Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Δώρο λάπτοπ για καλή κατασκοπία...

Τον μεγάλο αδερφό μέσα στο σπίτι τους φαίνεται ότι είχαν οι μαθητές ενός δημόσιου σχολείου στην πόλη Μοντγκόμερι (Πενσυλβάνια) στις ΗΠΑ.

Οι φορητοί υπολογιστές που είχε δώσει το σχολείο στα
παιδιά, είχαν κάμερες, οι οποίες μπορούσαν να ενεργοποιηθούν από τους καθηγητές και έτσι να λειτουργήσουν ως κατάσκοποι. Η πρακτική του σχολείου ήρθε στο φως, όταν ένας μαθητής τιμωρήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά στο σπίτι του(!)

Μάλιστα, ο υποδιευθυντής του σχολείου χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την κάμερα σαν απόδειξη... ενοχής. Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί στο σπίτι και είχε φθάσει στα χέρια του καθηγητή. Πολλοί μαθητές εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός, καθώς είχαν το λαπτοπ συνεχώς μέσα στο δωμάτιό τους την ώρα που άλλαζαν ή μιλούσαν στο τηλέφωνο.
Αν αποδειχθεί ότι πράγματι επρόκειτο για γενικευμένη πρακτική του σχολείου θα έχουμε να κάνουμε με εισβολή στην προσωπική ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.


Στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον εθισμό των παιδιών με το διαδίκτυο, αλλά και τον κίνδυνο κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή τους και να προσπαθήσει να τα παρενοχλήσει.

Όταν όμως οι πρακτικές αυτές υιοθετούνται από ένα σχολείο, το μόνο που μένει είναι να αναρωτηθούμε ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου