Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΛΑΣΙΘΙ:Τρία φωτοβολταϊκά συστήματα τοποθετούνται σε σχολεία του νομού

Το έργο που θα εκτελεστεί από την εταιρεία «φωτοβολταϊκά Κρήτης Α.Ε.» έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και θα παράγει ρεύμα 3 κιλοβάτ για κάθε σχολείο.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα θα μπουν σε τρία σχολεία του Νομού και συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, το ΕΠΑΛ Σητείας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά στην ηλιακή ενέργεια. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα στοχεύει:

* Να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενθαρρύνοντας τους να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που θα ασχολείται με την ηλιακή ενέργεια.
*

Να συνδέσουν οι μαθητές τις θεωρητικές γνώσεις Φυσικής σε σχέση με την ενέργεια με συγκεκριμένες πρακτικές εφαρμογές που προκύπτουν από τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων.



* Να εξοικειωθούν οι μαθητές με τις νέες καθαρές ενεργειακές τεχνολογίες όπως είναι η ηλιακή, να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τα θέματα της ενέργειας και του περιβάλλοντος, αλλά και να ανοίξουν νέοι ορίζοντες στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.



* Επίσης μέσα από την λειτουργία τους θα συμβάλλουν στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη σπουδαιότητα ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό χώρο εφαρμογής των νέων και φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη σε μια καινοτόμο πρόταση που αφορά τόσο τη Δευτεροβάθμια όσο και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε σχολεία του Νομού μας. Εκτιμώ ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο στο Λασίθι που θα δώσει τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία που εντάσσονται σ αυτό, παράλληλα θα αποτελέσει πιλοτική εφαρμογή για τη διαμόρφωση καλών πρακτικών στο σχολικό περιβάλλον», δήλωσε ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης, υπογραμμίζοντας πως θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου