Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Επιβεβαιώθηκαν θετικά κρούσματα της γρίπης και από το Ν. Λασιθίου

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ καθημερινά τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα και η Κρήτη φαίνεται ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε όλη την επικράτεια σε ότι αφορά το ποσοστό καταγραφής κρουσμάτων του ιού.
Στο νομό Ηρακλείου και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που αποτελεί κέντρο αναφοράς όπου διακομίζονται τα περιστατικά των ασθενών που προσβάλλονται από τη νέα γρίπη, έχουν καταγραφεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα περισσότερα από 10 κρούσματα.

Στο ΠΑΓΝΗ υπήρχαν δεκάδες προσαγωγές μέχρι χθες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί 41 θετικ
ά στον ιό δείγματα με 24 αλλοδαπούς και 17 Έλληνες. Μάλιστα όπως δήλωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου οι ασθενείς καταλαμβάνουν ήδη πέντε θαλάμους του νοσοκομείου που αντιστοιχούν σε μία ολόκληρη πτέρυγα. Μάλιστα ο αριθμός των ασθενών αναμένεται να αυξάνεται δεδομένου ότι απαιτούνται να γίνονται οι σχετικές εξετάσεις.
Έτσι, στις περιπτώσεις που υπάρχει υποψία για κρούσμα ακολουθείται το πρωτόκολλο, προκειμένου να επιβεβαιώσει το κρούσμα και να ακολουθηθεί η διαδικασία της νοσηλείας.
Στο Ν. Λασιθίου Χθες πάντως ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Κωστής Τσουκάκης, μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ, επιβεβαίωσε ότι με τη διαδικασία που ακολουθείται, έχουν παρουσιαστεί περιπτώσεις στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου υποψίας κρουσμάτων και μάλιστα ορισμένα κρούσματα νέας γρίπης έχουν επιβεβαιωθεί, χωρίς να μπορεί όμως ο ίδιος να δώσει ακριβή αριθμό αφού το Κέντρο Αναφοράς είναι στο Ηράκλειο.
«Το βέβαιο είναι ότι με την έναρξη της τουριστικής περιόδου έχουμε μεγάλη αύξηση στον έλεγχο τέτοιων κρουσμάτων. Στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου δεν νοσηλεύεται κάποιο περιστατικό», είπε ο κ. Τσουκάκης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Κρήτη, λόγω της θερινής περιόδου και της διακίνησης πολλών επισκεπτών από διάφορες περιοχές, θεωρείται ως τόπος όπου υπάρχει αυξητική τάση στην καταγραφή κρουσμάτων.

'
'Εφημερίδα Ανατολή''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου