Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Προγραμματίζεται διαμαρτυρία αλιέων στα εγκαίνια του Φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Το ενδεχόμενο διαμαρτυρίας των επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψαράδων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Φράγματος των Ποταμών εξετάζεται από τους ίδιους, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της παράνομης αλιείας 2,5 τόνων «μαγιάτικων», 500 μέτρα από την ακτή του Ρεθύμνου.
Αν και υπάρχει καταγεγραμμένο βίντεο από αλιέα, το οποίο έχει «ανέβει» από χθες στο διαδίκτυο, το Λιμεναρχείο επιμένει πως δεν μπορεί εκ των υστέρων να βεβαιώσει παράβαση.
Υπενθυμίζουμε ότι όταν έγινε αντιληπτό το γεγονός προχθές, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο με τέσσερις τηλεφωνικές κλήσεις όπως υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος των ερασιτεχνών αλιέων, Ηλίας Κυριακάκης αλλά όταν ήρθε καθυστερημένα το σκάφος του λιμενικού, η «δράση» του γρι - γρι είχε ολοκληρωθεί.
Το επιχείρημα του Λιμεναρχείου για το ότι δεν μπορεί να βεβαιώσει παράβαση εκ των υστέρων, αντικρούει ο κ. Κυριακάκης, ο οποίος μιλώντας στον Team FM, είπε πως «το Λιμεναρχείο έχει ένα όργανο που λέγεται GPS PLOTER και στο οποίο έχει την πορεία του σε μια οθόνη και δείχνει σε κάθε στιγμή πάνω σε χάρτη το βάθος, σύμφωνα με τα στοιχεία της υδρογραφικής υπηρεσίας. Το όργανο αυτό το είχε το πλωτό του λιμενικού το οποίο έλεγξε το γρι γρι».
Παράλληλα όμως δόθηκε στο Λιμεναρχείο το βάθος και το στίγμα από το plotter του ερασιτέχνη αλιέα και το σχετικό βίντεο από όλη τη διαδικασία της παράνομης αλιείας, ώστε να το χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό στοιχείο. Ωστόσο ούτε παράβαση βεβαιώθηκε ούτε τα ψάρια κατασχέθηκαν.
Οι αλιείς σκέφτονται πολύ σοβαρά να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία με πανό στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, καθώς στα εγκαίνια θα είναι όλοι οι φορείς καθώς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και εκτιμούν ότι το θέμα θα γίνει ευρύτερα γνωστό.
''goodnet'' Χαρά Βηλαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου