Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Εκμάθηση Ελληνικής γλώσσας για μετανάστες απο τον δήμο Χανίων.

Ένα νέο πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, των ηθών και των εθίμων της πόλης και του Νομού Χανίων, ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου ο Οργανισμός Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής (ΟΔΗΚΟΙΠ) του δήμου Χανίων για τους ενήλικους μετανάστες που ζουν στα Χανιά.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στον χώρο του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας στα Λενταριανά και θα είναι δωρεάν.
Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος του ΟΔΗΚΟΙΠ, Βαγγέλης Σαματάς δήλωσε ότι "ύστερα από ένα αίτημα που έγινε από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, ο δήμος Χανίων μέσω του ΟΔΗΚ
ΟΙΠ ανέλαβε μία πρωτοβουλία εκπαίδευσης ενηλίκων μεταναστών που δεν γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα και από την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία μέσα στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας στα Λενταριανά, εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας αλλά ηθών και εθίμων της πόλης και του Νομού μας".
Παράλληλα ο κ. Σαματάς επισήμανε ότι "είναι μια προσπάθεια που πιστεύω βοηθάει και όλους εμάς για την συνύπαρξη μεταξύ όλων των πολιτισμών και είναι μια προσπάθεια που γίνεται από το δίκτυο αυτό εθελοντικά και δωρεάν".
Ο ίδιος τόνισε ότι "επιλέξαμε την περιοχή των Λενταριανών επειδή η πρόσβαση εκεί είναι πιο εύκολη μέσω των λεωφορείων και οι άνθρωποι θα πηγαίνουν εκεί ώρες που δεν θα εργάζονται, έτσι ώστε να βοηθηθούν, να μάθουν την γλώσσα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας".
Εξάλλου ο κ. Σαματάς ανέφερε ότι 'στις νέες εγγραφές στα νηπιαγωγεία του ΟΔΗΚΟΙΠ, που ξεκινάνε 1η Ιουνίου, θα ενημερώνουν τους μετανάστες, τις μητέρες ή τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στην χώρα μας και θα παίρνουν ένα φυλλάδιο όπου αναφέρεται το πώς μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, το οποίο αφορά όλους τους αλλοδαπούς που δεν γνωρίζουν ελληνικά.
''Χανιώτικα νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου