Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας σήμερα.

Κάθε χρόνο στς 22Μαϊου εορτάζεται η παγκόσμια Ημέρα βιοποικιλότητας . Καθιερώθηκε το 1993 απο τα Ηνωμένα Εθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας .
Η ποικιλία των φυτικών και ζωικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας. Σύμφωνα μα εκθέσεις του ΟΗΕ ,το 12% των πτηνών του πλανήτη και το 10% των φυτών και των ζώων της γης ,απειλούνται με εξαφάνιση ,εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και της υποβάθμισης των βιοτόπων .
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι έως το 2050 θα έχει εξαφανιστεί το 1/3 της πανίδας απο τη γη ,εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Η ΔΕΗ συμμετέχεισήμερα Παρασκευή , στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας, μέσα από νέες μεγάλες επενδύσεις, ενεργό στήριξη ερευνητικών έργων και καθημερινές δράσεις που θα έχουν ιδιαίτερα θετικές συνέπειες για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τη βιοποικιλότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου