Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Με λαμπρότητα και οι σημερινές εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης .

Με την επίσημη έπαρση των σημαιών στο φρούριο Φιρικά συνεχίσθηκαν σήμερα στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 68η επέτειο της μάχης της Κρήτης. Σημείο αναφοράς και φέτος η παρουσία 22 βετεράνων πολεμιστών της μάχης που έφθασαν στο Φιρκά σε άψογο στρατιωτικό σχηματισμό κρατώντας σημαίες και υπό τους ήχους γκάιντας. Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν επίσης παραταγμένα οχήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που σήμερα ανήκουν σε συλλέκτες οι οποίοι και τα συντηρούν.
Στο μήνυμα του εορτασμού αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο νομάρχης Γρηγόρης Αρχοντάκης. «Πιστεύω ότι η μάχη της Κρήτης είναι αυτή η μά
χη που κατάφερε να αλλάξει τα χρονοδιαγράμματα και να οδηγήσει στη νίκη των συμμάχων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε ο κ. Βιρβιδάκης.
Ο νομάρχης Χανίων αναφέρθηκε και στην ανέγερση του μνημειακού συγκροτήματος της μάχης της Κρήτης στο Γαλατά.«Έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή και ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του μνημειακού συγκροτήματος. Νομίζω ότι η ελληνική πολιτεία, η αυτοδιοίκηση κάνει το χρέος της απέναντι σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι».

Οι εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο ολοκληρώνονται με τελετή μνήμης στην πλατεία του Γαλατά στις 7 το απόγευμα, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο Χανίων.

Αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί θα γίνει επίδειξη από το ακροβατικό σμήνος της Raf ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελετή μνήμης στο συμμαχικό νεκροταφείο Σούδας.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελετή μνήμης στο Γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε

''ΑΠΕ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου