Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

"Eπιδρομή" χάκερς στο Facebook .

Xάκερς σκόπευαν να προκαλέσουν πρόβλημα σε 200 εκ. χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, συλλέγοντας τους κωδικούς πρόσβασής τους.
Ο εκπρόσωπος της δημοφιλούς ιστοσελίδας Barry Schnitt δήλωσε ότι η ιστοσελίδα βρσκόταν στη διαδικασία διόρθωσης των βλαβών που προκάλεσε η επίθεση των χάκερς.
Οι χάκερς "έκλεψαν" τους κωδικούς πρόσβασης, μπαίνοντας στα προφιλ των χρηστών και στέλνοντας μηνύματα σε φίλους τους, παρακινώντας τους να κλικάρουν σε ψεύτικες ιστοσελίδες.
Αυτές έμοιαζαν με την αρχική σελίδα του Facebook αλλά στην πραγματικότητα "κρατούσαν" τους κωδικούς που πληκτρολογούσαν οι χρήστες. Σκοπός αυτών των επιθέσεων είναι γενικά η κλοπή της θέσης εντοπισμού του χρήσ
τη και η διάδοση spam μηνυμάτων.

Το Facebook διέγραψε όλες τις αναφορές προς αυτούς τους τομείς. Ο κ. Schnitt τόνισε ότι η ομάδα ασφαλείας της ιστοσελίδας θεωρεί ότι οι χάκερς σκόπευαν να συγκεντρώσουν έναν αριθμό εντολών, ώστε χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς των χρηστών, να προωθήσουν μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων, προϊόντα στους άλλους χρήστες. ''Reuters''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου