Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Νέος σούπερ-δίσκος χωρητικότητας 2.000 DVD !!

Για μια ακόμη φορά η νανοτεχνολογία αποδεικνύει τις δυνατότητές της να ανοίγει νέους δρόμους. Το νέο επίτευγμά της είναι μια επαναστατική τεχνολογία οπτικής εγγραφής δεδομένων, που επιτρέπει τη δημιουργία αποθηκευτικών μέσων τεράστιας χωρητικότητας, καθιστώντας ήδη εφικτό να χωρέσουν σε ένα και μόνο δίσκο 300 σημερινά DVD με ταινίες ή τουλάχιστον 250.000 τραγούδια.
Οι νέοι σούπερ-δίσκοι έχουν το ίδιο εξωτερικά μέγεθος με ένα DVD, αλλά η χωρητικότητά τους φθάνει τα 1,6 Terabytes (1.600 Gigabytes) ο καθένας. Μετά από μελλοντικές βελτιώσεις, μπορεί να φθάσει και τα 10 Τerabytes (10.000 Gigabytes), δηλαδή όσο 2.000 ση
μερινά DVD, ενώ δεν αποκλείονται και δίσκοι με χωρητικότητα μέχρι και 10.000 φορές μεγαλύτερη από τους σημερινούς (συγκριτικά, οι δίσκοι διπλής στρώσης Blu-ray χωράνε δέκα στάνταρντ DVD)! Οι νέοι σούπερ-δίσκοι εκτιμάται ότι μπορεί να διατίθενται στην αγορά σε πέντε ως δέκα χρόνια από σήμερα.
Το οπτικό σύστημα εγγραφής και ανάγνωσης των σούπερ-δίσκων είναι παρόμοιο με τους σημερινούς δίσκους (DVD και CD), γεγονός που διευκολύνει τη βιομηχανική παραγωγή και την εμπορική αξιοποίησή τους. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποια μπορεί να είναι η ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής τόσο μεγάλης χωρητικότητας δίσκων.
''AΠΕ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου