Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΑΝΙΩΝ: Αλλαγές επί αλλαγών...

Νέες αλλαγές μέσα σε ένα 24ωρο έγιναν -απ' ό,τι φαίνεται- στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων μετά από την επίσημη ανακοίνωση των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, που ανακοινώθηκαν προχθές από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε ανακοινώσει την αποστράτευση του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων κ. Βασίλη Στεφανουδάκη και την επανατοποθέτηση
του προκατόχου του ταξίαρχου κ. Αριστείδη Καζάλη από την ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κρήτης.
Ωστόσο, χθες διέρρευσαν πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι ο κ. Καζάλης θα τοποθετηθεί τελικά στην θέση του βοηθού Γενικού Αστυνομικού Δ/ντη Κρήτης.

Κάτι που αναφέρει σε επιστολή του μεταξύ άλλων -επιβεβαιώνοντας έτσι την πληροφορία- ο βουλευτής νομού Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Στην θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων φερεται να αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Διοικητής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν. Ρεθύμνης κ. Παντελής Μουρτζανός.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την απομάκρυνση του αστυνομικού διευθυντή Χανίων Βασίλη Στεφανουδάκη.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Γιώργος Σταυριανουδάκης ανέφερε ότι "επίσημη ενημέρωση όσον αφορά τις νέες αλλαγές στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, τις οποίες έχουμε πληροφορηθεί και εμείς, δεν υπάρχει.
Για το σύστημα Κρίσεων και Προαγωγών της ΕΛ.ΑΣ, η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από το αρχηγείο, ώστε να λυθούν προβλήματα που προφανώς επιφέρουν δυσλειτουργίες στο σύστημα".


Τα μέλη της Ένωσης τόνισαν ότι τα προβλήματα στον αστυνομικό κλάδο παραμένουν και ζήτησαν λύσεις άμεσα από τη νέα ηγεσία στης Αστυνομίας στα Χανιά.
"Αυτό το οποίο δηλώνουμε ως εργαζόμενοι αστυνομικοί είναι ότι ο αστυνομικός στα Χανιά αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα.
Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σε αυτά. Ο αστυνομικός στα Χανιά εργάζεται εφτά μέρες την εβδομάδα με περισσότερες ώρες από τις προβλεπόμενες, δουλεύει μόνος του στο περιπολικό. Τα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών είναι σε άθλια κατάσταση και γενικότερα οι κτηριακές υποδομές.
Τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου φιλοξενούν σχεδόν διπλάσιο αριθμό κρατουμένων από αυτούς που προβλέπεται. Αυτά είναι τα προβλήματα που απασχολούν εμάς. Από εκεί και πέρα τα πρόσωπα ουσιαστικά δεν μας ενδιαφέρουν.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι εκείνος που θα αναλάβει και θα επιλεγεί σύμφωνα με το σύστημα Κρίσεων και Προαγωγών για να έρθει στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ή στην Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης να είναι αποτελεσματικός, να εγκύψει στα προβλήματα και να δώσει λύσεις. Διότι, όπως έχουμε όλοι διαπιστώσει, τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. Εμείς όμως παραμένουμε" τόνισε ο κ. Σταυριανουδάκης.


Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ

Την έκπληξη της κοινωνίας των Χανίων αλλά και του δήμου Βουκολιών για την "άτακτη" αποστρατεία του απερχόμενου Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων Βασίλη Στεφανουδάκη, εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή του ο δήμος Βουκολιών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
"Με έκπληξη, η κοινωνία των Χανίων αλλά και του Δήμου Βουκολιών, πληροφορηθήκαμε την άτακτη αποστρατεία του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων Στεφανουδάκη Βασιλείου, ενός άξιου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας, τοποθετημένος στη θέση αυτή , μόλις πριν από 4 μήνες από το σημερινό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Όταν βλέπουμε να παραμερίζονται ικανά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, άνθρωποι που εργάστηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια και που δεν τους παρασχέθηκε η αναγκαία πίστωση χρόνου για να κριθούν μέσα από τη δουλειά τους, μπαίνει εύλογα το ερώτημα, απευθυνόμενο προς τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πού εντοπίζεται η λανθασμένη- βεβιασμένη απόφαση, στην αρχική επιλογή του κ. Στεφανουδάκη στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων, ή απόφαση αποστρατείας του".


Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Ευθείες βολές και αυστηρή κριτική στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τις τακτικές Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη ασκεί με γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανφέρει: "Δόξα και τιμή στο βαθύ ΠΑΣΟΚ Μπράβο στους αρχάγγελους της αξιοκρατίας και του εκσυγχρονισμού του Κράτους.
Αυτά που συνέβησαν με τις τελευταίες Κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν σχέση με τα Χανιά θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα. Κατά τρόπον που δεν έχει προηγούμενο αποστρατεύθηκε ο Αστυνομικός Δ/ντής Χανίων ταξίαρχος κ. Στεφανουδάκης, μόλις 4 μήνες μετά την προαγωγή του και την τοποθέτηση του ως Αστυνομικού Δ/ντή Χανίων.
Για λόγους που μόνον ο κ. Χρυσοχοΐδης προφανώς γνωρίζει ένας νέος, άξιος και έντιμος αξ/κός πήγε στο σπίτι του σε ηλικία 46 ετών.
Στη θέση του τοποθετήθηκε ο νεοπροαχθείς στον βαθμό του Ταξίαρχου Καζάλης Αριστείδης. Ένας αξ/κός με δυναμισμό, ήθος, εμπειρία και προσήλωση στο υπηρεσιακό του καθήκον.
Άλλωστε την αξία του ως αξ/κός την είχε δείξει κατά το πρόσφατο πέρασμά του από την Αστυνομική Δ/νση Χανίων ως Δ/ντής.

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ όμως δεν τον ήθελε. Δεν τον ήθελε γιατί δεν είχε περάσει από καμμία Νομαρχιακή και από κανένα πολιτικό γραφείο για να προσκυνήσει. Έτσι με εξωθεσμικές παρεμβάσεις, συνήλθε και πάλι το αρμόδιο Συμβούλιο το οποίο τροποποίησε την αρχική του απόφαση και τοποθέτησε τον έμπειρο Ταξίαρχο Καζάλη Αριστείδη στην ουσιαστικά νεκρή θέση του βοηθού Γενικού Αστυνομικού Δ/ντη Κρήτης και στην θέση του τοποθέτησαν τον νεοπροαχθέντα Αστυνομικό Δ/ντή Π. Μουρτζανό.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν αλλάζει. Παραμένει το ίδιο. Τους πέντε μήνες που είναι στην εξουσία η μόνη συνεισφορά του στον τόπο μας είναι η συγκεκριμένη αθλιότητα".


ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου