Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Κανονικά εκτελείται το δρομολόγιο του Β. Κορνάρος απο Ρέθυμνο.

Σε συμβιβασμό κατέληξαν η εταιρεία ΛΑΝΕ και δύο εταιρείες πετρελαιοειδών, μετά την "εμπλοκή" της Τετάρτης όταν λόγω χρεών της ναυτιλιακής της επιβλήθηκε απαγόρευση απόπλου για το προκαθορισμένο δρομολόγιο του Βιντσέντζος Κορνάρος για Κύθηρα.
Όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Μανώλης Γαλανάκης, είχε γίνει πριν
από δύο χρόνια μία συμφωνία για την αγορά πετρελαίου, όταν η τιμή ήταν στα 50 δολάρια και όταν πλέον εκτελέστηκε η συμφωνία, η τιμή είχε σχεδόν τριπλασιαστεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η εταιρεία να μην μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της και έτσι οι πιστωτές της ζήτησαν προχθές την κατάσχεση. Μετά τις εκατέρωθεν διαπραγματεύσεις, δόθηκε εντολή και πάλι στην ΛΑΝΕ και το πλοίο αναχώρησε χθες το απόγευμα εκτελώντας κανονικά τα δρομολόγια του.
Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο έχει ως εξής:
Πέμπτη 21/05/09 Πειραιάς (αναχώρηση 19.00) _ Κύθηρα (άφιξη 01.35 _ αναχώρηση 03.50) _ Κίσσαμος (άφιξη 05.40 _αναχώρηση 06.00) _ Αντικύθηρα (άφιξη 07.50 _ αναχώρηση 08.00) _ Κύθηρα (άφιξη 09.40 _ αναχώρηση 10.00) Πειραιάς (άφιξη 16.30).
Στη συνέχεια, το πλοίο θα εκτελεί τα συγκεκριμένα του δρομολόγια με αναχώρηση από Πειραιά Παρασκευή 22/05/09 και ώρα 19.00 προς Κύθηρα _ Ρέθυμνο.
Ταυτόχρονα, η ΛΑΝΕ εξετάζει την πιθανότητα να δρομολογηθεί το πλοίο Βιντσέντζος Κορνάρος σε ένα νέο δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο και τελικό προορισμό το Ρέθυμνο. Αν τελικά αυτό επιλεγεί, τότε δεν αποκλείεται το πλοίο να αναχωρεί το απόγευμα της Δευτέρας από τον Πειραιά, να δένει στη Μήλο και από εκεί να αναχωρεί για Ρέθυμνο, όπου θα φτάνει το πρωί της Τρίτης. Το ίδιο βράδυ, θα αναχωρεί για το αντίστροφο δρομολόγιο.
''goodnet. Aγγελική Καλλέργη''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου