Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Ο Λόγος που εκφώνησε ο ΚΑΤΜΑΝ ως υποψήφιος των οικολόγων.

Όπως έγραψα χθες ο γνωστός μας Κατέλης (ΚΑΤΜΑΝ) επρόκειτο να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Ιούνη με τους Οικολόγους Πράσινους .
Σήμερα το ανακοίνωσε και επίσημα μέσα απο την εκπομπή της Πάνια στο ALTER.
Ακούστε και δείτε τον ίδιο να εκφωνεί λόγο, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Ε! ρε γλέντιααααα !

Περισσότερα...

Διαπιστώσεις απο τα Χανιά :''Οι κατασκευές των αρχαίων Ελλήνων ήταν φιλικές προς το περιβάλλον''

Καινοτόμα, προσαρμοσμένα απόλυτα στο περιβάλλον και αρκετά προχωρημένα -ακόμα και για την εποχή μας- έργα κατασκεύαζαν οι Μινωίτες, τόνισε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Αθηνών Θεοδόσης Τάσιος, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα την αρχαία ελληνική τεχνολογία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά.
«Ήδη από την εποχή των Μυκηναίων μέχρι την αρχαιότητα της ελληνιστικής εποχής, οι Έλληνες είναι παθιασμένοι με την τεχνολογία, και τα έργα τους, από άποψη υδραυλικής οδομέτρων μηχανικής Αυτομάτων, είναι εξ
αιρετικά προχωρημένα ακόμα και για τις σημερινές αντιλήψεις» είπε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου.
Στο πλαίσιο της εκδή
λωσης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου φιλοξενείται μέχρι και τις 29 Μαΐου έκθεση φωτογραφίας που αφορά την τεχνολογία υδατικών πόρων και υγρών αποβλήτων στην αρχαία Κρήτη.Οι φωτογραφίες που φιλοξενούνται στην έκθεση είναι από 60 αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης και προϊόν εργασίας 4 ετών.
«Τα διδάγματα που μπορούμε να έχομε εμείς σήμερα είναι το πώς οι άνθρωποι εκείνων των εποχών με σημείο αναφοράς τον Μινωικό πολιτισμό κατασκεύαζαν αυτά τα έργα που λειτουργούν αιώνες» επισήμανε ο πρόεδρος του οργανισμού νερών και αποβλήτων της ΕΕ Ανδρέας Αγγελάκης. ''ΑΠΕ''
Περισσότερα...

Το μεγαλύτερο στόμα στον κόσμο ! Εκπληκτικό !!

Περισσότερα...

Δεύτερο κρούσμα του ιού της γρίπης στην Τουρκία


Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης Α (H1N1), λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος στο έδαφός της, το οποίο εντοπίστηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σε αμερικανό πολίτη προερχόμενο από τις ΗΠΑ με προορισμό το Ιράκ.
Το δεύτερο κρούσμα εντοπίστηκε στη σύζυγο του άνδρα στον οποίο διαγνώσθηκε η γρίπη, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ, το ζευγάρι ταξίδευε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράκ μέσω Αμστερνταμ και Κωνσταντινούπολης.

Περισσότερα...

Απίστευτο ! 33χρονος θα προσπαθήσει να περάσει απο Πελλοπόνησο στην Κρήτη κολυμπώντας !!!

Θα βουτήξει στην Πελοπόννησο με σκοπό να αναδυθεί στην Κρήτη, αφού πρώτα κολυμπήσει πάνω από 100 χλμ. χωρίς να βγει από τη θάλασσα, με σύντομες στάσεις μόνο για φαγητό και τις απαραίτητες εξετάσεις. Ο 33χρονος Γιώργος Τσιάνος, ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που συνδύασε επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης και την κατάκτηση της κορυφής του Εβερεστ, ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Ή ακριβέστερα για την επόμενη μεγάλη απλωτή, φιλοδοξώντας το καλοκαίρι του 2010 να αναμετρηθεί με τις αντοχές του ανθρώπινου σώματος στο Αιγαίο και να επιτύχει κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική -τουλάχιστον- ιστορία της μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.
«Το εγχείρημα έχει στηριχτεί σε ένα όνειρο που έχει ο Γιώργος Τσιάνος εδώ και πάνω από μία 10ετία», μας λέει η συνεργάτιδά του, Νίκη Χαλκιαδάκη. «Η ακριβής διαδρομή δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά θα βουτήξει από την Πελοπόννησο, θα περάσει από τα Κύθηρα, για να τερματίσει στην Κρήτη.Η επιθυμία του είναι να μη βγει καθόλου από το νερό. Θα λαμβάνει την απαραίτητη τροφή και το νερό που χρειάζεται μέσα στη θάλασσα, ενώ και οι ιατρικές μετρήσεις θα γίνονται μέσα στο νερό», προσθέτει η ίδια, εκτιμώντας πως το... μακροβούτι θα διαρκέσει 35-40 ώρες.
Δίπλα του θα βρίσκονται βάρκες με την ομάδα διάσωσης και την ομάδα υποστήριξης - γιατροί, προπονητές, κολυμβητές. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται μετρήσεις για τη θερμοκρασία, την κατάσταση της καρδιάς του κ.λπ.
Τα ρεύματα και η υποθαλάσσια ζωή είναι ακόμη δύο παράγοντες που κάνουν το εγχείρημα του Γ. Τσιάνου πολύ τολμηρό, πόσο μάλλον επειδή ο ίδιος δεν θέλει να κολυμπήσει μέσα σε προστατευτικό δίχτυ ή κλουβί. ''Εθνος'' Περισσότερα...

Αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις σε Ι.Χ. αυτοκίνητα στα Χανιά.

Που το πάνε τελικά οι εμπρηστές ; Τι είναι αυτό που τούς ωθεί στο να έχουν κάψει 12 οχήματα μέσα στο 2009 σε περιοχές των Χανίων ;
Έτσι μετά και την πρόσφατη επίθεση στο αυτοκίνητο των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας ,έρχεται να προστεθεί ενα άλλο σοβαρό περιστατικό που συνέβη σήμερα τα ξημερώματα κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Σούδας.
Τρία σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες και παρά τις προσπάθειες των πέντε ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας ,που κατεύθασαν με δύο οχήματα ,αυτά (ένα Ζάσταβα ,ένα Χιουντάι και ένα Πεζό) καταστράφησαν ολοσχερώς.
Κάτω απο το ένα αυτοκίνητο βρέθηκαν γκαζάκια ,γεγονός που ενισχύει το συμπέρασμα οτι πρόκειται για εμπρησμό.
Προανάκριση ενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων. Περισσότερα...

Βρέφος εθισμένο στην ηρωίνη πέθανε έχοντας 13 σπασμένα πλευρά

Μια σοκαριστική ιστορία που ξεσκεπάζει τις τραγικές πτυχές του συστήματος ανάδοχων οικογενειών στη Μ. Βρετανία βγήκε στην επιφάνεια, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου ενός μωρού μόλις τριών μηνών.
Η μητέρα της μικρής Τσέλσι Έσσεξ ήταν ηρωινομανής, με αποτέλεσμα το νεογέννητο βρέφος να αναγκαστεί να περάσει τις πρώτες πέντε εβδομάδες της ζωής του στο νοσοκομείο, με συμπτώματα στερητικού συνδρόμου, μέχρι να αποτοξινωθεί.
Στη συνέχεια δόθηκε σε μια ανάδοχη οικογένεια, η οποία είχε υπό την κηδεμονία της άλλα 13 παιδιά, όλα κάτω των τριών ετών.Η Τσέλσι υπέφερε καθώς το ζευγάρι των ανάδοχων γονιών την κακομεταχειρίζονταν και σε ηλικία μόλις 12 εβδομάδων εισήχθη στο νοσοκομείο με καρδιακή προσβολή που προήλθε από σοβαρή στομαχική μόλυνση.
Οι γιατροί στο νοσοκομείο δεν κατάφεραν να σώσουν το βρέφος, ενώ κατά τη διάρκεια των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι είχε 13 σπασμένα πλευρά ως αποτέλεσμα «ισχυρής πίεσης από ενήλικα», καθώς και τραύματα στα χείλη από «εξαναγκαστικό τρόπο ταΐσματος».Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2007 και η ιατροδικαστική έκθεση στη σορό του βρέφους δεν έδειξε ότι η εμφανής κακομεταχείρισή του από τους ανάδοχους γονείς δεν είχε σχέση με την αιτία θανάτου του.
Αυτό που μένει στο τέλος, είναι η σκέψη των εφιαλτικών ημερών που έζησε η μικρή Τσέλσι, εξαιτίας του διάτρητου συστήματος ανάδοχων οικογενειών, που δεν μπόρεσε να την προστατέψει και πιθανώς να της στοίχισε τη ζωή. ''Ζούγκλα''
Περισσότερα...

Νέα δημοσκόπιση. Τρίτο κόμμα οι Οικολόγοι

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 5,5% της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας "Public Issue" για λογαριασμό του "ΣΚΑΙ" και της "Καθημερινής".

Συγκεκριμένα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προηγείται με 26,5% έναντι 21% του κυβερνώντος κόμματος. Εντυπωσιακό ποσοστό για τους Οικολόγους με 6,5%, 6% συγκεντρώνει το ΚΚΕ, 5,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, 3% ο ΛΑΟΣ. Αναποφάσιστο το 8%, ενώ δηλώνει ότι δε θα ψηφίσει το 9,5%.

Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 59% έναντι 20% της ΝΔ.

Περισσότερα...

Το Iraklio web radio σας φτιάχνει το κέφι.


Σήμερα στις 6μμ όπως κάθε Σάββατο
το Iraklio web radio
σας φτιάχνει το κέφι!!
και τα blogs σας ενημερώνουν.
Σήμερα εκτός απο τα αγαπημένα μας τραγούδια
θα διαβαστεί και ο...ανεξάρτητος διαδικτυακός Τύπος.

Γιαυτό λοιπόν συντονιστείτε όλοι στις 18.00,παρέα με τον Niok
τα τραγούδια μας και τα τελευταία νέα από τα blogs.
Σήμερα θα τα ακούσετε όλα και θα τα μάθετε όλα !
Iraklio web radio Περισσότερα...

Μια διαφορετικη Eurovision….. (γέλιο)

(κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)

Kαι παμε στην πρωτη διαγωνιζομενη. Ζιμπεν ζιμπεν να η Λουλου!

Και συνεχιζουμε με την Αννα Τσιπρα. Εεεε, τον Αλεξη Βισση ηθελα να πω. Τελοσπαντων, καταλαβατε. Ξεκινησε με πολλες ελπιδες και μεγαλες προσδοκιες, αλλα τα κανε σκ--ά !
Να κι ο Τζορτζ! Τωρα γι αυτόν τι να πω; Του λειπει το «κατι» που θα κανει την διαφορα.
Κανονικα θα εκλεινε την βραδια η Καλομοιρα. Τελικα δεν μπορεσε να ρθει και ετσι ηρθε ο Κακομοιρης! Απολαυστε τον στον χορο των σκανδαλων.

Και τωρα οι guest star της βραδιας. Μαζι μaς είναι τα Τερατα και μαλιστα χωρις μασκες!!!!!!

Περισσότερα...

Ερχονται μίνι λεωφορεία στο κέντρο των Χανίων.Ανάσα στο κυκλοφοριακό.

Ανάσα στους δημότες ,αλλά και στους επισκέπτες που κατακλύζουν τα Χανιά και ταλαιπωρούνται στην προσπάθεια τους να μετακινηθούν και να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης ,έρχεται να δώσει με απόφαση της η Δημοτική αρχή των Χανίων.
Ετσι μέσα στον ερχόμενο μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα μίνι λεωφορεία στο κέντρο της πόλης.
Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων Κυρ.Βιρβιδάκη.
Να σημειωθεί ότι το βασικό δρομολόγιο των μίνι λεωφορείων είναι το εξής:
Δημοτικός κήπος- Δημοτική Αγορά,οδοί Μουσούρων,Καραολή Δημητρίου, Σήφακα,Κύπρου Ελ.Βενιζέλου-πλατεία Δικαστηρίων και επιστροφή στον Δημοτικό κήπο. Περισσότερα...

8ος κληρώθηκε ο Σάκης . Ντέρμπυ στα στοιχήματα.

Όλα είναι έτοιμα για την αποψινή βραδιά και σε μερικές ώρες από τώρα, το κοινό θα κατακλύσει το "Ολιμπίνσκι" στο οποίο θα διεξαχθεί ο 54ος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον. Ο τελικός θα μεταδοθεί από την τηλεόραση της ΝΕΤ στις 22:00.
Ο Σάκης δεν τρά
βηξε καλό κλήρο αφού στην καθιερωμένη κλήρωση του τελικού επέλεξε το χαρτάκι με το νούμερο 8, για το οποίο -κρατώντας το πλάγια- ανέφερε χαριτολογώντας, ότι του έτυχε το "άπειρο".
Αντίθετα, ο μεγάλος αντ
ίπαλος του ο Νορβηγός, Αλεξάντερ Ρίμπακ, κληρώθηκε στην 20η θέση γεγονός που του δίνει πλεονέκτημα . Ειδικοί που ασχολούνται με τα στοιχήματα (betting) στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον (Eurovision) 2009, εκτιμούν ότι οι κριτές δεν έχουν και μεγάλη μνήμη και οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται μετά το διάλειμμα και προς το τέλος του διαγωνισμού έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μεγάλων γραφείων στοιχημάτων, η συμμετοχή της Ελλάδας με τον Σάκη Ρουβά και το τραγούδι «This Is Our Night», εκτός σημαντικού απροόπτου, θα καταλάβει τη δεύτερη θέση.
Η Νορβηγία με το τραγούδι «Fairytale» του Alexander Rybak , έχει τις περισσότερες πιθανότητες για την πρώτη θέση. Η καταγωγή του Ράϊμπακ είναι από τη Λευκορωσία και σε συνδυασμό με την 20η θέση στην οποία θα εμφανιστεί, είναι σίγουρο ότι θα αποσπάσει τις ψήφους των ανατολικών χωρών καθώς και των Σκανδιναβικών.
Περισσότερα...

Φάρσες σε δημόσιες τουαλέτες .Φοβερή πλάκα !

Περισσότερα...

Στο ρυθμό του Sakis…...

By epikairo (Κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Δέσμευση για παρεμβάσεις στον Δήμο Ακρωτηρίου Χανίων.

Συνάντηση ουσίας με τον Δήμαρχο Ακρωτηρίου Χανίων Μιχάλη Κυνηγό είχαν κάτοικοι και επιχειρηματίες -μέλη του υπό σύσταση Συλλόγου Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Σταυρού ,απο τον οποίο απέσπασαν την δέσμευση για έργα ανάπλασης και παρεμβάσεις στην περιοχή .
Στο επίκεντρο της συζήτησης ,βρέθηκαν το θέμα της ανάπλασης της πλατείας του Σταυρού ,όπως και το θέμα της καθαριότητας ,ενω έγινε λόγος και για την έλλειψη αστυνόμευσης που μαστίζει τους καποδιστριακούς Δήμους.
Ακόμα οι εκπρόσωποι του υπό σύσταση Συλλόγου έδωσαν τις απαραίτητες εξηγήσεις για την ένταση που επικράτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του νομάρχη Χανίων, Γρηγόρη Αρχοντάκη, στο δημοτικό συμβούλιο Ακρωτηρίου πριν από λίγες εβδομάδες επισημαίνοντας , μεταξύ άλλων, ότι θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους "σεβόμενοι, όμως, σε κάθε περίπτωση, τους θεσμούς και αυτούς που τους εκπροσωπούν". Περισσότερα...

Πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Τουρκία

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1), διευκρινίζοντας ότι εντοπίστηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σε άτομο που ήλθε από τις ΗΠΑ και είχε προορισμό το Ιράκ.
Ο ιός εντοπίστηκε σε άτομο, η εθνικότητα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, που εισήλθε στην Τουρκία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, προερχόμενο από τις ΗΠΑ με ενδιάμεσο σταθμό το Αμστερνταμ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τηλεοπτικούς σταθμούς πρόκειται για άτομο με ιρακινή υπηκοότητα και νοσηλεύεται στην τουρκική μεγαλούπολη. Δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους αναμένεται να κάνει αργότερα στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Υγείας. Περισσότερα...

Παρ’ ολίγον τραγωδία χθες στο Ρέθυμνο απο τρελή πορεία Ι.Χ ,με Χανιώτικες πινακίδες.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα χθες το απόγευμα όταν ένα ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο που εκινείτο στην οδό Κεφαλογιάννηδων, πραγματοποιώντας μια τρελή πορεία καρφώθηκε πάνω σε τραπεζοκαθίσματα εστιατορίου που ευτυχώς εκείνη την ώρα ήταν άδεια.
Ο νεαρός οδηγός του κόκκινου Seat Ibiza με χανιώτικες πινακίδες, που δεν έπαθε το παραμικρό είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και αυτό να σκαρφαλώσει στο πεζοδρόμιο, και να προκαλέσει, για καλή του τύχη, μόνο υλικές ζημιές στο κατάστημα.
Τρομοκρατημένοι θαμώνες διπλανών καταστημάτων που απολάμβαναν τον καφέ και το φαγητό τους αλλά και επαγγελματίες της περιοχής έγιναν και πάλι θεατές ενός κακόγουστου θρίλερ που επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σοκαρισμένοι όμως και οι τουρίστες που έκαναν τον περίπατο τους στην περιοχή με αγωνία έβλεπαν τον οδηγό να εξέρχεται σώος από το όχημα του αλλά και με ανακούφιση να διαπιστώνουν πως δεν υπήρξαν τραυματίες από την σφοδρή αυτή πρόσκρουση σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. ''Ρεθυμνιώτικα νέα'' Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ .

Για Αθηνα'ι'κές εφημερίδες πατήστε ΕΔΩ


Για Κρητικές εφημερίδες πατήστε ΕΔΩ Περισσότερα...

ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ Μά'ι'ος 1941. Σαν σήμερα...

Περισσότερα...

Αρχίζουν σήμερα με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης.


Ανοίγει σήμερα με κάθε λαμπρότητα ,η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων της 68ης επετείου απο την ιστορική Μάχη της Κρήτης ,με πολιτιστική παρουσίαση στις 11 το πρωί στο εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Χανίων.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο στη Χρυσαυγή των Βουκολιών,στο μεγάλο Αρσενάλι και στο Πνευματικό κέντρο.
Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στον Καμπανό ,στο λιμανάκι Νέας Χώρας καθώς και στο Πνευματικό κέντρο Χανίων με τον διαγωνισμό μαντινάδας.
Περισσότερα...

Επτά συλλήψεις σε μια εβδομάδα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Το νεοσυσταθέν Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε μια εβδομάδα λειτουργίας του μετράει ήδη 7 δικογραφίες και επτά συλλήψεις. Μάλιστα προχθές, δύο άτομα από το Δήμο Φοίνικα, συνελήφθησαν για κατοχή και εμπορία κάνναβης, καθώς από την πρώτη ημέρα σύστασης του Τμήματος, υπήρχε η πληροφορία για τη δράση τους. Επί μια βδομάδα οι δύο άνδρες είχαν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση. Εντοπίστηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούσαν, καθώς και οι οικίες τους και έγιναν έρευνες παρουσία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Παράλληλα σε αγροτεμάχια που χρησιμοποιούν, βρέθηκαν 20 δενδρύλλια κάνναβης, τα δέκα φυτώρια και τα υπόλοιπα σε πλήρη ανάπτυξη, από 20 εκατοστά έως 1 μέτρο, τα οποία και κατασχέθηκαν. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την κατηγορία καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Ο Διοικητής της Ασφάλειας, Παντελής Μουρτζανός συνεχάρη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και τον Διευθυντή του που όπως είπε «παρά το γεγονός ότι είναι λιγότερα τα άτομα από όσα χρειαζόμαστε, έχουν δείξει ζήλο στο πρόβλημα των ναρκωτικών». ''goodnet.gr''
Κάλεσε δε τους πολίτες να «αγκαλιάσουν» την υπηρεσία, διότι «το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι πρόβλημα της Δίωξης και γενικότερα της αστυνομίας, αλλά όλης της κοινωνίας και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να σταματήσει η εμπορία.
Με την εμπορία κάποιοι βγάζουν αρκετά χρήματα και αρκετοί οδηγούνται πρώτα στη φτώχεια και μετά στο θάνατο».

Περισσότερα...

Διήμερο αλληλεγγύης στους μετανάστες απο σήμερα στα Χανιά

Εκδηλώσεις προβληματισμού αλλά και δράσης για τη μετανάστευση διοργανώνει σήμερα και αύριο στα Χανιά το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα στις 10 το πρωί στην "Οκτάβα" όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με μεταναστευτικές κοινότητες, ομάδες, δίκτυα υποστήριξης και κοινωνικούς χώρους. Το απόγευμα στις 7 στην "Οκτάβα" θα διεξαχθεί συζήτηση με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, νομικών και συνδικαλιστών, ενώ στις 9 το βράδυ προβλέπεται μουσική βραδιά με θέα την πόλη στην αυλή της "Ρόζα Νέρα".
Την Κυριακή στις 11 το πρωί θα γίνει συνάντηση στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας όπου θα συγκεντρωθεί υλικό (τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια κ.λπ.) για μετανάστες και Έλληνες που έχουν ανάγκη. Περισσότερα...

Νέο προπονητή ψάχνει ο ΟΦΗ. Τέλος ο Ματζουράκης.

Για άλλη μια μέρα τα νέα για τον ΟΦΗ δεν είναι ευχάριστα αφού ο Γιάννης Ματζουράκης δεν τα βρήκε με τον Φανούρη Βατσινά και "αποχαιρέτησε". Ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΦΗ το μεσημέρι της Παρασκευής, δίχως όμως θετικό αποτέλεσμα.
Όπως ήταν γνωστό, ο Ματζουράκης ήθελε να γίνει ολοκληρωτικό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ της κρητικής ομάδας, όμως δεν πήρε τις απαντήσεις που ήθελε από τον Φανούρη Βατσινά.
Μετά το ραντεβού, η θέση του προπονητή του ΟΦΗ μένει "ορφανή" και οι διοικούντες ψάχνουν για τον αντικαταστάτη του Ματζουράκη. Περισσότερα...

Ανακοινώνονται αύριο τα ψηφοδέλτια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου


Ανακοινώνονται αύριο Κυριακή τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου με τα ονόματα στις εκλόγιμες θέσεις να έχουν κριθεί.
Θα προηγηθούν ανοικτές συγκεντρώσεις του Κ.Καραμανλή στην Αρτα και του Γ.Παπανδρέου στην Πάτρα. Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 16 / 5

Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα.



Περισσότερα...

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Στην εμπόλεμη ζώνη με ροζ σώβρακο!

Ούτε στον πόλεμο δεν μπορεί κανείς να ...κρυφτεί απο τους φωτορεπόρτερ !

Ένας στρατιώτης, των ΗΠΑ, που πολεμά τους Ταλιμπάν στο μακρινό Αφγανιστάν έγινε πρωτοσέλιδο όταν διέρρευσε φωτογραφία που τον απεικονίζει να φορά ροζ σώβρακο στην μάχη!

Ο 19-χρονος άρπαξε το όπλο και κράνος και έσπευσε στην μάχη φορώντας από κάτω μόνο το ροζ σώβρακο, σκηνή που αποθανάτισε ένας φωτογράφος του Associated Press.
Ο νεαρός φαντάρος τηλεφώνησε στους γονείς στο Texas να τους ανακοινώσει πως θα γίνει πρωτοσέλιδο στους New York Times!
«Πήγα απευθείας στον υπολογιστή μου και κοίταξα την σελίδα των New York Times. Γνώριζα ότι του αρέσουν τα μποξεράκια αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι τα φορούσε σε ροζ χρώμα. Γέλασα με την ψυχή μου,» είπε ο πατέρας του στρατιώτη, κύριος Tommy Boyd. ''Εθνος'' Περισσότερα...

Στα Χανιά το Δ.Σ. της διεθνούς Οργάνωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Η ISWA (μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την αϊφορική διαχείριση των στερεών αποβλήτων), αποφάσισε μετά την πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ), Λευτέρη Κοπάση και με την προτροπή του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής της ISWA Αντώνη Μαυρόπουλου, να πραγματοποιήσει στα Χανιά το Διοικητικό της Συμβούλιο, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου το 2010. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ Λευτέρης Κοπάσης, "οι παρεμβάσεις της ISWA επηρεάζουν τις διεθνείς περιβαλλοντικές αποφάσεις όσο και την διατύπωση εθνικών και ευρωπαϊκών νομοθετημάτων". Τα Διοικητικά Συμβούλια της ISWA πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς τόπους ανά την υφήλιο, όπου τα μέλη, εξειδικευμένα στελέχη στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων, παγκόσμιας εμβέλειας, από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τον ακαδημαϊκό χώρο ανταλλάσουν απόψεις και τεχνογνωσία στο θέμα της διαχείρησης των απορριμμάτων. Η απόφαση για την συνεδρίαση του ΔΣ στα Χανιά ελήφθη κατά την διάρκεια του συνεδρίου με θέμα την ανακύκλωση, που διοργάνωσε η ISWA στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Περισσότερα...

Στα Χανιά το Δ.Σ. της διεθνούς Οργάνωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Περισσότερα...

Εγκαινιάζεται απόψε ο νέος χώρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρεθύμνου.

Εγκαινιάζεται απόψε στις 8 ο νέος χώρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρεθύμνου "Λευτέρης Κανακάκις", με την έκθεση έργων από τη μόνιμη συλλογή με τίτλο "Στο κατώφλι δύο αιώνων" με την επιμέλεια της διευθύντριας του κέντρου, Mαρίας Mαραγκού.
O καινούριος χώρος, περίπου 1000τ.μ., διατήρησε τη μορφή του παλιού ενετικού και βιομηχανικού κέλυφους και αναπτύχθηκε εσωτερικά βάση των σύγχρονων προδιαγραφών της μελέτης του Tάσου Mπίρη-Aρχιτέκτονα, Kοινοτικού Προγράμματος στήριξης. Oι εργασίες επέκτασης και πλήρους αναστήλωσης διήρκησαν περίπου τρία χρόνια και υλοποιήθηκαν από την εταιρεία «Eργοδομή» του Στέλιου Xουρδάκη. Περισσότερα...

Και ΤΩΡΑ ;


(Κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

«ΚΑΡΦΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΟΥ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ.

Καρφιά του αναπληρωτή καθηγητή Ιωάννη Ματαλιωτάκη για τη μαιευτική κλινική του Βενιζελείου νοσοκομείου και τον τρόπο που αντιμετώπισε την άτυχη 33χρονη Μαρία Βουλγαρίδη, περιστατικό που είχε τραγική κατάληξη.
Σύμφωνα με τον κ. Ματαλιωτάκη η 33χρονη δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από τους γιατρούς της μαιευτικής του Βενιζελείου.

Σε ένα τέτοιο επείγον περιστατικό τόνισε χαρακτηριστικά, ο γιατρός θα έπρεπε να ενημερώνεται από
τον ειδικευόμενο και να βρίσκεται δίπλα στην έγκυο για να της προσφέρει ιατρική βοήθεια. Η ρήξη μήτρας είναι η τρίτη αιτία θανάτου σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί διήμερο σεμινάριο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στις αίθουσες τοκετού. ''cretatv'' Περισσότερα...

Ριψοκίνδυνο το επάγγελμα του δημοσιογράφου ...

Περισσότερα...

Πατέρας ήθελε να κάνει δώρο στα γέθλια του 14χρονου γιού του μια ιερόδουλη !!

Ναι ναι ! Συνέβη και αυτό !
Σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ένας πατέρας που θέλησε να κάνει δώρο στο γιο του για τα γενέθλιά του των 14 ετών την πρώτη του σεξουαλική συνεύρεση με μια ιερόδουλη.
Στα τέλη Ιουλίου, ο 42χρονος πατέρας, πολωνικής καταγωγής, πήγε βόλτα τον γιο του με το αυτοκίνητο στην περιοχή όπου συχνάζουν ιερόδουλες στο Νότιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, και του είπε να διαλέξει μία.Όμως για κακή του τύχη, αυτή που επέλεξε, ήταν αστυνομικός.
«Το αγόρι είπε ότι ο πατέρας του το έκανε αυτό επειδή ήταν ακόμη παρθένος και ήθελε να φροντίσει γι' αυτό», δήλωσε ο εισαγγελέας Άντριαν Χάρις στο δικαστήριο.
«Το χρέος σας προς τον γιο σας είναι να φροντίζετε για τις ηθικές του αρχές κι όχι να τον μυείτε στη σεξουαλικότητα μέσω μιας ιερόδουλης», έκρινε ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Νότιγχαμ Τζόναθαν Τιρ.
Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε ότι η ποινή που επιβάλεται στον πατέρα είναι με αναστολή, καθώς το δικαστήριο πιστεύει ότι η πραγματική του πρόθεση δεν ήταν να βλάψει το γιο του. Περισσότερα...

Ανετράπη Ι.Χ. στην εθνική οδο Χανίων - Ρεθύμνου .


Τροχαίο ατύχημα ,χωρίς ευτυχώς τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου ,στο ύψος του Καλάμι .
Δύο άτομα και ενω το όχημα τους κατευθυνόταν προς το Ρέθυμνο,εξετράπη της πορείας του (φωτο αρχείου)για άγνωστο λόγο και μετά απο πρόσκρουση στο τσιμεντένιο στηθαίο ,αυτό ανετράπη. Η οδηγός και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου βγήκαν απο το Ι.Χ. ελαφρά τραυματισμένοι ,ενω στο σημείο αυτό η κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία.
Προανάκριση ενεργεί το τμήμα τροχαίας Χανίων. Περισσότερα...

Παραλίγο...


By ''drseeng'' (κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Στον εισαγγελέα για κλοπές σε εκκλησία στην Ιεράπετρα !


Δεν είχαν ούτε ιερό ,ούτε όσιο ,δυο άτομα ,στα αυτοκίνητα των οποίων αστυνομικοί ,μετά απο σχετικό έλεγχο ,βρήκαν λάδι .κερί και καντήλια που είχαν κλέψει απο εκκλησία στην
Ιεράπετρα !
Τα δυο αυτά άτομα οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα Λασιθίου. Περισσότερα...

Στις φλόγες απο εμπρησμό όχημα της Ν.Α. Χανίων.


Στις φλόγες παραδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα ενα όχημα των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Χανίων που ήταν σταθμευμένο στην συμβολή της οδού Δασκαλογιάννη καιΣήφακα και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για εμπρησμό.
Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιές ύψους 5.οοο ευρώ. Πέντε άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δύο οχήματα έφθασαν έγκαιρα στην περιοχή ,περιορίζοντας την εξάπλωση της φωτιάς στους γύρω χώρους.
Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής . Περισσότερα...

Παράταση 15 ημερών για ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσης 2009


Παρατείνονται κατά 15 ημέρες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ετσι οι νέες καταληκτικές προθεσμίες για την ηλεκτρονική υποβολή ξεκινούν από τις 22 Μαΐου για ΑΦΜ που λήγουν στο ψηφίο 1 και ολοκληρώνονται στις 4 Ιουνίου για ΑΦΜ που λήγουν στο ψηφίο 0. Περισσότερα...

Κύκλωμα με πλαστά έγγραφα ,ερευνάται στο Ηράκλειο.


Εναν αλλοδαπό με ελληνική υπηκοότητα ,ο οποίος κατοικεί στο Ηράκλειο ,αναζητά η Ασφάλεια Ηρακλείου ,ως μέλος κυκλώματος παραγωγής πλαστών εγγράφων ,για την έκδοση καταναλωτικών δανείων. Σε έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του βρέθηκαν φορητοί υπολογιστές με σκαναρισμένα αποτυπώματα σφραγίδων ,διάφορα διαβατήρια καθώς και πλαστές αστυνομικές ταυτότητες. Περισσότερα...

Ωπα ! Να και η εκδοχή σε γυναίκα !

Περισσότερα...

"Eπιδρομή" χάκερς στο Facebook .

Xάκερς σκόπευαν να προκαλέσουν πρόβλημα σε 200 εκ. χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, συλλέγοντας τους κωδικούς πρόσβασής τους.
Ο εκπρόσωπος της δημοφιλούς ιστοσελίδας Barry Schnitt δήλωσε ότι η ιστοσελίδα βρσκόταν στη διαδικασία διόρθωσης των βλαβών που προκάλεσε η επίθεση των χάκερς.
Οι χάκερς "έκλεψαν" τους κωδικούς πρόσβασης, μπαίνοντας στα προφιλ των χρηστών και στέλνοντας μηνύματα σε φίλους τους, παρακινώντας τους να κλικάρουν σε ψεύτικες ιστοσελίδες.
Αυτές έμοιαζαν με την αρχική σελίδα του Facebook αλλά στην πραγματικότητα "κρατούσαν" τους κωδικούς που πληκτρολογούσαν οι χρήστες. Σκοπός αυτών των επιθέσεων είναι γενικά η κλοπή της θέσης εντοπισμού του χρήσ
τη και η διάδοση spam μηνυμάτων.

Το Facebook διέγραψε όλες τις αναφορές προς αυτούς τους τομείς. Ο κ. Schnitt τόνισε ότι η ομάδα ασφαλείας της ιστοσελίδας θεωρεί ότι οι χάκερς σκόπευαν να συγκεντρώσουν έναν αριθμό εντολών, ώστε χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς των χρηστών, να προωθήσουν μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων, προϊόντα στους άλλους χρήστες. ''Reuters''

Περισσότερα...

Βρήκαμε την λύση για τις Ευρωεκλογές ! Ψηφίζουμε ΚΑΤΜΑΝ!

Ο ΚΑΤΜΑΝ θέλει την ψήφο μας να πάει στην Ευρωβουλή!
Κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του Δημοσθένη Βεργή !

Καλό θα ήταν να είχε και τον ΒΑΣ ΒΑΣ στο Ψηφοδέλτιο!
'' papatzides.'' Περισσότερα...

Αχ !Τι να πιώ !Δεν έχει ποικιλία !



(κλικ για μεγέθυνση) Περισσότερα...

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στα Χανιά για περικοπές αποζημιώσεων.

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο περικοπής των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συνοδεύουν τους μαθητές σε εκδρομές εσωτερικού και εξωτερικού εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χανίων. “Εκτός από τη μείωση των μισθών μας και σε εκκρεμότητα (;) την περίθαλψη και τη σύνταξή μας, τον τελευταίο καιρό, βιώνουμε στον χώρο μας και άλλες συνέπειες μιας πολιτικής συνεχών παράνομων και προκλητικών περικοπών σε όλο το φάσμα των σχολικών δραστηριοτήτων”, τονίζει σε ανακοίνωσή του προς τους εκπαιδευτικούς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων. Και προσθέτει: «Αιφνιδιαστικά περικόπτουν τις εγκεκριμένες με την υπογραφή τους αποζημιώσεις για τους καλλιτεχνικούς αγώνες, αλλάζουν τα προγράμματα των εξετάσεων, δεν πληρώνουν τα έξοδα για την τεχνική υποστήριξη του σχολικού δικτύου στο Internet, επιμορφωτές και επιμορφούμενοι στους υπολογιστές είναι απλήρωτοι πάνω από τρία χρόνια, η ενισχυτική διδασκαλία ουσιαστικά καταργείται αφού δεν προσλήφθηκαν καθηγητές για οικονομικούς λόγους, οι ωρομίσθιοι στα σχολεία είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη κ.λπ.». Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων σημειώνει ότι «τις τελευταίες μέρες, με διάφορες προφάσεις, προσπαθούν επί της ουσίας να περικόψουν και τις έτσι κι αλλιώς πενιχρές αποζημιώσεις που παίρνουν οι συνάδελφοι, οι οποίοι συνοδεύουν τους μαθητές στις μαθητικές εκδρομές εσωτερικού και εξωτερικού. Εμείς πιστεύουμε ότι στο θέμα των πολυήμερων εκδρομών δεν είναι δυνατόν το Ελληνικό κράτος να αποποιείται των ευθυνών του μέσω της υπεύθυνης δήλωσης του γονέα για τον μαθητή και μέσω της εκούσιας συμμετοχής του εκπαιδευτικού σ’ αυτήν (εκδρομή)». Περισσότερα...

Συλλήψεις έγιναν τη νύχτα στα Μάλλια.

Συλλήψεις έγιναν τη νύχτα στα Μάλλια, όταν αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου πραγματοποίησαν έρευνα σε μπαρ της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού, ο οποίος κατηγορείται, ότι μέσω συνεργατών του, προωθούσε νεαρούς βρετανούς σε συγκεκριμένα μπαρ, όπου με λίγα ευρώ μπορούσαν να καταναλώσουν όσο αλκοόλ άντεχαν. Επίσης συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ στα Μάλλια και τρεις βρετανοί υπήκοοι, οι οποίοι φέρονται να συνεργάζονται με το τουριστικό γραφείο του επιχειρηματία. ''2810.gr''
Περισσότερα...