Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Μόνο το 10% των Κρητικών εμπιστεύονται ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνη. Συμπεράσματα έρευνας.

Μόλις 1 στους 10 κατοίκους της Κρήτης θεωρεί πως η Αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της και μόνο 1 στους 10 εμπιστεύεται απόλυτα την ελληνική Δικαιοσύνη.
Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κι έχει αλλάξει τις συνήθειες των πολιτών, οι αλλοδαποί βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τα μίντια διογκώνουν υπερβολικά το ζήτημα αυτό, και η Αστυνομία στην Κρήτη θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα, αν την άφηναν οι πολιτικοί, αν δεν ήταν διεφθαρμένη ή ανεπαρκής.
Τα συμπεράσματα προκύπτουν από την παγκρήτια έρευνα που πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη, διευθυντή των εργαστηρίων Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης και Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και του υποψηφίου διδάκτορα στην Ανάλυση Δεδομένων Γ.Ι. Ματαλλιωτάκη, από τις 6 ώς τις 9 Μαΐου 2009. Στη σύνταξη του ερωτηματολογίου συνεργάστηκαν ακόμη ο διδάκτορας Μιχαήλ Νικολαράκης, ο διδάκτορας του Παντείου και καθηγητής στο ΤΕΙ, στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Γιώργος Παπακωνσταντής κ.ά. Περισσότερα ''enet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου