληνικής γλώσσας για μετανάστες απο τον δήμο Χανίων.

Ένα νέο πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, των ηθών και των εθίμων της πόλης και του Νομού Χανίων, ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου ο Οργανισμός Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής (ΟΔΗΚΟΙΠ) του δήμου Χανίων για τους ενήλικους μετανάστες που ζουν στα Χανιά.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στον χώρο του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας στα Λενταριανά και θα είναι δωρεάν.
Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος του ΟΔΗΚΟΙΠ, Βαγγέλης Σαματάς δήλωσε ότι "ύστερα από ένα αίτημα που έγινε από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, ο δήμος Χανίων μέσω του ΟΔΗΚ
ΟΙΠ ανέλαβε μία πρωτοβουλία εκπαίδευσης ενηλίκων μεταναστών που δεν γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα και από την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία μέσα στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας στα Λενταριανά, εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας αλλά ηθών και εθίμων της πόλης και του Νομού μας".
Παράλληλα ο κ. Σαματάς επισήμανε ότι "είναι μια προσπάθεια που πιστεύω βοηθάει και όλους εμάς για την συνύπαρξη μεταξύ όλων των πολιτισμών και είναι μια προσπάθεια που γίνεται από το δίκτυο αυτό εθελοντικά και δωρεάν".
Ο ίδιος τόνισε ότι "επιλέξαμε την περιοχή των Λενταριανών επειδή η πρόσβαση εκεί είναι πιο εύκολη μέσω των λεωφορείων και οι άνθρωποι θα πηγαίνουν εκεί ώρες που δεν θα εργάζονται, έτσι ώστε να βοηθηθούν, να μάθουν την γλώσσα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας".
Εξάλλου ο κ. Σαματάς ανέφερε ότι 'στις νέες εγγραφές στα νηπιαγωγεία του ΟΔΗΚΟΙΠ, που ξεκινάνε 1η Ιουνίου, θα ενημερώνουν τους μετανάστες, τις μητέρες ή τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στην χώρα μας και θα παίρνουν ένα φυλλάδιο όπου αναφέρεται το πώς μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, το οποίο αφορά όλους τους αλλοδαπούς που δεν γνωρίζουν ελληνικά.
''Χανιώτικα νέα''
Περισσότερα...

Eντυπωσίασε το ακροβατικό σμήνος της RAF στα Χανιά.

Eντυπωσίασε τους επίσημους που βρέθηκαν το πρωί στο ενετικό λιμάνι των Χανίων αλλά και τους εκατοντάδες χανιώτες και τουρίστες ,το ακροβατικό σμήνος της RAF ,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την μάχη της Κρήτης .
Δείτε κάποιες φωτογραφίες :
Περισσότερα...

Εκδηλώσεις μνήμης για τον ήρωα Κρητικό Κώστα Ηλιάκη.

Εκδηλώσεις μνήμης για τον ήρωα Χανιώτη Κώστα Ηλιάκη ,πραγματοποιούνται σήμερα στην Κάρπαθο,στο μνημείο Κώστα Ηλιάκη.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο δήμος Καρπάθου , ο δήμος Χανίων και η πολεμική αεροπορία.
Αποστολή του δήμου Χανιων βρίσκεται στην Κάρπαθο με επικεφαλής τον δήμαρχο Κυρ.Βιρβιδάκη.
Στις εκδηλώσεις παρευρίσκεται ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μ .Σκουλ΄σκης ,εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του κινήματος Γ.Παπανδρέου. Περισσότερα...

Μέτρα για την πυρασφάλεια της πόλης του Ρεθύμνου.

Για τη σύσταση τριμελούς επιτροπής Αξιωματικών, οι οποίοι περιάγονται σε όλους τους δρόμους της πόλης και καταγράφουν τα υφιστάμενα προβλήματα καθώς και τις πορείες που πρέπει να ακολουθούν τα πυροσβεστικά οχήματα και τον τύπο των πυροσβεστικών οχημάτων που θα πρέπει να επεμβαίνει κάθε φορά ώστε να μην υπάρχει απώλεια πολύτιμου χρόνου, ενημέρωσε χθες το Δήμαρχο Ρεθύμνου ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Αντιπύραχος, κ. Χρήστος Μπουραντάς.
Η σύσκεψη είχε αντικείμενο την πυρασφάλεια της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου και αφορμή για αυτήν, αποτέλεσε αφ’ ενός η έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου καθώς και το γεγονός που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην Παλιά Πόλη, με το πυροσβεστικό όχημα που δεν μπορού
σε να περάσει από τη Βερνάρδου, λόγω των τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες επιπτώσεις αλλά και η επικείμενη ψήφιση από τη Δημαρχιακή Επιτροπή της Κανονιστικής Απόφασης που θα αφορά τις καταλήψεις των κοινόχρηστων χώρων από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τον Δήμαρχο και από τον Διοικητή Πυροσβεστικής στην αναγκαιότητα συνεργασίας και συμμόρφωσης των κατοίκων και ιδιαίτερα των καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης με τους όρους που προβλέπονται στον σχετικό κανονισμό περί καταλήψεων και στη συνειδητή συμβολή τους στην προστασία της Π.Π, αφού τα μέτρα πρόληψης και οι κανονιστικές αποφάσεις δεν επαρκούν εάν εφαρμόζονται πλημμελώς.
Ιδιαίτερα δε, τονίστηκε από το Δήμαρχο η διάθεση της Δημοτικής Αρχής για την τήρηση της νομιμότητας και την επιβολή των αναγκαίων προστίμων αφού προτιμότερη είναι η επιβολή διοικητικών ποινών από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και ιδιοκτησιών.
''goodnet,gr'' Περισσότερα...

Οικολογικό πάρκο η λίμνη της Αγιάς .Σήμερα η τελετή παραχώρησης.

Η τελετή παραχώρησης της λίμνης της Αγιάς, του περιβάλλοντα χώρου και του παλιού υδροηλεκτρικού σταθμού, από της ΔΕΗ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων ,πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι(12.30).
Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο της λίμνης της Αγιάς, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί και το διαχειριστικό σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου από ερευνητική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στόχος της ΝΑΧ είναι να παραδώσει στους πολίτες ένα ολοκληρωμένο περιβαλλοντικό έργο, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα οικολογικό πάρκο στον χώρο της λίμνης, ένα Μουσείο Βιομηχανικής Ιστορίας, στο χώρο του παλιού εργοστασίου και μια φυσιολατρική διαδρομή, που θα ξεκινά από τον χώρο της λίμνης και θα καταλήγει στον Πλατανιά, στα χνάρια του παλιού αρδευτικού χάντακα. Περισσότερα...

Αρχίζει σήμερα στο Ρέθυμνο η γιορτή του κρασιού.


Ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαί'ου η γιορτή του Κρασιού στο Ρέθυμνο,ανανεωμένη, εξελιγμένη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με ποιοτικά αλλά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Στη Γιορτή του Κρασιού, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, τα προϊόντα της Κρήτης με κυρίαρχο το κρασί θα έχουν την τιμητική τους, ενώ η έκθεση τοπικών προϊόντων θα συνοδεύεται από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συζητήσεις, δραστηριότητες.

Περισσότερα...

Το ακροβατικό σμήνος της RAF σε λίγο στον ουρανό των Χανίων

Αρχίζει σε λίγη ώρα (9.30),προτελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για την ιστορική 68η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, η αεροπορική επίδειξη απο το ακροβατικό σμήνος της RAF ''red arrows (κόκκινα βέλη) , στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.
Ακολούθως στις 11 το πρωί στον Αλικιανό του δήμου Μουσούρων θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ξενοφώντας Αρναντωνάκης, ενώ θα μιλήσει για τα γεγονότα της περιοχής ο αντιδήμαρχος Μ. Βολάνης.
Στις 6μμ έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση της Βρετανικής πρεσβείας ,στο συμμαχικό νεκροταφείο και στις 9 το βράδυ ομιλία στο πνευματικό κέντρο Χανίων.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή, όπου θα τελεστεί επισημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό των Εισοδείων , ενω το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελετή μνήμης στο Γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε. Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 23 / 5

Ε.Μ.Υ Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα.


Περισσότερα...

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Στα ίχνη των απαγωγέων του άτυχου Ηρακλιώτη η ΕΛΑΣ

Τα μεγάλα χρέη από τον τζόγο ήταν το κίνητρο για την απαγωγή του 50χρονου επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, που δολοφονήθηκε πριν ακόμη η οικογένειά του καταβάλλει τα λύτρα; Σ’ αυτή την εκδοχή φαίνεται πως καταλήγουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., οι αξιωματικοί της οποίας έχουν στοχοποιήσει ως «εγκέφαλο» έναν αλλοδαπό που είχε διαφορές με το θύμα!
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο επιχειρηματίας απήχθη για να εξαναγκαστεί να πληρώσει χρήματα που όφειλε από το πάθος του για τον τζόγο, τόσο σε Έλληνες όσο και σε αλλοδαπούς. Όμως, πιθανότατα αναγνώρισ
ε τους δράστες κι εκείνοι αποφάσισαν να τον εξοντώσουν για να μην αποκαλύψει την ταυτότητά τους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάμερα κλειστού κυκλώματος ενός καταστήματος στην περιοχή όπου κινήθηκαν οι απαγωγε
ίς με το τζιπ του 50χρονου τους κατέγραψε και το υλικό εξετάστηκε στα εργαστήρια, που κατάφεραν να «βγάλουν» τα πρόσωπά τους!
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν και μια περίεργη κλοπή κωδικών αριθμών 20 καρτών κινητής τηλεφωνίας, που έγινε την ημέρα της απαγωγής από περίπτερο στις Αρχάνες.
Ο δράστης είχε επικοινωνήσει από καρτοτηλέφωνο με την ιδιοκτήτρια και, παριστάνοντας ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, την έπεισε να του δώσει τους κωδικούς.
Από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων που έκαναν οι απαγωγείς στην σύζυγο του θύματος, θα προκύψει αν οι συγκεκριμένοι αριθμοί χρησιμοποιήθηκαν στις τέσσερις κλήσεις που έγιναν από τέσσερα διαφορετικά καρτοκινητά τηλέφωνα, ένα για κάθε συνομιλία μαζί της. Παράλληλα, θα εξακριβωθεί αν από κάποιον από αυτούς τους αριθμούς έγινε και το τηλεφώνημα- παγίδα που έστειλε τον 50χρονο τάχα για δουλειά στην περιοχή Βασιλειές...
''protothema.gr. Μ.Βάϊας''
Περισσότερα...

YouTube: 20 ώρες βίντεο upload το λεπτό !

Το YouTube ανακοίνωσε ότι κάθε λεπτό που περνάει, οι χρήστες του «φορτώνουν» (upload), κατά μέσο όρο, 20 ώρες νέου βίντεο. Πρόκειται για μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με πριν δύο χρόνια, στα μέσα του 2007, όταν κάθε λεπτό «φορτώνονταν» στο site μόλις έξι ώρες νέου βίντεο.
Ο νέος στόχος, σύμφωνα με ένα διευθυντικό στέλεχος του δημοφιλούς σε όλο τον κόσμο site, είναι να «πιάσει» τις 24 ώρες ανά λεπτό.
Το YouTube αγοράστηκε από τη Google το 2006 έναντι 1,65 δισ. δολ., όμως, παρά τη διεθνή απήχηση του, η εταιρία δεν έχει καταφέρει ακόμα να βγάλει κέρδη από αυτό. Περισσότερα...

Αυτοκτόνησε ηθοποιός που έπαιζε στην ταινία Spider-Man 3 .

Νεκρή στο διαμέρισμά της στο Παρίσι βρέθηκε η ηθοποιός που έπαιξε στο Spider-Man 3, Lucy Gordon, δύο μέρες πριν κλείσει τα 29 της χρόνια.
Η Lucy Gordon έδωσε τέρμα στη ζωή της το βράδυ της 20ης Μαΐου και το άψυχο σώμα της βρήκε ο σύντροφός της λίγη ώρα αργότερα, ο οποίος κοιμόταν όταν η 29χρονη κρεμάστηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η
νεαρή ηθοποιός, γεννημένη στην Οξφόρδη, η οποία εργαζόταν και ως μοντέλο, είχε επηρεαστεί έντονα από την αυτοκτονία του καλύτερού της φίλου, ανέφερε ο σύντροφός της στις αστυνομικές αρχές. ''cosmo.gr'' Περισσότερα...

Γ'Εθνική :Συνεχίζουν μαζί Πλατανιάς-Βασιλείου

Με τον Χρήστο Βασιλείου στον πάγκο συνεχίζει ο Πλατανιάς καθώς συμφώνησαν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο πετυχημένος προπονητής που στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της ομάδας κατέκτησε τον τίτλο και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Πλατανιά.Ο Χρήστος Βασιλείου συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με την διοίκηση του Πλατανιά και συμφώνησαν να επεκτείνουν την συνεργασία τους και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, την παρθενική του συλλόγου στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Ο πρόεδρος του Πλατανιά, Γιάννης Γιακουμογιαννάκης συναντήθηκε με τον Αγρινιώτη τεχνικό και συζήτησαν για αρκετές ώρες σχετικά με το μέλλον του συλλόγου.
Αφού κατέληξαν σε συμφωνία, πλέον ο Χρήστος Βασιλείου περιμένει να ενημερωθεί από την διοίκηση του συλλόγου για το μπάτζετ που θα έχει στα χέρια του ώστε να μπορεί να κάνει τον σχεδιασμό για την ομάδα της επόμενης χρονιάς. ''athleticradio'' Περισσότερα...

25χρόνος μοτοσυκλετιστής νεκρός στην οδό Καλοκαιρίνου στο Ηράκλειο.


Σήμερα νωρίς το πρωί ο 25χρόνος Αριστείδη Τερζάκη έπεσε θύμα τροχαίου στην οδό Καλοκαιρίνου, όταν ΙΧ που οδηγούσε αλλοδαπός βγήκε και έκλεισε το δρόμο στον άτυχο νέο.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Βενιζέλειο και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
Ωστόσο τους γιατρούς του Βενιζέλειου νοσοκομείου κατηγορεί η οικογένεια του 25χρόνου μοτοσικλετιστή για ολιγωρία.
Ο ιατροδικαστής διέγνωσε πολλαπλά τραύματα και σε ζωτικά όργανα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο από αιμορραγία. ''2810.gr'' Περισσότερα...

Πέθανε σε ηλικία 97 ετών η γηραιότερη blogger στον κόσμο!!!

Η Ισπανίδα Μαρία Αμέλια Λόπες, η θεωρούμενη σαν η γηραιότερη μπλογκερ στον κόσμο, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 97 ετών, ανέφερε η οικογένειά της.
Η Λόπες στο μπλογκ της –το διατηρούσε από την ημέρα των 95ων γενεθλίων της σαν δώρο από τον εγγονό της– μιλούσε, μεταξύ άλλων, για τον ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, τις πολιτικές της πεποιθήσεις και την κακή κατάσταση της υγείας της.

Σε συνέντευξή της στο Guardian το 200
7 έλεγε ότι το μπλογκ της έδωσε νέα παράταση στη ζωή της. Το περασμένο Φεβρουάριο έγραφε: «Όταν είμαι στο Internet, ξεχνώ την ασθένειά μου». Ήταν μάλιστα δημοφιλής στην Ισπανία: πέρυσι την είχε επισκεφτεί και ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο... ''diaporon-bl''

Περισσότερα...

Καράμ Αλή Μπαμπά!


''By epikairo'' (κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Δασκάλα '' ψέκαζε'' τα παιδιά για να μην ... βρωμάνε !!!

Δασκάλα σε βρεφονηπιακό σταθμό απολύθηκε γιατί «ψέκαζε» τα παιδιά με αποσμητικό χώρου, κρατούσε αυτά που λερώνονταν με τα βρώμικα ρούχα τους, ενώ τα ανάγκαζε να πλένουν τα χέρια τους με απολυμαντικό.
Η 48χρονη Ελίζαμπεθ Ντέιβις κατηγορήθηκε ότι «ταπείνωνε» τα ανήλικα, ηλικίας από 3 έως 6 ετών, αφού, μεταξύ άλλων, έβαζε τους μαθητές της να κάθονται πάνω σε εφημερίδες μέχρι να έρθουν οι γονείς τους να τα πάρουν.

Όπως ήταν φυσικό, ο διευθυντής του σχολείου Hafod Primary School στη Νότια Ουαλία «έδιωξε» την Ντέιβις, που έχει 20χρονη εμπειρία στην εκπαίδευση και έπαιρνε μισθό 34.000 λίρες. Ωστόσο, για 18 μήνες ακόμα θα πληρώνεται κανονικά, ενώ παράλληλα θα διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες. ''ΑΠΕ'' Περισσότερα...

Τρίχρονη αγόρασε απο το internet σε δημοπρασια εναν εσκαφέα 12.2οο δολλαρίων !

Μία τρίχρονη από τη Νέα Ζηλανδία, η Πίπι Κουίνλαν, ξύπνησε τους γονείς της για να τους ανακοινώσει ότι είχε αγοράσει σε δημοπρασία στο Ιντερνετ έναν εκσκαφέα στην τιμή των 12.200 δολαρίων.Η μικρή αποφάσισε να παίξει με τον υπολογιστή την ώρα που οι γονείς της κοιμούνταν στο σπίτι της οικογένειας στο Στάνμορ Μπέι, κοντά στο Οκλαντ, έγραψαν οι Rodney Times.
Εντόπισε την ιστο
σελίδα δημοπρασιών TradeMe της Νέας Ζηλανδίας, την οποία είχε επιλέξει η μητέρα της και με μερικά κλικ στο ποντίκι, έκανε άθελά της την υψηλότερη πλειοδοσία για τον εκσκαφέα τύπου Kobelco. Όταν η μητέρα της, Σάρα Κουίνλαν, ξύπνησε και άνοιξε τον υπολογιστή της, έπαθε σοκ.
"Βρήκα ένα email από το TradeMe στο οποίο με ενημέρωναν ότι είχα κερδίσει σε μία δημοπρασία και ένα άλλο email από τον πωλητή, το οποίο έγραφε "νομίζω ότι θα τον αγαπήσεις αυτόν τον εκσκαφέα", είπε η Κουίνλαν στην εφημερίδα. Θεώρησε ότι προφανώς θα είχε κερδίσει κάποιο παιχνίδι Lego, το οποίο είχε αναζητήσει και κατάλαβε τι είχε συμβεί μόνο όταν "πήγα πίσω και ξαναδιάβασα τα emails μου και τότε διαπίστωσα ότι μου ζητούσαν 12.200 δολάρια. Επαθα το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου".
Τότε κάλεσε άμεσα την εταιρία TradeMe και τον πωλητή για να αναφέρει τί είχε κάνει η κόρη της.Τώρα πλέον, έγραψε η εφημερίδα, οι γονείς απομάκρυναν τον υπολογιστή και τον τοποθέτησαν σε σημείο που να μην τον φθάνει η Πίπι.
Περισσότερα...

Νέα διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Νέα διανομή τροφίμων στις άπορες οικογένειες του δήμου Ηρακλείου ,θα γίνει Τη Δευτέρα 25 Μαΐου και την Τρίτη 26 Μαΐου από τις 09:00 έως τη 13:00μμ στο «Κοινωνικό παντοπωλείο», οδός Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη). Οι δικαιούχοι, θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης .
Προκειμένου να παραλάβουν τα τρόφιμα οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.
Για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση στην Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να ενταχθούν στο «Κοινωνικό παντοπωλείο», σημειώνεται ότι θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις τους από την αρμόδια επιτροπή με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί και τα συνημμένα δικαιολογητικά.
Στη συνέχεια, αφού αναμορφωθεί το μητρώο απόρων της υπηρεσίας και περιληφθούν σε αυτό, τόσο οι παλιοί όσο και οι νέοι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν είδη σε τακτική βάση.
Περισσότερα...

Ο θεσμός ''“Γιορτή της γειτονιάς” και στην πόλη των Χανίων.

Έναν ευρωπαί'κό θεσμό με την ονομασία ''Γιορτή της γειτονιάς” διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, ο Δήμος Χανίων, με σκοπό να ενδυναμωθούν οι σχέσεις των πολιτών και να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη σε τοπικό επίπεδο.
Η γιορτή ως θεσμός ξεκίνησε το 1999 στο Παρίσι και έχει απλωθεί σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων Κυρ. Βιρβιδάκης υπογράμμισε:''είναι μια γιορτή η οποία όπως λέει και το σύνθημά της, ενθαρρύνει την καλύτερη συμβίωση, αναπτύσσει την αλληλεγγύη σε τοπικό επίπεδο και προωθεί την συμμετοχή του Ευρωπαίου πολίτη στα κοινά. Αυτή τη γιορτή που έχει καθιερωθεί στην Ευρώπη υιοθέτησε ο δήμος Χανίων για φέτος και για το μέλλον και θα πραγματοποιηθεί την συγκεκριμένη μέρα, στις 26 Μαϊου, σε τρεις γειτονιές της πόλης μας. Θα πραγματοποιηθούν στην Χαλέπα στο Μεϊντάνι, στα Παχιανά στο 3ο ΚΑΠΗ και στον Αγ. Ιωάννη στην οδό Μέφα όπου είναι το γήπεδο 5Χ5, τα γήπεδα μπάσκετ αλλά και το μικρό πάρκο της περιοχής". Περισσότερα...

Ιστοσελίδα στο facebook ,αλλά και προσωπική ,δημιουργεί ο Πάπας.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, ο οποίος όχι μόνο έφτιαξε το δικό του προφίλ στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook αλλά δημιούργησε και την προσωπική ιστοσελίδα του, με σκοπό να φέρει τους νέους πιο κοντά στην καθολική εκκλησία.
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Βατικανού που ονομάζεται www.pope2you.net είναι πλέον δυνατή, ενώ οι πιστοί μπορούν να γίνουν μέλη και να βλέπουν τους λόγους του Πάπα μέσω των κινητών τηλεφώνων τους iPhone ή να τους ακούν μέσω των iPod.
Οι ενδιαφερόμενοι βέβαια δεν θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν mail που έχει γράψει ο Πάπας, ούτε μπορούν να του κάνουν σχόλια και να σημειώνουν στον «τοίχο» του προφίλ του στο Facebook. Περισσότερα...

Κουρέας με σίγουρη πελατεία !!!



(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Εκδηλώσεις απο σήμερα στην Ιεράπετρα στα πλαίσια του «Μάη 2009»

Μια σειρά απο εκδηλώσεις προγραμματίζονται απο σήμερα για τους δημότες και επισκέπτες του δήμου Ιεράπετρας ,στο πλαίσιο του ''Μάη 2009''. Το βράδυ στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» δυο εκδηλώσεις.Η πρώτη είναι τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Μilena Mitova - Aχλάτη στις 8 μ.μ.
Η δεύτερη εκδήλωση, με τίτλο «Μουσική γι
α το θέατρο» είναι μια μουσική παράσταση από τη Λαϊκή Ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την συντοπίτισσα Ελεάννα Καρανδεινού, που παρουσιάζουν τέσσερις δεκαετίες ελληνικού τραγουδιού.
Αύριο Σάββατο 23 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της
κ. Μαρίας Μαθιουδάκη - Δραγασάκη «Η Ιεράπετρα των Κηπευτικών». Η παρουσίαση θα γίνει από τον κ. Βασίλη Μανιό καθηγητή της Σχολής Τεχνολογίας - Γεωπονίας του ΤΕΙ Κρήτης και συνδιοργανώνεται με τους Αγροτικούς Συλλόγους Ιεράπετρας «Ησίοδος», «Εκτός Εποχής Κηπευτικών», «Ανθοπαραγωγών».
Την Κυριακή 24 Μάιου ώρα 9 μ.μ. ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «24 Ώρες από τη ζωή μιας Γυναίκας» του Στέφαν Τσβάϊχ σε σκηνοθεσία Αντώνη Περαντωνάκη και σε συνδιοργάνωση με την Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού. Και οι δύο αυτές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».


Περισσότερα...

Τον πήρε το αεροπλάνο . Απίστευτο !

Περισσότερα...

Στα Χανιά απο σήμερα τα «κόκκινα βέλη» της RAF με εντυπωσιακούς ελιγμούς.

Στο αεροδρόμιο των Χανίων και πραγματοποιώντας εντυπωσιακούς ελιγμούς, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο των Χανίων τα σκάφη του σμήνος των «red arrows» της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις αυριανές εκδηλώσεις για την 68η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης.
Τους Βρετανούς
αεροπόρους υποδέχθηκε ο νομάρχης Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο οποίος επέδωσε τιμητική πλακέτα στον επικεφαλής του σμήνους και τιμητικά διπλώματα στους πιλότους των αεροσκαφών για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου. Περισσότερα...