Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Στα Χανιά επιστρέφει η Blue Star Ferries, μπαίνοντας “σφήνα” στην ΑΝΕΚ

Στα Χανιά επιστρέφει η Βlue Star Ferries. Ο Όμιλος Attica αναμένονταν να καταθέσει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά. Κίνηση η οποία οξύνει τον ανταγωνισμό στην Κρήτη αφού πέρσι την άνοιξη η Attica κατέβασε στο Ηράκλειο το Superfast XII.

Τα δρομολόγια αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη Απριλίου και το αργότερα αρχές Μαϊου αφού θα πρέπει να οργανωθούν τα πρακτορεία.

Η αρχή θα γίνει με Βlue Horizon το οποίο έκανε δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα-Μπάρι και αντικαταστήθηκε από τo Superfast II. Στη συνέχεια όμως η εταρεία έχει σχέδια να νατικατάστήσει το Horizon
«Έπρεπε το πλοίο να βρει ένα δρομολόγιο και επιλέξαμε εκείνο του Πειραιά-Χανιά» δήλωσε στο protothema.gr oδιευθύνων σύμβουλος της Blue Star Ferries, Μιχάλης Σακέλλης και προσέθεσε: «Είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρομολόγια και επιλέξαμε εκείνο των Χανίων».

Πρόκειται στην ουσία για την απάντηση του Ομίλου Attica προς την ΑΝΕΚ που θα δρομολογήσει το Hellenic Voyager στη γραμμή Πειραιάς-Κω-Ρόδο όπου κυριαρχεί με τρία πλοία, η Blue Star Ferries της Attica μετά και τη διακοπή των δρομολογίων της GA Ferries.
Στα Χανιά δραστηριοποιείται η ANEK με δύο πλοία. Για πρώτη φορά η Blue Star Ferries κατέβηκε στα Χανιά επί εποχής Περικλή Παναγόπουλου και έμεινε για δύο χρόνια.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου