Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Απίστευτο ! 33χρονος θα προσπαθήσει να περάσει απο Πελλοπόνησο στην Κρήτη κολυμπώντας !!!

Θα βουτήξει στην Πελοπόννησο με σκοπό να αναδυθεί στην Κρήτη, αφού πρώτα κολυμπήσει πάνω από 100 χλμ. χωρίς να βγει από τη θάλασσα, με σύντομες στάσεις μόνο για φαγητό και τις απαραίτητες εξετάσεις. Ο 33χρονος Γιώργος Τσιάνος, ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που συνδύασε επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης και την κατάκτηση της κορυφής του Εβερεστ, ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Ή ακριβέστερα για την επόμενη μεγάλη απλωτή, φιλοδοξώντας το καλοκαίρι του 2010 να αναμετρηθεί με τις αντοχές του ανθρώπινου σώματος στο Αιγαίο και να επιτύχει κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική -τουλάχιστον- ιστορία της μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.
«Το εγχείρημα έχει στηριχτεί σε ένα όνειρο που έχει ο Γιώργος Τσιάνος εδώ και πάνω από μία 10ετία», μας λέει η συνεργάτιδά του, Νίκη Χαλκιαδάκη. «Η ακριβής διαδρομή δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά θα βουτήξει από την Πελοπόννησο, θα περάσει από τα Κύθηρα, για να τερματίσει στην Κρήτη.Η επιθυμία του είναι να μη βγει καθόλου από το νερό. Θα λαμβάνει την απαραίτητη τροφή και το νερό που χρειάζεται μέσα στη θάλασσα, ενώ και οι ιατρικές μετρήσεις θα γίνονται μέσα στο νερό», προσθέτει η ίδια, εκτιμώντας πως το... μακροβούτι θα διαρκέσει 35-40 ώρες.
Δίπλα του θα βρίσκονται βάρκες με την ομάδα διάσωσης και την ομάδα υποστήριξης - γιατροί, προπονητές, κολυμβητές. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται μετρήσεις για τη θερμοκρασία, την κατάσταση της καρδιάς του κ.λπ.
Τα ρεύματα και η υποθαλάσσια ζωή είναι ακόμη δύο παράγοντες που κάνουν το εγχείρημα του Γ. Τσιάνου πολύ τολμηρό, πόσο μάλλον επειδή ο ίδιος δεν θέλει να κολυμπήσει μέσα σε προστατευτικό δίχτυ ή κλουβί. ''Εθνος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου