Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Η κρίση, κρίση και η Αποκριά, Αποκριά. ΄΄Δυνατός πυρήνας το Ρέθυμνο΄΄

Η κρίση στην οικονομία κρίση αλλά και η Αποκριά Αποκριά. Η κατιούσα στην οικονομία και η ανησυχία για το μέλλον δεν φαίνεται να πτοούν τους επίδοξους μεταμφιεσμένους, τους εκδρομείς και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα.
Οι τελευταίοι αισιοδοξούν ότι, παρά το «κούμπωμα» και τους σφιχτούς προϋπολογισμούς, και εφέτος θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στα πληρώματα των παρελάσεων αλλά και αυξημένη επισκεψιμότητα, κυρίως στις τρεις, παραδοσιακές «μητροπόλεις» του βασιλιά Καρν
άβαλου:

στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο και στην Ξάνθη. Συνυπολογίζοντας όμως τη δύσκολη κατάσταση του μέσου πορτοφολιού, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων, αλλά και οι επικεφαλής των γκρουπ, που έχουν αναλάβει σε πρώτη φάση το κόστος στολών και συμμετοχών, προχωρούν είτε σε προσφορές είτε σε «πάγωμα», όπως υποστηρίζουν, τιμών προκειμένου να προσελκύσουν.
Δίπλα όμως σε αυτές πολλοί άλλοι προορισμοί διεκδικούν το ενδιαφέρον και την προσέλευση των εκδρομέων του τριημέρου, με άξονα τα πρωτότυπα δρώμενα, την προσβασιμότητα και την «άλλη ματιά» στα αποκριάτικα έθιμα.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τον δυνατό, καρναβαλικό πυρήνα των ντόπιων «επιστρατεύει» το Ρέθυμνο, που υπολογίζει σε διατήρηση των περυσινών υψηλών αριθμών επισκεπτών, που άγγιξαν τις 25.000-35.000, καθώς έχουν προγραμματιστεί αρκετές εκδρομές κυρίως από το εξωτερικό.
«Αν και το Καρναβάλι “πέφτει’’ χρονικά νωρίς, το γεγονός ότι συμπίπτει με την εορτή των ερωτευμένων έχει οδηγήσει πρακτορεία και ξενοδοχεία να προτείνουν ελκυστικά πακέτα για όσους ερωτευμένους θελήσουν να εορτάσουν “καρναβαλικά’’ και κρητικά» επισημαίνει η επικεφαλής της δημοτικής επιχείρησης «Καρναβάλι Ρεθύμνου» κυρία Πέπη Μπιρλιράκη- Μαμαλάκη.

Τη μερίδα του λέοντος κρατούν οι εκδρομές από την Κύπρο, τα αεροδρόμια της οποίας συνδέονται με απευθείας πτήσεις με το Ηράκλειο, κατάσταση που έχει ευνοήσει την κινητικότητα προς το Καρναβάλι.

Δωρεάν μία διανυκτέρευση


Αυξημένη φαίνεται να είναι και η συμμετοχή στα πληρώματα της μεγάλης παρέλασης καθώς εφέτος αναμένεται να συμμετάσχουν 40, με συνολικά 15.000 καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, ενώ πέρυσι έλαβαν μέρος 33 διαφορετικά γκρουπ με περίπου 12.000 άτομα. Μάλιστα, πληρώματα θα προέρχονται και από άλλες πόλεις του νησιού.
Και εδώ υπάρχουν προσφορές, από 30% ως 50%, ακόμη και μιας δωρεάν διανυκτέρευσης στις τέσσερις, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από τα 25 ως τα 187 ευρώ.


ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου