Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Επτά συλλήψεις σε μια εβδομάδα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Το νεοσυσταθέν Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε μια εβδομάδα λειτουργίας του μετράει ήδη 7 δικογραφίες και επτά συλλήψεις. Μάλιστα προχθές, δύο άτομα από το Δήμο Φοίνικα, συνελήφθησαν για κατοχή και εμπορία κάνναβης, καθώς από την πρώτη ημέρα σύστασης του Τμήματος, υπήρχε η πληροφορία για τη δράση τους. Επί μια βδομάδα οι δύο άνδρες είχαν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση. Εντοπίστηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούσαν, καθώς και οι οικίες τους και έγιναν έρευνες παρουσία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Παράλληλα σε αγροτεμάχια που χρησιμοποιούν, βρέθηκαν 20 δενδρύλλια κάνναβης, τα δέκα φυτώρια και τα υπόλοιπα σε πλήρη ανάπτυξη, από 20 εκατοστά έως 1 μέτρο, τα οποία και κατασχέθηκαν. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την κατηγορία καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Ο Διοικητής της Ασφάλειας, Παντελής Μουρτζανός συνεχάρη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και τον Διευθυντή του που όπως είπε «παρά το γεγονός ότι είναι λιγότερα τα άτομα από όσα χρειαζόμαστε, έχουν δείξει ζήλο στο πρόβλημα των ναρκωτικών». ''goodnet.gr''
Κάλεσε δε τους πολίτες να «αγκαλιάσουν» την υπηρεσία, διότι «το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι πρόβλημα της Δίωξης και γενικότερα της αστυνομίας, αλλά όλης της κοινωνίας και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να σταματήσει η εμπορία.
Με την εμπορία κάποιοι βγάζουν αρκετά χρήματα και αρκετοί οδηγούνται πρώτα στη φτώχεια και μετά στο θάνατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου