Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΓΚΑΛΟΠ:Το 68,9% των Ελλήνων στηρίζουν τα σκληρά μέτρα

Ψήφο εμπιστοσύνης στα νέα μέτρα δίνει το 86,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 57,2% της Νέας Δημοκρατίας .
Οι δραματικές στιγμές της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνονται στη στήριξη που παρέχουν οι πολίτες στα σκληρά μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμα που έκανε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ, περίπου 7 στους δέκα πολίτες στηρίζουν την αναγκαιότητα των σκληρών μέτρων.

Συγκεκριμένα, το 68,9% λένε ναι στα επώδυνα μέτρα, ενώ μόλις το 23,6% τα θεωρούν υπερβολικά.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το 50,2% θεωρούν τα συγκεκριμένα μέτρα δίκαια, σε αντίθεση με το 41,1% που τα θεωρούν άδικα.
Μάλιστα, από όσους δηλώνουν ότι βρίσκονται στο χώρο της Αριστεράς, το 63,1% αξιολογούν τα μέτρα ως αναγκαία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες δείχνουν διατεθειμμένοι να κάνουν θυσίες για να βελτιωθεί η εικόνα της ελληνικής οικονομίας, καθώς το 48,4% των πολιτών αναφέρουν πως είμαστε σε κατάσταση κρίσης, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό το 36,5% θεωρούν πως υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας.

Η περιβόητη συναίνεση φαίνεται πως έχει και πολιτικά οφέλη και κυρίως για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, η στάση του οποίου κρίνεται θετικά από το 62,6% των ψηφοφόρων.
Ανάλογη θετική κρίση εισπράττει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με 58,2%, ενώ αντίθετα ρεκόρ αρνητικών απόψεων συγκεντρώνει η Αλέκα Παπαρήγα σε ποσοστό 87,5% και ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 78,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου