Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Στο Ρέθυμνο το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρβαρων παιδιών

Μια ακόμη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει το σοβαρό πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης που διενεργήθηκε από το υπ. Παιδείας και το υφυπουργείο Αθλητισμού (έλαβαν μέρος 75.000 παιδιά, της Γ’ Δημοτικού πέρυσι), ένας στους τρεις μαθητές είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, ενώ το 80% των παιδιών είναι… «κολλημένο» στην τηλεόραση, στο DVD ή τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπου διοχετεύει περισσότερο από το μισό ελεύθερο χρόνο του (30-60%). Τα συμπεράσματα παρουσιάζονται χειρότερα στο Νομό Ρεθύμνης, όπου καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό παχύσαρκων ή υπέρβαρων μαθητών. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόνο ένας στους τρεις μαθητές συμμετέχει σε κάποια οργανωμένη δραστηριότητα εκτός σχολείου –ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, μπαλέτο–, ενώ επίσης μόνο ένας στους τρεις παίζει καθημερινά ή το Σαββατοκύριακο εκτός σπιτιού παιχνίδια, όπως κυνηγητό, κρυφτό, ποδήλατο.
Τις επόμενες μέρες καθένας από τους γονείς των 75.000 μαθητών θα λάβει επιστολή που αναφέρεται, με τις σχετικές συστάσεις, στη διατροφική αξιολόγηση του δικού του παιδιού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που γίνεται σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τη χορηγία του ΟΠΑΠ, θα «επεκταθεί» στους μαθητές της Δ’ και Ε’ Δημοτικού (περίπου 180.000).
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, ο οποίος χαρακτήρισε μάστιγα το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας, ανέφερε ότι σκοπός είναι στο μικροσκόπιο του προγράμματος να μπουν όλοι οι μαθητές.
''Ελεύθερος Τύπος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου